Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017

De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 werd op 26 en 27 september gehouden in de Expo Houten.
De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 werd op 26 en 27 september gehouden in de Expo Houten.
Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich op deze beurs. Er waren ook veel bio-producten in de stands en kramen te vinden.
Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich op deze beurs. Er waren ook veel bio-producten in de stands en kramen te vinden.
Ook Aurora Kaas debuteerde op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Manon ten Dam en Anne Schoenmakers lieten onder meer proeven van de biologische streekkazen onder het merk Achterhooks Dearntjen.
Ook Aurora Kaas debuteerde op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Manon ten Dam en Anne Schoenmakers lieten onder meer proeven van de biologische streekkazen onder het merk Achterhooks Dearntjen.
"En nieuw in het aanbod van Aurora is deze Smoked Chili-variant. Manon: "Hierin verwerken we huisgerookte pepers."
"En nieuw in het aanbod van Aurora is deze Smoked Chili-variant. Manon: "Hierin verwerken we huisgerookte pepers."
"Eveline Renders en Wim Roeleveld stonden naast imkerij de Traay op de beurs. Zij presenteerden de nieuwe honing met cranberry. "Van het sap maken we poeder en dit verwerken we in de honing."
"Eveline Renders en Wim Roeleveld stonden naast imkerij de Traay op de beurs. Zij presenteerden de nieuwe honing met cranberry. "Van het sap maken we poeder en dit verwerken we in de honing."
Rosé van Oorschot en René van der Locht van Meesters van de Halm.
Rosé van Oorschot en René van der Locht van Meesters van de Halm.
"René: "Deze beurs geeft ons de kans om ons nieuwe gezicht te laten zien."
"René: "Deze beurs geeft ons de kans om ons nieuwe gezicht te laten zien."
Rosé maakte allerlei hapjes klaar met uiteraard de muesli's e.d. van Meesters van de Halm als basis.
Rosé maakte allerlei hapjes klaar met uiteraard de muesli's e.d. van Meesters van de Halm als basis.
Barend Mul liet proeven van het biologische Sonneclaer-ijs.
Barend Mul liet proeven van het biologische Sonneclaer-ijs.
Dit levert altijd een mooi plaatje op.
Dit levert altijd een mooi plaatje op.
Marja Bastiaansen van Bastiaansen Bio Kaas.
Marja Bastiaansen van Bastiaansen Bio Kaas.
Marja had onder meer de drie kazen van het concept Bastiaansen van de Boer bij.
Marja had onder meer de drie kazen van het concept Bastiaansen van de Boer bij.
Henk Kroesen van Pandriks Bake Off presenteerde op de beurs de gloednieuwe steenoven gebakken biologische broodproducten.
Henk Kroesen van Pandriks Bake Off presenteerde op de beurs de gloednieuwe steenoven gebakken biologische broodproducten.
"Henk: "Ons Duitse zusterbedrijf Bio Breadness produceert het brood en we verkopen dit onder het consumentenmerk Slooow."
"Henk: "Ons Duitse zusterbedrijf Bio Breadness produceert het brood en we verkopen dit onder het consumentenmerk Slooow."
"Haal het uit de diepvries en binnen een half uur kun je het op tafel presenteren, het is immers fully baked."
"Haal het uit de diepvries en binnen een half uur kun je het op tafel presenteren, het is immers fully baked."
"Rechts Ramon van Huffelen van Natrada. Links zijn vader. Natrada stond voor het eerst op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Ramon: "Dit is de manier om te kijken wat er speelt in de kaaswinkels. Ik heb onder meer een bijzondere biologische natuurwijn Moraza meegenomen."
"Rechts Ramon van Huffelen van Natrada. Links zijn vader. Natrada stond voor het eerst op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Ramon: "Dit is de manier om te kijken wat er speelt in de kaaswinkels. Ik heb onder meer een bijzondere biologische natuurwijn Moraza meegenomen."
"Ingrid Hermeling en Karolien Dotinga van Traiteur de Oorsprong. Traiteur de Oorsprong debuteerde op de beurs. Ingrid: "De eerste indruk is goed, de quiche staat al in de oven en we brengen onze zomerstamppotten extra onder de aandacht."
"Ingrid Hermeling en Karolien Dotinga van Traiteur de Oorsprong. Traiteur de Oorsprong debuteerde op de beurs. Ingrid: "De eerste indruk is goed, de quiche staat al in de oven en we brengen onze zomerstamppotten extra onder de aandacht."
Mieke Bomans en Karen van Gompel met de drie soorten biologische home made granola's van Julia's Delicious World.
Mieke Bomans en Karen van Gompel met de drie soorten biologische home made granola's van Julia's Delicious World.
De Barista is de nieuwste variant, zo geeft Mieke aan. Hierin is onder meer koffie, karamel en zoetzure kers verwerkt.
De Barista is de nieuwste variant, zo geeft Mieke aan. Hierin is onder meer koffie, karamel en zoetzure kers verwerkt.
Ilias Kotsiris van De Smaken van Griekenland.
Ilias Kotsiris van De Smaken van Griekenland.
Hij had verschillende soorten biologische olijfolie bij uit Griekenland.
Hij had verschillende soorten biologische olijfolie bij uit Griekenland.
En biologische balsamico.
En biologische balsamico.
Rudy van den Berg van De Witte Eland met achter hem een biologische kruidenlijn en daaronder biologische amandelen uit Spanje.
Rudy van den Berg van De Witte Eland met achter hem een biologische kruidenlijn en daaronder biologische amandelen uit Spanje.
"Bij De Witte Eland is ook deze lijn met bio-marshmallows verkrijgbaar. Rudy: "Alle familieleden van 'The Mallows' staan voor een bepaalde smaak."
"Bij De Witte Eland is ook deze lijn met bio-marshmallows verkrijgbaar. Rudy: "Alle familieleden van 'The Mallows' staan voor een bepaalde smaak."
Gaia van Reenen en Rohini Hörner van Cicioni. Cicioni is gemaakt van gefermenteerde noten en is daardoor vrij van zuivel, gluten, additieven en conserveringsmiddelen. Daardoor is het geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.
Gaia van Reenen en Rohini Hörner van Cicioni. Cicioni is gemaakt van gefermenteerde noten en is daardoor vrij van zuivel, gluten, additieven en conserveringsmiddelen. Daardoor is het geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.
"Gaia: "Ook de kaasliefhebber kan het waarderen." Cicioni zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza."
"Gaia: "Ook de kaasliefhebber kan het waarderen." Cicioni zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza."
Bas van Koeijen en Michiel Vos van de Pindakaaswinkel. Michiel geeft aan opgevoed te zijn met pindakaas uit de natuurvoedingswinkel, maar besloot zelf nog smaakvollere pindakaas te gaan produceren.
Bas van Koeijen en Michiel Vos van de Pindakaaswinkel. Michiel geeft aan opgevoed te zijn met pindakaas uit de natuurvoedingswinkel, maar besloot zelf nog smaakvollere pindakaas te gaan produceren.
"Michiel: "We zijn bezig met biologische pinda's. Dat komt er aan en dan hopen we ook zeker met onze producten de bio-winkels in te gaan."
"Michiel: "We zijn bezig met biologische pinda's. Dat komt er aan en dan hopen we ook zeker met onze producten de bio-winkels in te gaan."
"Mirjam Violante met een biologische olijfolie van Italiamania. "Wij verhandelen allerlei ambachtelijke Italiaanse producten die met veel passie gemaakt zijn."
"Mirjam Violante met een biologische olijfolie van Italiamania. "Wij verhandelen allerlei ambachtelijke Italiaanse producten die met veel passie gemaakt zijn."
Denk daarbij bijvoorbeeld aan deze pesto's van Pesti Amo.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan deze pesto's van Pesti Amo.
John van der Geest vertelt meer over het bio-kaasaanbod bij Zijerveld.
John van der Geest vertelt meer over het bio-kaasaanbod bij Zijerveld.
In deze uitgebreide stand was onder andere extra andacht voor BioReijck.
In deze uitgebreide stand was onder andere extra andacht voor BioReijck.
En tegenover de stand was de Noord-Hollandse kaasmarkt ingericht.
En tegenover de stand was de Noord-Hollandse kaasmarkt ingericht.
Gerben Bakker toont de nieuwste toevoeging in het kaasaanbod van biologische boerderij De Zeekraal (Terschelling).
Gerben Bakker toont de nieuwste toevoeging in het kaasaanbod van biologische boerderij De Zeekraal (Terschelling).
De 'Grijze Duinen'-kaas rijpt in een bunker, zo geeft Gerben aan.
De 'Grijze Duinen'-kaas rijpt in een bunker, zo geeft Gerben aan.
"Corné Prins en Annelia Dekker van 'sLandsBeste. Annelia: "We hebben zowel ons biologische als reguliere aanbod meegenomen. De één zoekt er immers wel naar, de ander niet."
"Corné Prins en Annelia Dekker van 'sLandsBeste. Annelia: "We hebben zowel ons biologische als reguliere aanbod meegenomen. De één zoekt er immers wel naar, de ander niet."
Kees Oudshoorn van Euroflex laat één van de kaasetiketten zien die zij voor onder meer biologische kaasproducenten maken.
Kees Oudshoorn van Euroflex laat één van de kaasetiketten zien die zij voor onder meer biologische kaasproducenten maken.
Bio-boerin Irene van de Voort in de stand van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders.
Bio-boerin Irene van de Voort in de stand van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders.
Theo Horden en Leon Bruynel van De Ridder & Den Hertog.
Theo Horden en Leon Bruynel van De Ridder & Den Hertog.
Karim Layeb vertelde dat het digitale spaarsysteem van Piggy's onder meer al gebruikt wordt bij De Groene Weg-slagerijen.
Karim Layeb vertelde dat het digitale spaarsysteem van Piggy's onder meer al gebruikt wordt bij De Groene Weg-slagerijen.
"Marlies van Iterson-Heemskerk vertelt dat Pineut waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2018 de Skal-certificering zal verkrijgen. "we gebruiken onder meer de kruiden van Het Blauwe Huis en de suikers zijn ook biologisch."
"Marlies van Iterson-Heemskerk vertelt dat Pineut waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2018 de Skal-certificering zal verkrijgen. "we gebruiken onder meer de kruiden van Het Blauwe Huis en de suikers zijn ook biologisch."
Nieuw bij Pineut is de ontbijtlijn Hannes.
Nieuw bij Pineut is de ontbijtlijn Hannes.
Frank Tillemans van DeliSouth.
Frank Tillemans van DeliSouth.
Nieuw in zijn assortiment: de biologische nougat van het Duitse merk Capillon.
Nieuw in zijn assortiment: de biologische nougat van het Duitse merk Capillon.
Leo den Hamer van Mont Blanc Foods.
Leo den Hamer van Mont Blanc Foods.
Deze spreads passen volgens Leo perfect op een kaasplankje.
Deze spreads passen volgens Leo perfect op een kaasplankje.
"Odenwald Organic Bakery presenteerde het bierbrood. Dico Janse: "De reacties zijn goed. Dit brood is heel vezelrijk en maken we van de bostel dat overblijft uit het brouwproces bij bierbrouwerij De Leckere."
"Odenwald Organic Bakery presenteerde het bierbrood. Dico Janse: "De reacties zijn goed. Dit brood is heel vezelrijk en maken we van de bostel dat overblijft uit het brouwproces bij bierbrouwerij De Leckere."
Nicos Patsatzis van Melekos Import. Hij heeft onder meer biologische kruidenthee met saffraan bij. Dit product werd door de vakjury tot de Beste Noviteit van 2017 verkozen.
Nicos Patsatzis van Melekos Import. Hij heeft onder meer biologische kruidenthee met saffraan bij. Dit product werd door de vakjury tot de Beste Noviteit van 2017 verkozen.
Nicos had ook diverse varianten biologische olijfolie bij.
Nicos had ook diverse varianten biologische olijfolie bij.
Aart Jansen bracht namens TerraSana een bezoek aan de beurs.
Aart Jansen bracht namens TerraSana een bezoek aan de beurs.
Ard van Gaalen met de bio-kazen van BioStee.
Ard van Gaalen met de bio-kazen van BioStee.
Nieuw zijn deze 'aandachtspuntjes', zoals Ard ze noemt. Apart verpakte puntjes van 250 gram.
Nieuw zijn deze 'aandachtspuntjes', zoals Ard ze noemt. Apart verpakte puntjes van 250 gram.
En nieuw is deze Doorbijter.
En nieuw is deze Doorbijter.
"Joris Teunissen en Diana Grcia van BioCountry hadden de repen (muesli en raw bar) van DeliCatalia bij. Joris: "Dit is een alternatief voor de huidige power bars die op de markt zijn."
"Joris Teunissen en Diana Grcia van BioCountry hadden de repen (muesli en raw bar) van DeliCatalia bij. Joris: "Dit is een alternatief voor de huidige power bars die op de markt zijn."
Dennis Bastiani stond namens The Muesli Up Company op de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
Dennis Bastiani stond namens The Muesli Up Company op de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
Ook BioBandits Pieterbas Alferink en Hans de Boer bezochten de beurs.
Ook BioBandits Pieterbas Alferink en Hans de Boer bezochten de beurs.
Remco Borsato en Carlo Moro van Mercato Italiano hadden diverse bio-producten bij.
Remco Borsato en Carlo Moro van Mercato Italiano hadden diverse bio-producten bij.
"Remco: "De Bacchus van Ciu Ciu behoort tot de top 10 van de wereld."
"Remco: "De Bacchus van Ciu Ciu behoort tot de top 10 van de wereld."
Jolanda Groot van Ecuador's Fine Taste had onder meer biologische chocolade bij.
Jolanda Groot van Ecuador's Fine Taste had onder meer biologische chocolade bij.
Enrico Cantelmi met 1 van de Italiaanse biologische olijfoliën uit het aanbod van Mangiabruzzo.
Enrico Cantelmi met 1 van de Italiaanse biologische olijfoliën uit het aanbod van Mangiabruzzo.
Arjan Biesheuvel met één van de biologische producten uit het assortiment van Biesheuvel Knoflook.
Arjan Biesheuvel met één van de biologische producten uit het assortiment van Biesheuvel Knoflook.
"Ingmar Berkhout met de bio-producten van DiGusti, een tomatensaus en olijfolie. "Ik ken alle producenten. Veel van hen werken al biologisch, maar zijn te klein om zich de certificering te kunnen veroorloven."
"Ingmar Berkhout met de bio-producten van DiGusti, een tomatensaus en olijfolie. "Ik ken alle producenten. Veel van hen werken al biologisch, maar zijn te klein om zich de certificering te kunnen veroorloven."
"Jelle de Jong en Mark Hake van Enrico met achter hen (middelste plank) de Amio-lijn. Deze lijn bestaat uit 9 verschillende biologische producten (peulvruchten). Jelle: "De producten zijn volledig traceerbaar tot aan de bron."
"Jelle de Jong en Mark Hake van Enrico met achter hen (middelste plank) de Amio-lijn. Deze lijn bestaat uit 9 verschillende biologische producten (peulvruchten). Jelle: "De producten zijn volledig traceerbaar tot aan de bron."
Treur Kaas had weer een opvallende stand in hal 1.
Treur Kaas had weer een opvallende stand in hal 1.
Piet den Hertog stond met de kazen van De Mékkerstee in de stand van Treur Kaas.
Piet den Hertog stond met de kazen van De Mékkerstee in de stand van Treur Kaas.
Francois van der Staal in de stand van Brauer. Voor hem liggen de biologische linzen-, hummus- en veggie-chips van het Engelse merk Eat Real.
Francois van der Staal in de stand van Brauer. Voor hem liggen de biologische linzen-, hummus- en veggie-chips van het Engelse merk Eat Real.
Tot het assortiment van Brauer behoort ook deze biologische Ahorn-siroop.
Tot het assortiment van Brauer behoort ook deze biologische Ahorn-siroop.
Martin van Gurp en Dries Grosseling van Delinuts.
Martin van Gurp en Dries Grosseling van Delinuts.
Bij Delinuts kon men deze notentaarten bewonderen.
Bij Delinuts kon men deze notentaarten bewonderen.
Marla de Bruyker (rechts) in gesprek in de stand van Vandersterre Holland.
Marla de Bruyker (rechts) in gesprek in de stand van Vandersterre Holland.
Een biologische kaas bij Vandersterre.
Een biologische kaas bij Vandersterre.
Marc Versteve toont de rabarbersap van van Dutch Cranberry Group.
Marc Versteve toont de rabarbersap van van Dutch Cranberry Group.
Berend van Zanten en Kay van Mourik debuteerden met hun biologische Zeemansboter op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Naast de naturel pindakaas is sinds vorig jaar mei ook een chili-variant en een variant met rozijnen verkrijgbaar.
Berend van Zanten en Kay van Mourik debuteerden met hun biologische Zeemansboter op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Naast de naturel pindakaas is sinds vorig jaar mei ook een chili-variant en een variant met rozijnen verkrijgbaar.
Bram Voets (met colbert) in de stand van Voets Specialiteiten. Onder het mom van 'Fine Food Festival' presenteerden diverse klanten hun producten in en rond de stand van Voets.
Bram Voets (met colbert) in de stand van Voets Specialiteiten. Onder het mom van 'Fine Food Festival' presenteerden diverse klanten hun producten in en rond de stand van Voets.
Mark Ribbink vertelt een bezoeker meer over Ribbink's Specialiteiten Bakkerij.
Mark Ribbink vertelt een bezoeker meer over Ribbink's Specialiteiten Bakkerij.
Mark stond voor het eerst op de beurs. Eerder dit jaar heeft hij deze donker meergranen krackers geïntroduceerd.
Mark stond voor het eerst op de beurs. Eerder dit jaar heeft hij deze donker meergranen krackers geïntroduceerd.
Fred ten Kroode van Valderrama.
Fred ten Kroode van Valderrama.
Ook Ton Schroer van Tons Mosterd en Heerlijkheden stond op het Fine Food Festival.
Ook Ton Schroer van Tons Mosterd en Heerlijkheden stond op het Fine Food Festival.
Nathalie van Rooij liet proeven van de jams, sappen en chutneys van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Nathalie van Rooij liet proeven van de jams, sappen en chutneys van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Ook De Kaasfabriek pakte uit met een Cheese Festival.
Ook De Kaasfabriek pakte uit met een Cheese Festival.
Erik van Dam (midden) vertelt meer over de vele kazen in het assortiment.
Erik van Dam (midden) vertelt meer over de vele kazen in het assortiment.
Bommels Conserven had voor de vele verschillende merken een Food Market ingericht.
Bommels Conserven had voor de vele verschillende merken een Food Market ingericht.
Met onder meer deze biologische granola's.
Met onder meer deze biologische granola's.
Dineke van Bommel maakte graag met de bezoekers een rondje langs de merken en hun vertegenwoordigers.
Dineke van Bommel maakte graag met de bezoekers een rondje langs de merken en hun vertegenwoordigers.
Biologische olijfolie uit het aanbod van Bommels.
Biologische olijfolie uit het aanbod van Bommels.
En biologische chocoladerepen uit het Verenigd Koninkrijk.
En biologische chocoladerepen uit het Verenigd Koninkrijk.
Sharon Page vertelde meer over de extra virgin biologische olijfolie van het Spaanse bedrijf La Cultivada.
Sharon Page vertelde meer over de extra virgin biologische olijfolie van het Spaanse bedrijf La Cultivada.
"Sharon: "We gaan in de toekomst biologisch-dynamisch werken."
"Sharon: "We gaan in de toekomst biologisch-dynamisch werken."
Valentin Hertogen toonde de biologische koekjes van Generous.
Valentin Hertogen toonde de biologische koekjes van Generous.
"Nieuw in de 'familie' zijn Martine en Martin Matin. Valentin: "Dit zijn biologische ontbijtkoekjes." En de koekjes aan de linkerkant zijn er speciaal voor de Sinterklaas-periode."
"Nieuw in de 'familie' zijn Martine en Martin Matin. Valentin: "Dit zijn biologische ontbijtkoekjes." En de koekjes aan de linkerkant zijn er speciaal voor de Sinterklaas-periode."
Jaap van de Wetering en Wilm Koemans van Schulp Vruchtensappen.
Jaap van de Wetering en Wilm Koemans van Schulp Vruchtensappen.
Sandra de Fouw met voor haar de biologische salades van Foodvision Nederland.
Sandra de Fouw met voor haar de biologische salades van Foodvision Nederland.
Bas-Jan Bax met naast hem de biologische jams en de biologische eierlikeur van Jan Bax - Ambachtelijke Voedselwaren.
Bas-Jan Bax met naast hem de biologische jams en de biologische eierlikeur van Jan Bax - Ambachtelijke Voedselwaren.