Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking tussen Lekker Lupine en Van der Westen organic family bakery

Duurzaam brood gemaakt van biologisch lupinemeel uit Nederland

Lekker Lupine heeft een driejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Van der Westen organic family bakery. Dankzij deze samenwerking zal bakkerij Van der Westen biologisch lupinemeel van Nederlandse bodem verwerken in brood, met mogelijk uitbreiding naar andere producten. Deze overeenkomst is voortgekomen uit het Plant Protein Forward initiatief van Foodvalley, Rabobank en het Provinciaal Eiwitnetwerk NL.

© Lekker Lupine

Hoogwaardig en duurzaam lupinemeel dankzij samenwerking met Inveja
Dankzij een eerder gerealiseerde meerjarige samenwerking met Inveja, eveneens als onderdeel van Plant Protein Forward, is Lekker Lupine in staat om hoogwaardig en eiwitrijk lupinemeel aan te bieden aan partijen zoals bakkerij Van der Westen. Lupinemeel is een duurzaam en voedzaam ingrediënt dat aansluit bij de groeiende vraag naar plantaardige ingrediënten in de voedingsindustrie.

Het gebruik van lupinemeel in bakkerijproducten is niet nieuw; het staat bekend vanwege de functionele eigenschappen, zoals een hoog eiwitgehalte, goede binding en een natuurlijke verbetering van de textuur en smaak. Echter, veel lupinebonen worden geïmporteerd uit bijvoorbeeld Australië. Dankzij deze samenwerking kan Nederlands lupinemeel worden toegepast in brood, wat bijdraagt aan een duurzamere en meer regionale voedselketen.

© Lekker Lupine

Een belangrijke stap naar zelfvoorziening in plantaardige eiwitten
"Deze samenwerking markeert een belangrijke stap naar zelfvoorziening in plantaardige eiwitten, zoals geformuleerd in de Nationale Eiwitstrategie en de daaruit volgende Bean Deal.", aldus Marieke Lameris, mede-eigenaar van Lekker Lupine. "Bakkerij Van der Westen is een innovatieve partner die ons helpt om lupine uit Nederland breed toegankelijk te maken voor de consument."

"De toevoeging van lupinemeel aan onze producten stelt ons in staat om voedzamere en duurzamere opties te bieden zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit.", zegt Gerrie van der Westen, van Bakkerij van der Westen, over de mogelijkheden die lupinemeel biedt.

Het eiwitrijke brood is vanaf de nieuwe oogst na de zomer verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza. "We hebben de ambitie om gezamenlijk nog meer heerlijke producten op basis van lokale lupine te ontwikkelen en de klanten mee te nemen in het verhaal, van bodem, boer, bakker tot bord."

© Lekker Lupine

Plant Protein Forward als katalysator voor samenwerking
De samenwerking tussen Lekker Lupine, Inveja en bakkerij Van der Westen onderstreept het succes van Plant Protein Forward, gericht op het vergroten van de afzet van in Nederland geteelde eiwitgewassen via een innovatieve wijze van ketensamenwerking. Met deze stap wordt een concrete bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de voedselketen, met een gezond verdienmodel voor de Nederlandse agrariër.

Voor meer informatie:
Marieke Laméris
Lekker Lupine bv
06 25044644
info@lekkerlupine.nl
www.lekkerlupine.nl

Voor meer informatie:
Van der Westen organic - family bakery
Dwarsweg 12
5165 NM Waspik
0416 317760
verkoop@zonnemaire.nl
www.zonnemaire.nl

Publicatiedatum: