Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Amsterdam maakt marktruimte vrij voor meer biologische producten

Tholen - De gemeente Amsterdam wil graag dat er op de Amsterdamse markten meer biologisch aanbod komt. Zo zijn er per direct 7 plaatsen beschikbaar op de zaterdagse themamarkt voor biologische producten, ambachtelijke producten en streekproducten op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

"Er is ons veel aan gelegen om de Amsterdamse markten te verduurzamen. De gemeente Amsterdam wil graag meer biologisch aanbod op de markten. Er is marktonderzoek gedaan in 2022 en daaruit kwam naar voren dat consumenten op de markten in Amsterdam meer biologisch aanbod willen hebben. Daar zijn we nu op aan het inspelen. Dit gebeurt in combinatie met onze voedselstrategie. Hierin staat dat we meer regionaal en duurzaam voedsel willen promoten, om in Amsterdam naar 25% regionaal en duurzaam toe te groeien in 2030", zo licht Juliane Kürschner, Adviseur duurzaamheid | Voedselstrategie bij de gemeente Amsterdam, toe.

Juliane geeft aan dat de gemeente hierbij uitgaat van een korte keten aanpak. "De regio bestaat uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Als het hier net buiten valt, is dat ook niet heel erg. Het gaat om meerdere markten in Amsterdam. En heel concreet is er meteen plek op de zaterdagmarkt op het Buiksloterplein. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich onder vermelding van hun productaanbod melden bij Marktbureau Amsterdam."

Ook plek op andere markten
In dit geval gaat het dus om een zaterdagmarkt voor ambachtelijke producten, streekproducten en biologische producten op het Buikslotermeerplein. Juliane benadrukt dat er ook op andere markten plek is. "Tot nu toe is het behoorlijk stil en dat vinden we heel erg jammer. Er is gewoon ruimte voor meer biologisch aanbod. Tijdens corona was op het Buikslotermeerplein een aparte biologische markt. Dat was best wel een succes en naar aanleiding daarvan is specifiek voor de zaterdag dit initiatief genomen. We willen op deze markt een breed aanbod streekproducten, ambachtelijke producten en biologische producten aan gaan bieden. De warenadviescommissie beslist hierover."

Voor meer informatie:
Marktbureau Amsterdam
[email protected]
www.amsterdam.nl