Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Assortiment op het marktgebied inrichten en zelf kiezen bij welke leveranciers we inkopen"

Eerste Biowinkel geopend in Zoetermeer

Tholen – Afgelopen vrijdag 20 september heeft Biowinkel Zoetermeer de deuren geopend. Het is de eerste vestiging van het nieuwe winkelconcept, in november opent de tweede Biowinkel aan de Nachtegaalstraat in Utrecht. "We hebben afscheid genomen van het Ekoplaza-concept en gaan door als zelfstandige Biowinkel", vertelt bedrijfsleider Daniël Koers, die de winkel aan de Pilatusdam in Zoetermeer inmiddels bijna twee jaar runt.

Ter gelegenheid van de opening werd met een aantal leveranciers een mini-markt georganiseerd. "De afgelopen tijd zijn alle schappen omgebouwd en gevuld met een assortiment dat goed aansluit op het publiek hier. We hebben wat huismerkproducten voor een ander artikel moeten vervangen. Voor alle producten bleek een prima alternatief te zijn in dezelfde prijsklasse. De eerste reacties zijn erg positief. In het openingsweekend heb ik een paar keer klanten het vervangende producten voor bepaalde vaste artikelen gewezen. Men pakt vaak vanuit automatisme en daardoor is het hier en daar soms zoeken. We begeleiden de klanten hierin graag."

Wat beelden van de mini-markt ter gelegenheid van de opening van de winkel

"Onderscheidend assortiment"
De ondernemer is heel trots op wat ze in korte tijd bereikt hebben en de werkwijze past goed bij hem. "Ik wil de ruimte krijgen om de winkel echt naar mijn hand te kunnen zetten en die krijg ik van de eigenaar. We hebben een mooi en onderscheidend assortiment waarmee we de klanten in Zoetermeer kunnen bedienen zoals we dat voorheen deden. En misschien zelfs beter. Ik kan het assortiment op het marktgebied inrichten en zelf kiezen bij welke leveranciers we inkopen. Achter de schermen levert dit soms natuurlijk meer werk op, maar we krijgen er juist energie van. Dat maakt het meer dan waard. We kunnen kijken wat hier goed loopt en daarop inspelen."

Zo is Biowinkel Zoetermeer al een samenwerking aangegaan met Ommelanden Zuivel. "Zij leveren rechtstreeks aan onze winkel. Hun nieuwe Demeterkazen met natuurlijke korst slaan hier goed aan. In deze winkel is men regelmatig op zoek naar Demeter-producten. Wanneer er een biologische en Demeter-optie is van een bepaald product, merk ik dat de klanten hier regelmatig bewust voor de biodynamische variant kiezen."

Eigen koers bepalen
Kijkend naar de huidige ontwikkelingen op de markt, is het volgens Daniël belangrijker dan ooit voor speciaalzaken om zich te blijven onderscheiden. "Procesmatig lijken de biospeciaalzaken steeds meer op supermarkten. En supermarkten spelen een grote rol in het behalen van de groeidoelstellingen van biologisch. Dan moet je er wel voor zorgen dat mensen de meerwaarde zien van de biospeciaalzaak ten opzichte van de grote retailers en daarin is het Biowinkel-concept een heel mooie stap. Hiermee kunnen wij bepalen welke richting we op gaan."

Voor meer informatie:
Daniël Koers
Biowinkel Zoetermeer
Pilatusdam 15
2612 BD Zoetermeer
Tel.: 079 320 0700
[email protected]
www.biowinkel.nl