Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Odin foodcoop start met biologische wijn in statiegeldflessen

"De wijn wordt in grote vaten naar Nederland vervoerd en hier afgevuld"

Vanaf half augustus 2024 introduceert biologische groothandel Odin drie soorten biologische Franse kwaliteitswijn in herbruikbare flessen. Ook bijzonder is dat de wijn gebotteld wordt in Nederland en aan winkels uitgeleverd wordt in statiegeldkratten. Wanneer de flessen retour komen, worden ze gereinigd en opnieuw gevuld met biologische Merlot, Viognier en Grenache van gecertificeerde wijnboeren. Hiermee wordt ongeveer 60% aan CO₂-uitstoot per fles bespaard.

Odin Category Manager en wijnspecialist Elias Jeremiasse met een Viognier in statiegeldfles. Rechts: Biologische Grenache, Merlot en Viognier in statiegeldfles

CO₂-besparing op verpakking en transport
"Het recyclen van glas kost veel energie. Statiegeldflessen gaan langer mee waardoor het gebruik ervan minder energie kost dan gerecycled glas. Ook het transport kost minder energie. De wijn wordt in grote vaten naar Nederland vervoerd en hier afgevuld. Door deze manier van vervoeren wordt er ruim twee keer zoveel wijn per levering vervoerd dan wanneer de wijn in dozen op pallets vervoerd wordt. Dit is veel efficiënter en draagt ook bij aan een lagere CO₂-uitstoot. Daarnaast wordt er minder fijnstof uitgestoten bij het transport", zo licht Elias Jeremiasse, Category Manager bij Odin, toe.

Deze wijnfles is herbruikbaar

Beste nieuwe product 2024
Het concept van wijn in een statiegeldfles was op de biologische vakbeurs Biofach van 2024 in Nürnberg de winnaar van het beste nieuwe product in de categorie dranken. Op de flessen zit €0,70 statiegeld Ze zijn per 6 verpakt in een goudkleurige krat waar €2,00 statiegeld op zit. Er wordt dus geen onnodig verpakkingsmateriaal zoals kartonnen dozen en plastic tape verspild. De wijnen worden geleverd via duurzame wijnleverancier Tim Weijnschenk. De wijn is te koop bij alle Odin winkels, via Odin.nl en bij andere biologische speciaalzaken.

Voor meer informatie:
Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
[email protected]
www.odin.nl

Publicatiedatum: