Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geslaagde jubileumeditie winkelfeest De Groene Winkel in Zeist

Op zaterdag 5 oktober vond het 30ste winkelfeest van De Groene Winkel in Zeist plaats. Mandy Goes vertelt dat ze met veel plezier terugkijken op een geslaagde dag. "Wat was het mooi, ons 30ste winkelfeest! Met de zon, heel veel blije gezichten, allerlei lekkers, een grote markt en gezellige muziek was het een echt feest." Lees hier haar verslag:

Om het vijfjarig jubileum van De Groene Winkel op de Voorheuvel te vieren, organiseerden Rudi en Astrid in 1993 een feest. Een feest met ballonnen, muziek en knallende aanbiedingen. Dat was letterlijk zo'n feest dat het een jaarlijks terugkerend evenement werd. Elke eerste zaterdag van oktober pakken we uit en verwennen we onze klanten. Dankzij onze klanten kunnen we namelijk bestaan. Afgelopen zaterdag vierden we het feest voor de 30e keer. En na al die keren is het nog steeds even leuk!

Vorig jaar leek het wel lente tijdens ons feest. Dit jaar was het zelfs bijna zomers te noemen. En dat bracht veel mensen naar onze markt waar heel wat lekkers te proeven was. Ook het terras werd enthousiast gebruikt; klanten smulden van de zon en de vers gezette koffie door onze barista's. In combinatie met het kinderspeelplein, de versgebakken popcorn en de schaapjes zagen we menig klant zich lange tijd op ons feest vermaken.

Op de kramen was er genoeg te proeven. Enerzijds van oude vertrouwde gezichten als Eric en Wim van de Traay met honing, Marja en Tom van Bastiaansen kaas, Agnes en Ioana van Zuiver Zuivel kaas en zuivel, Klaas en Jarno van Horizon notenpasta's, Hakim en Emile van groothandel Odin met groente en fruit, Geeske en Rosa van Dr. Hauschka en Frederik van Schulp vruchtensappen. Bijzonder leuk was dat Schulp niet alleen de Red love sap op zijn kraam had, maar dat ook Werkhovense teler Jacco Merkens er bij was met de Red love appel waar dit sap van wordt gemaakt.

We verwelkomden ook een aantal nieuwe gezichten. Zo liet Nancy van Greensprout klanten proeven van Voelkel kombucha, Fior di Frutta fruitbeleg en prijswinnende Nocciolata hazelnootpasta. Ton en zoon Hidde belegden en bakten heerlijke pinsa's – de perfecte mix tussen pizza en focaccia – van TerraSana. Frank en Rob waren onze English Tea Shop theesommeliers en Alexander liet proeven van de veelzijdige Beltane kruidenmixen. Bijzonder trots waren we ook op de komst van Derrick Neleman zelf die breed uitpakte met zijn Neleman wijnen.

Een groot succes waren daarnaast nieuwkomers Marqt maaltijden en soepen en van der Westen organic family bakery. De maaltijden en soepen gingen als zoete broodjes over de plank. En ook de broden van van der Westen waren niet aan te slepen; Patricia kon het eigenlijk niet bijhouden. Maar ook Liz van Lovechock was overweldigd door het aantal geïnteresseerden in haar bijzondere (rauwe) chocolade. Hetzelfde gold voor Saskia van uitgeverij Christofoor. Wat waren we blij met haar komst en haar mooie boekentafel vol 'groene' pareltjes. Tot slot waren Annemiek en Mirne van Meesters van de Halm aanwezig met hun authentieke ontbijtgranen. Niet alleen kon je proeven van de heerlijke ovengebakken mix, Annemiek en Mirne legden ook haarfijn uit hoe ze bij de graanpletterij alles van de productie helemaal zelf doen.

Al met al was het voor ons als winkel echt een feest te noemen. Bedankt iedereen – klanten, (oud-)medewerkers, vrienden en familie, leveranciers, groothandel – voor jullie komst, hulp en bezoek. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Klik hier voor wat meer foto's.

Voor meer informatie:
De Groene Winkel
1e Hogeweg 18
3701 HK Zeist
030 6912301
[email protected]
www.degroenewinkel.nl

Publicatiedatum: