Het Spoorwegmuseum in Utrecht vormde dit keer het decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur.
Natudis en Kroon Biologische Verswaren organiseren dit evenement speciaal voor hun klanten.
Onderweg naar het stationsplein met daarop zo'n 50 verschillende leveranciers konden de gasten verschillende oude treinwagons bewonderen.
TerraSana werd tijdens de proeverij vertegenwoordigd door Belinda Barnhard, Roea Priem, Aart Jansen en Kirsten van der Linden.
Een mooie presentatie van de Mediterrane producten van TerraSana.
Myrthe Bijl kon de bezoekers alles vertellen over de producten van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel.
"Bas Wijnhoven liet namens Wessanen proeven van de kikkererwtenchips van De Rit (Paprika en de nieuwste smaak Sour Cream&Onion). "Onze kikkererwtenchips is echt de hit van het jaar."
Wessanen organiseerde op de proeverij ook een speciale winactie: door het aantal chipjes in de vaas goed te raden konden de winkeliers 10 gratis dozen Sour Cream&Onion winnen.
Voor deze foto kreeg Bas gezelschap van Erik Westeneng, Harry Schipper en Jan-Willem Hendriks.
De producten van Lovechock konden uiteraard weer op de nodige vrouwelijke aandacht rekenen. Dirk Loefs vertelt deze bezoeksters meer over de nieuwe Creamy Bars: Hazelnut Matcha en Coconut Nibs.
Annemiek Flantua vult een taco bij DO-IT.
DO-IT introduceerde onlangs tacoschelpen onder het merk Amaizin.
Proeven van de woksauzen e.d. van onoff spices! - Hester Prummel en Dorinda Hoogerwaard.
Myrthe Sikma en Pieterjan Kok van FZ Organic Food bakten er op los in de wok.
Bij hen konden bezoekers proeven van seitan, klaargemaakt met de verschillende woksauzen van Yakso.
Diederik van der Wiele (midden) en Regina van Kouwen maakten bij Market Endeavour onder meer quesedillas gemaakt met nieuwe multigrain wraps van Roley's.
Ook nieuw: multigrain + seeds pitabroodjes.
En hier een foto van de '3 Multigrain Wraps'.
Bio Planète met Robert Golde, Feijo Blesgraaf en Diana Schleißing.
Arthur Zwart met een deel van de Yogi Tea-producten.
Ivo Noij liet proeven van de pesto's en tapenades van LeQrs.
Een deel van het aanbod van LeQrs: notenpesto, zeewiertapenade, pesto rosso, pesto basilicum, tapenade zwart en tapenade zontomaat.
Jan Dirk van de Voort met de welbekende Remeker-kazen van De Groote Voort.
"Jan Dirk: "Voor bio-speciaalzaken en delicatessenwinkels is het essentieel om je te onderscheiden met een bijzonder aanbod."
"Bij Remeker maken ze ook ghee, daar was uiteraard ook aandacht voor tijdens de proeverij. "We zijn met onze producten heel sterk in de horeca vertegenwoordigd."
Marja Bastiaansen had Boer Bart van stal gehaald.
"Marja liet proeven van de nieuwste kaas in het aanbod van Bastiaansen. "Het gaat om een roodbacterie truffelkaas, een zogenaamde gewassen korstkaas."
Boer Bart, bekend van één van de kazen van de 'Bastiaansen van de Boer'-range, nam de geïnteresseerde bezoekers in zijn 'bioscoopje' mee naar de boerderij.
En de buurman van Remeker bleek ook uit Lunteren te komen: Rob van der Voort presenteerde de biologische paté van de Bucherie.
"Sinds ruim een jaar produceren we ook biologische paté. Ik zat in de verzekeringenwereld en kon nooit lekkere paté vinden, daarom besloot ik om hier zelf maar mee aan de slag te gaan."
Gary Geenen met een klein deel van het bio-aanbod dat bij De Kweker verkrijgbaar is.
"Gary: "De Tomette is echt een verrassing, zo smaakvol."
"Sander van Leeuwen perst bij Schulp Vruchtensappen verse appelsap van de red love appel. "Hiermee wil ik wat beleving creëren."
Alexandre van der Vaeren presenteerde de bijzondere dranken van Simone a Soif. Dit drankje is een hydrolade: een 100% natuurlijk drankje op basis van stoom uit planten, gemixt met versgeperste groenten- en fruitsappen en met water.
Momenteel verkrijgbaar in drie bijzondere smaken: Peer-strobloem, Aardbei-Melisse en Appel-Geranium.
"Ard van Gaalen was namens BioStee van de partij. Links liggen de nieuwe 'aandachtspuntjes', dit zijn 'kaasschuitjes'. "Een mooi product voor in een kerstpakket."
Tessa Luteijn met voor haar wat nieuwe producten van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Bezoekers konden onder meer proeven van een door haar gemaakt toetje waarin ze onder meer de lemon curd van Mariënwaerdt verwerkt had. Nieuw is onder andere de geitenkaas walnoten+fenegriek.
"Frank Bakker is category manager bij Natudis en liet proeven van diverse biologische wijnen, waaronder de Parra Jiménez. "Dit is natuurlijk maar een heel kleine bloemlezing van ons complete aanbod. Ik vind het leuk om onze klanten hier van te laten proeven en het verhaal achter deze speciale wijnen te kunnen vertellen."
"Arthur de Kam presenteerde de bierbroodmixen van Ranson. Dit is sinds kort verkrijgbaar bij Natudis. "Het is heel eenvoudig om dit brood te bereiden. Als je klok kunt kijken, kun je dit ook." Aan deze mixen (rustiek, bruchetta en Spaanse kruiden) hoeft alleen nog bier toegevoegd te worden."
"De alcoholvrije cocktails die Anne van Woudenberg (Brandmanager bij Natudis) maakte vielen goed in de smaak. Hier zet ze een 'Rocket Fuel' neer. Hierin zit onder andere granaatappel, grapefruit en sinaasappelsap. "Voor de cocktails gebruik ik onze Ekoland-sappen."
De andere cocktails waren 'Elderflower Mojito' en 'Tropical Delight'. De eerste bevatte onder meer vlierbloesem, limoen en munt. De Tropical Delight bevatte ananas, mango, limoen en munt.
De sfeervolle ambiance is op deze foto duidelijk zichtbaar. Rechts Pieter Tent van Shelter Organics.
Peter van der Schoot, commercieel directeur van Vroegop-Windig, in gesprek met Janneke Dekker. Janneke runt sinds de zomer van 2014 de Natuurwinkel in Etten-Leur.
Joppe Beurskens en Chiara Marino met de nieuwste producten van Abbot Kinney's.
"Nieuw zijn onder meer de coco start raspberry, almond start banana en coco start blueberry&banana. Joppe: "Nieuw is ook ons amandelijs. De reacties hierop zijn erg positief."
Links Casper Kromkamp (Natuurwinkel Almere) en rechts Yuri Blanken van Kaasmakerij Karwij, bekend van het merk Drentse Aa Zuivel.
Een deel van de nieuwe verpakkingen.
"Karlijn Audenaerde met naast haar de kleurrijke verpakkingen van het merk Rude Health. "We serveren onder meer verschillende warme dranken met de Rude Health-producten als basis)."
"En er viel nog meer te proeven bij Rude Health: van deze crackers bijvoorbeeld. Karlijn: "Het mooie is dat je echt de ingrediënten terug ziet in de crackers."
Annemarie Kok en Els de Wit stonden namens Provamel op de Proeverij v/d Natuur.
Provamel introduceerde onlangs vier nieuwe plantaardige variaties op yoghurt: : soja-sinaasappel-rooibos, soja-kokosnoot-exotisch, soja-haver en soja-limoen-melisse.
Genoeg te bespreken tussen het proeven door.
Mathilde Eldink met voor haar de producten van Mattisson Healthcare.
Rick Teunissen van Natuurwinkel Alphen kwam ook even proeven.
"Glenn en Brandon Middelhof debuteerden namens Tlant Farm Bakery op de proeverij. Brandon: "Onze bio-granola's maken al deel uit van de ontbijtbufetten van diverse hotels. De 'Fruit mash' geeft hier nog meer smaak aan."
Tlant heeft ook deze granola crackers in het assortiment.
En de verschillende granola's van dichterbij…
Annemieke Bruinsma opent een fles met polderkefir van 'The Bald Brewer'.
De afvaardiging van De Grote Verleiding (Kruiningen): Anneke, Christel en Steffan.
The Bald Brewer' Haaije Bruinsma vertelt Anneke en Christel meer over de polderkefir.
Ricus Janssen (Natudis) toast met Ruud Behr en Monique Venema (Venema Homeopathie).
Steven van Wijk (Algemeen Directeur Natudis) in gesprek met Anita Groenendijk.
Ruben Kool (Natuurwinkel Utrecht) met Anita Groenendijk.
Pierre La Fleur (midden) laat proeven van de koffie in de Ethiquable koffiehoek. Onder het merk Ethiquable is ook onder meer thee en chocolade te verkrijgen.
Voldoende ruimte om bij te kletsen tussen de verschillende kraampjes.
Bij Ilse Wemes (Natudis) kon men terecht voor meer informatie over het merk Nice&Nuts en de actie 'win een bewaarpot'.
Anneke Bruseker zorgde met de Zespri-kiwi's voor een vitamineboost.
Op deze tafel staan diverse bakproducten van het merk La Pateliere uitgestald.
Steven Lauwers met de verse kruiden van Vegobel.
Pieter van Hoye en Sandra van Dijk stonden namens Lima op de Proeverij v/d Natuur.
Lima introduceerde recentelijk deze Express Porridge in drie varianten: Omega 3, Matcha Spirulina en Superfruits. Deze glutenvrije havermoutpap kun je in een handomdraai verwarmen door er een opgewarmde drank op te schenken (koken is niet nodig).
"Klaas Hoving met voor hem een overzicht van het aanbod van Horizon Natuurvoeding. Hij had goed nieuws: "De prijzen van diverse Horizon-producten kunnen weer omlaag. Zo hebben we een goede hazelnootoogst in Turkije, waardoor de prijs van onder andere de gemengde notenpasta kan dalen."
Klaas liet proeven van banaan-cashew-kaneelijs.
Sandra de Fouw met de biologische salades van Foodvision Nederland.
Bekend van het merk 'foodfinesse'.
"Ronald Man in 't Veld met de verse vis van Van Meines Vis. "Sinds kort is via Kroon Biologische Verswaren een uitgebreider aanbod van onze vis verkrijgbaar. De wilde vis heeft een MSC-keurmerk en de gekweekte vis is biologisch gecertificeerd."
De kenmerken van het oude stationsplein komen nog duidelijk naar voren.
"Rechts Floris Reurts van Gkazas Olijfolie. "Onze olijfolie komt uit Kreta. We helpen altijd zelf met de oogst."
"Floris: "Onze producten zijn sinds drie weken verkrijgbaar bij Natudis."
Fons Elsenburg en Jaap Sloof van Vroegop-Windig.
Jaap maakte hapjes klaar met spaghettigroenten.
Margriet Kuylaars van Provamel.
Aart Jansen (TerraSana) en Bas Sengers van Natuurwinkel Ermelo.
Frank Drissen en Elsbeth van Apeldoorn telen in De Oertuin allerlei historische groenterassen.
"Frank: "Het gaat om rassen met een bijzonder verleden, niet zozeer de vergeten groenten. Wij hebben zelf de vrijheid om de rassen te kiezen en leveren deze groenten vervolgens aan Kroon."
Hania van der Velden en Irma Koolen stonden namens Koolen Champignons op de proeverij. Naast hen Michael de Lange en Martijn van der Plas namens Van der Plas Sprouts.
Hilde Coppus vertegenwoordigt Lotao Deli op de Nederlandse markt.
Bekend van onder meer bijzondere rijstvarianten, waaronder deze opvallende roze. Nieuw zijn de Jackfruit-vleesvervangers.
Daisy Kok vertelt dat het vlees van de Fresh Meat Company al een aantal jaar via Kroon Biologische Verswaren verkrijgbaar is.
Annika Niessen namens Seamore, bekend van de zeewierpasta.
"Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, introduceerde begin dit jaar een complete lijn met kant-en-klaar producten die zoveel mogelijk voedingswaarden bevatten. "De reacties zijn goed. Iedereen die ik spreek is content over de producten."
Astrid Weidmann van De Groene Winkel Zeist met Janneke Schmidt van Natudis.
Karolien Dotinga van Traiteur De Oorsprong.
Napraten met in het midden Roosmarijn Saat van natuurvoedingswinkel Gimsel (in De Groene Passage - Rotterdam).
Nog wat mooie plaatjes om mee af te sluiten…
Nostalgie ten top.