Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paulies Ginger viert mijlpaal van 100 verkooppunten

Uit liefde geboren alcoholvrije drank verovert consumenten wereldwijd

De populariteit van het alcoholvrije biologische drankje dat ontstond vanuit een persoonlijk project van Paul Opdam om de alcoholverslaving van zijn partner Yvonne Kok te overwinnen, blijft groeien. Paulies Ginger onderscheidt zich in de alcoholvrije markt door juist weg te blijven van de associatie met alcohol, maar zich te richten op die bevredigende kick waar mensen naar op zoek zijn. Paulies Ginger viert nu de mijlpaal van 100 verkooppunten.


Het team achter Paulies Ginger: Eric Kok, Yvonne Kok en Paul Opdam

Tien jaar geleden kampte Yvonne met een verslaving en depressie. "Mijn gedachten stonden nooit stil en ik zocht rust in alcohol en drugs", vertelt Yvonne Kok. Paul besloot voor zijn vrouw Yvonne, die de alcohol voorgoed heeft weten af te zweren, een alcoholvrij drankje te ontwikkelen.

Geen alcohol-associatie, wel de kick
Hoewel de vraag naar alcoholvrije dranken de laatste jaren sterk is toegenomen en nu ook in cafés breed is geaccepteerd, geven veel alcoholvrije bieren en wijnen nog steeds de associatie met 'echte' alcohol. Iets wat het Haarlemse koppel wilde vermijden. Paul begon te experimenteren met krachtige ingrediënten, zoals gember en kurkuma, die toch die bevredigende kick geven waar je naar op zoek bent – bijvoorbeeld op een feestje.

Yvonne Kok: "Paul houdt ervan om feestelijke alcoholvrije drankjes te maken, zoals water met citroen of munt, wat altijd een extra feestelijk tintje geeft. Op een dag maakte hij een gemberdrankje. Na de eerste slok was ik direct verkocht door de geweldige smaakexplosie!"

Van marktkraam naar wereldwijd succes
De afgelopen drie jaar heeft Paulies Ginger een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het begon bescheiden op de markt in Haarlem, maar – samen met Eric Kok, de broer van Yvonne en verantwoordelijk voor de keuken en logistiek- volgden al snel meer dan 100 verkooppunten, waaronder populaire strandtenten en festivals door heel Nederland. De biologische gemberdrank wordt nu geëxporteerd naar 14 Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk én zelfs ver daarbuiten met afnemers in de Verenigde Staten.

Het taboe doorbreken
De oprichters hebben een duidelijke missie: ze willen niet alleen een drankje aanbieden, maar een wereldwijde beweging starten. Zo geven ze regelmatig lezingen om anderen te inspireren tot een gezondere en alcoholvrije levensstijl. Door openlijk te praten over de verslaving, hopen ze anderen te inspireren om hulp te zoeken en gezondere keuzes te maken. Met Paulies Ginger willen zij een positieve verandering in gang zetten, waarbij gezondheid en genieten centraal staan.

Voor meer informatie: www.pauliesginger.com

Publicatiedatum: