Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse passiefruitpulp voor de horeca

"Ondertussen heeft Sicilian Passion elf jaar ervaring in de teelt van passiefruit, al gaat de familietraditie in de tuinbouw terug op inmiddels vier generaties. Dit sterke fundament combineren we met een innovatieve aanpak, gericht op constante kwaliteitsverbetering en duurzaamheid", vertelt Antonio Moscato, oprichter van Sicilian Passion, een biologisch gecertificeerd teeltbedrijf in de Siciliaanse provincie Agrigento.

Aan de zuidkust van Sicilië zakken de temperaturen nooit onder de 6°C, wat een ideaal klimaat creëert voor de groei van deze exotische fruitsoort.

"We telen passiefruit op een terrein van 15 hectare", vertelt Moscato. "We passen regeneratieve teelttechnieken toe om de bodemvruchtbaarheid op de lange termijn te waarborgen en het milieu te beschermen. Deze strategie speelt in op de groeiende vraag naar duurzame producten en resulteert tegelijkertijd in fruit van hoge kwaliteit."

Onlangs is ook het idee ontstaan om de activiteiten uit te breiden met de productie van passiefruitpulp. "Ons sterke punt is dat het fruit volledig rijpt aan de planten, wat zorgt voor de beste smaak en kwaliteit. Het passiefruit heeft een stevige pulp en een hoog Brix-gehalte van 18 à 19 graden. Met onze pulp spelen we al twee jaar in op de vraag vanuit de ambachtelijke industrie."

Antonio Moscato

"Om een kwalitatief hoogwaardig halffabricaat te produceren, hebben we geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerde productielijn", legt Moscato uit. "Het hele proces vindt plaats op onze eigen locatie, van pulpwinning tot snelle invriezing en verpakking. Het was een aanzienlijke investering, maar dankzij de automatisering kunnen we nu jaarlijks zo'n 30 ton passiefruitpulp produceren, terwijl we vroeger alles met de hand deden."

De pulplijn is ook een slimme oplossing om fruit dat niet als vers verkocht kan worden (vaak om esthetische redenen) toch nuttig te verwerken. "De pulp wordt geleverd in emmers van 5, 10 en 20 kilo, zodat we aan de uiteenlopende wensen van professionele klanten kunnen voldoen."

"Onze klantenkring bestaat uit producenten van vruchtensappen en ambachtelijke ijsbereiders verspreid over heel Italië. Wat betreft de afzet van vers fruit richten we ons op de retail en de horeca. Al onze passiefruitpulp is biologisch, zonder toevoeging van suiker, conserveringsmiddelen of andere stoffen."

Voor meer informatie:
Sicilian Passion
Via D. Scarlatti, n 5
92027 Licata (AG) – Italië
Tel: +39 3293114674
sicilian.p18@gmail.com
www.sicilian-passion.com