Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding eigen productie aangekondigd

Achtste The Barn geopend in Schaarbeek

Met zijn zeven overdekte markten in Brussel en Antwerpen zet The Barn zich sinds
2017 in om biologische, duurzame en toegankelijke voeding te promoten, terwijl het de
banden met lokale producenten versterkt. Vanaf nu zal The Barn zijn brede assortiment van eenvoudige, ruwe en seizoensgebonden producten aanbieden in Schaarbeek, waar op zaterdag 24 augustus de achtste winkel geopend is. Parallel aan deze opening, kondigt The Barn de uitbreiding aan van zijn productieactiviteit Potagers de la Grange in Aische-en-Refail aan.

"Volume verdubbeld ten opzichte van 2019"
Sinds de oprichting in 2017 door Quentin Labrique en Julien de Brouwer onderscheidt The
Barn zich door zijn model gericht op duurzaamheid en nabijheid tot de producenten. De opening in Schaarbeek vertegenwoordigt een nieuwe groeimogelijkheid en steun aan lokale producenten. "We hebben ons volume verdubbeld ten opzichte van 2019, wat ons in staat stelt om belangrijke steun te bieden aan de boeren met wie we al lange tijd samenwerken", legt Quentin uit.

In deze tijden van economische crisis heeft The Barn een constante commerciële steun
kunnen bieden aan de producenten. Tijdens de Covid-19 periode en de koopkrachtcrisis
van 2021-2022 bleef de Brusselse klantenkring de lokale aard van het assortiment
waarderen, waardoor The Barn kon groeien en de bestellingen sinds 2019 kon
verdubbelen. "Ons project begint een omvang te krijgen die aanzienlijke volumes kan
garanderen voor talrijke Belgische producenten, wat essentieel is om de biologische
landbouw in België te beschermen", voegt Quentin toe. "We willen onze klanten
hartelijk bedanken die ons werk en dat van onze producenten blijven steunen en
benadrukken, zonder wie deze periode van onrust veel ingewikkelder had kunnen zijn."

Van veld naar bord
De Barners, het toegewijde team achter het project, werken hand in hand met de partner-
tuinders om een aanbod van verse en seizoensgebonden producten te garanderen, gekweekt met zorg en respect voor de natuur. Elke overdekte markt van The Barn is een
plek waar samenwerking en productkennis worden overgedragen van veld naar bord. De Barners nemen actief deel aan de landbouwactiviteiten, onder andere door tijdens de
zomer de tuinders te bezoeken. "Deze terreinervaring stelt hen in staat om de producten
beter te begrijpen en deze passie over te brengen aan de klanten. Veelzijdigheid en snelle evolutie worden aangemoedigd binnen het team. Victoria, de nieuwe directeur van de winkel in Schaarbeek, illustreert perfect deze dynamiek, nadat ze begon als teammanager in Etterbeek om drie jaar later zelfstandig een winkel te openen."

The Barn breidt zijn eigen productie uit
Parallel aan de opening in Schaarbeek, kondigt The Barn de uitbreiding aan van zijn
Potagers de la Grange in Aische-en-Refail, in de provincie Namen, in 2025. Dit project zal niet alleen de eigen productiecapaciteit van The Barn vergroten, maar ook zijn inzet voor duurzame landbouwpraktijken consolideren. Vanaf 2025 zullen de Potagers de la Grange in oppervlakte verdubbelen, waardoor hun positieve impact op het land wordt versterkt – zij zullen ook één van de leveranciers zijn van de nieuwe winkel in Schaarbeek, die 20% van de fruit- en groentevoorziening in het hoogseizoen zal verzekeren.

Voor meer informatie:
Victoria Pollet
The Barn Schaarbeek
Milkampslaan 166
1030 Schaarbeek, België
+32 (0)485190099
[email protected]
www.thebarn.bio

Publicatiedatum: