Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Udea introduceert: 'Het meest Brabantse worstenbroodje'

"Het biologische worstenbroodje waaraan echt álles Brabants is", aldus Steven IJzerman, Manager Kwaliteit bij Udea. Udea heeft verschillende partners in de keten bij elkaar gebracht om tot de ultieme Brabantse lekkernij te komen.

Bakkerij Van der Westen is al jaren de vaste huisbakker en met slager Future Food Group werkt Udea al meer dan vijf jaar hecht samen, onder andere voor het kwaliteitsvlees van het merk Lebon. Varkenshouder Kees Scheepens helpt Udea al tien jaar met het verwerken van reststromen. Deze duurzame langetermijnrelaties zijn door de biologische groothandel bij elkaar gebracht.

Gisteren werd het 'meest Brabantse worstenbroodje' gelanceerd op het erf van Kees Scheepens. Alle betrokkenen waren aanwezig; ZLTO, Marc Oudenhoven (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Steven IJzerman (Udea), Maikel Geluk (Future Food Group) en Willem Groenenberg (graanteler).

De meest Brabantse worstenbroodjes werden uitgedeeld door Kees Scheepens. De eerste reacties waren: 'wat een romige smaak van het vlees'. Kees legt uit: "Dit is inderdaad een kenmerk van het Berkshire-varkensras. Niet voor niks heb ik gekozen voor dit ras. Dit goede kwaliteitsvlees heeft ook prijzen gewonnen op het gebied van smaak".

Marc Oudenhoven noemt het een 'gruwelijk lekker biologisch worstenbroodje': "Dit is echt een mooi symbool om te laten zien hoe we inzetten op een toekomstbestendig agrarische sector".

Maikel Geluk licht toe: "Met het kwaliteitsvlees van deze varkens is het makkelijk om een lekker worstenbroodje te maken. We hebben maar weinig toegevoegd; wat kruiden, ei en paneermeel. Door de romige smaak van het vlees konden we het vetgehalte reduceren. Zo'n puur worstenbroodje zie je niet vaak en al helemaal niet biologisch én volledig Brabants".

Korte en transparante keten
Het graan wordt geteeld door Willem en Jan Groenenberg in gemeente Altena en vervolgens gemalen door molenaar Sven Verbeek in Wijk en Aalburg (zo'n 20 kilometer verderop). Het meel gaat naar Bakkerij Van der Westen in Waspik. Zij maken er, samen met de worst van Future Food Group uit Oss, het lekkerste Brabantse worstenbroodje van.

De worstenbroodjes zijn medio maart verkrijgbaar bij biologische groothandel Udea. Exclusief voor de bio speciaalzaken en Ekoplaza winkels. Zowel in de diepvries als bake-off verkrijgbaar. Steven: "Uiteraard bieden we dit ook aan bij diverse cateraars en horeca ondernemers omdat wij vinden dat het Brabantse worstenbroodje overal in Brabant verkrijgbaar moet zijn."

Voor meer informatie:
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
info@udea.nl
www.udea.nl

Publicatiedatum: