De herkenbare ingang van Lowlands. Biojournaal maakte een fotoreportage van het biologische aanbod op Lowlands 2016 (19-21 augustus in Biddinghuizen).
Vantland had een zeer prominente plek naast de ingang van het festivalterrein.
Met een uitgebreid terras.
Al het voedsel bij Vantland is biologisch. Bezoekers konden er genieten van onder meer biologische soep, stamppotten, macaroni en patat.
Aan duidelijk niets te wensen over boven de ingang van het biologische restaurant van Vantland.
De menukaart boven het Vantland Restaurant. Rechts zie je een foto van het ontbijtmenu.
Alle medewerkers communiceerden 'BIOlogisch'.
Biologische macaroni en het kenmerkende 'Broodje Soep' van Vantland.
Veel belangstelling voor de bio-gerechten van Vantland.
Ook Vrij Voedsel was weer van de partij op Lowlands.
Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije gerechten.
Over alle gerechten kon men wat extra toelichting krijgen.
Vrij Voedssel had ook een wereldprimeur in de kraam met pindavrije satésaus.
Links hangt een overzicht van de Vrij Voedsel-partners, waaronder Bio Futura, Odenwald Organic Bakery, Vroegop - De Kweker en Go Pure chips.
De 'Waanzinnige Wrap van de grill' - cape - met geitenkaas, olijven, champignons, rucla en zontomaatolie.
Een bakje met pindavrije satésaus om te proeven. En inderdaad: net echt! Achterin de andere wrap 'Paradise' - met oude kaas, pecorino, rode ui, spinazie en koriander-munt-olie.
Biologische kaasfondue ontbrak ook niet in het aanbod.
Lucas Corré van de Eetfabriek schat het aantal Lowlands-deelnames op 6 of 7.
De 'fonduërs' achter de pan.
De Hollandse kaasfondue van 'Kaas in 't Bakkie' met jonge kaas, prei en mosterd (en bier).
Natgeregende bezoekers konden in de kraam van Dweezilsfriend terecht voor een droog bio-katoenen T-shirt.
Een rek vol bio-katoenen T-shirts in de aanbieding.
Daan Smits stond met de T-shirts van Geitenwollenshirts.nl op Lowlands. De Geitenwollenwinkel is te vinden aan de Utrechtsestraat 37 in Amsterdam.
In de rij voor verse biologische en Fairtrade smoothies en fruitsalades.
"Wij werken alleen met biologische-Fairtrade producten."
De festivalbezoekers hadden de keuze uit zes smoothies.
Voor de kraam kon men even rustig gaan zitten.
Het 'Taste no waste Village'.
Tosti's en Asian Food bij cateraar Hutten.
"Bij Açai Events kon men terecht voor biologische smoothies met açai. "Ook diverse andere soorten zijn biologisch. Helaas kunnen wij nog niet alle fruitblokken biologisch leveren, maar hier zijn we mee bezig", aldus Gijsbert van Açai Events."
De burgers en broodjes bij deze hamburgerkraam zijn biologisch.
De 'gigabol' is gebakken door bio-bakkerij Carl Siegert.
Bij Oxfam Novib kon men terecht voor diverse drankjes.
Op het 'menubord' stond onderaan wat meer informatie over het bio-aandeel: Onze koffie's zijn duurzaam geproduceerd en Fairtrade. De overige producten zijn Max Havelaar-gecertificeerd en/of EKO/biologisch.
De 'Coffee & Kemoncoolerbar' van Oxfam Novib.
Ook bij Puzzles maakten ze gebruik van verschillende bio-ingrediënten.
Dit werd op de menukaart gecommuniceerd. Zo is de falafel uit eigen keuken gemaakt van biologische kikkererwten. En de Lima Burger is gemaakt van biologische quinoa en boterbonen.
Een lange rij voor een kopje koffie bij de KoffieKever (van 'Koffiekoppen'). Daar werd ook een biologisch product aangetroffen. De Koffiekever kan overigens (optioneel) ook biologische sappen schenken.
Bij de KoffieKever gebruikten ze biologische melk van Zuivelrijck.
Diverse biologisch-dynamische wijnen in de wijnbar.
Naast bier, frisdrank en water ook drie biologische wijnen in deze bar.
Tussen de regenbuien ook de nodige zonnige perioden.
Biologische koeken van De Guijt.
Yogi Chai in de koffie- en theetent.
Daar werden diverse soorten bio-koffie geserveeerd.
Een duidelijk statement van de Lowlands-organisatie.