Sector | Voedselveiligheid
Nieuwe lijst van geïmporteerde hoogrisico-producten in 2026
PAN-Nederland
"Hoge gehaltes van de ‘forever chemical’ TFA in pepernoten en alledaagse graanproducten"
Consultant Nanning Wouda ziet dat AGF-bedrijven worstelen met residuen, documentatie en houdbaarheid
"Problemen ontstaan vaak al bij de bron en dan kun je ze later niet meer makkelijk oplossen"
Eurobarometer 2025:
7 op de 10 Europeanen hebben vertrouwen in nationale en Europese autoriteiten wat betreft voedselveiligheid
RASFF: Ochratoxine A in gedroogde biologische moerbeibessen uit Turkije
FAVV lanceert “Food Hygiene Rating”
Vernieuwde toepassing biedt meer transparantie in de voedselveiligheid van Belgische handelszaken
RASFF waarschuwt voor poepbacterie E. coli in biologische taugé uit Oostenrijk
Terugroeping: Biologische lasagne
Terugroeping: Vegan protein pudding nougat praliné
Terugroeping: Gerookte tofu
Terugroeping: Biologische Mediterrane Lupineballetjes
Voedingscentrum: "Zorgen gewasbeschermingsmiddelen begrijpelijk, maar blijf wel groenten en fruit eten"
NVWA: 97% residuen op voedsel binnen wettelijke norm
Terugroeping van biologische babykoekjes