Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo schrapt een kwart van de banen op het hoofdkantoor

In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers 'Jumbo zoals Jumbo bedoeld is' wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden, zo meldt de supermarktketen.

De organisatie wordt anders ingericht om winkels en klanten nog beter te bedienen. In de afgelopen maanden is gewerkt aan de uitwerking van de vernieuwde kantoororganisatie en een andere manier van werken. Nu er een positief advies van de Jumbo Ondernemingsraad (OR) is, worden tot half september medewerkers meegenomen in de uitwerking om daarna van start te gaan met de opbouw van een nieuwe organisatie.

Nadat in mei al bekend werd hoe het Jumbo-directieteam georganiseerd wordt, worden nu ook de wijzigingen per afdeling en individuele functies gedeeld. Daarnaast wordt een nieuwe manier van werken geïntroduceerd.

Ton van Veen, CEO van Jumbo: "We geloven in deze ontwikkeling en zijn ervan overtuigd dat het een grote bijdrage zal leveren aan onze ingezette koers 'Jumbo zoals Jumbo bedoeld is'. Maar hoe belangrijk deze stap ook is, het is niet eenvoudig en zeker niet wanneer het ook de banen van collega's raakt. Tijdens de aankondiging in mei gaf ik al aan dat het bij deze ontwikkeling onvermijdelijk is dat we onze kantoororganisatie gaan afslanken en er banen gaan vervallen. Tegelijkertijd ontstaan ook nieuwe functies, passend bij de vernieuwde organisatie."

Zorg voor medewerkers
Op een totaal van 1400 arbeidsplaatsen vervallen circa 500 arbeidsplaatsen waar tegenover 150 vacatures ontstaan. Per saldo is dit een afname van 350 arbeidsplaatsen, oftewel 25%. Daarnaast zal een aantal activiteiten die nu extern belegd zijn intern worden opgenomen (insource), wat circa 50 extra arbeidsplaatsen oplevert. Nadat deze functies zijn ingevuld, neemt Jumbo afscheid van zo'n 200 medewerkers die in vaste dienst zijn en 100 mensen die niet in dienst zijn bij Jumbo, maar verbonden zijn aan de organisatie voor een tijdelijke opdracht (inhuur). Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen draagt ook bij aan de kostenbesparing die Jumbo al eerder in gang zette, zo legt de keten uit.

"We doen er alles aan om met grote zorg op een goede manier afscheid te nemen van deze collega's. Ieder van hen heeft Jumbo mede succesvol gemaakt en daar zijn we zeer dankbaar voor. Het valt absoluut niet mee om deze boodschap te moeten delen met je collega's, maar toch merk ik ook dat een nieuwe opzet en vooral een nieuwe manier van werken positief ontvangen wordt in de wens voor een ongecompliceerde, ondernemende en slagvaardige kantoororganisatie. Het creëert extra ruimte voor werken vanuit het Jumbo DNA. Onze basis voor succes," aldus Ton van Veen.

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: