Bio-groothandel Udea organiseerde op 24 april 2016 een open dag. Na een uitgebreide rondleiding door het servicekantoor en koelmagazijn aan Doornhoek 4040 in Veghel gingen de bezoekers naar het DKW-magazijn aan de Pater van den Elsenlaan 4a in Veghel.
Daar troffen de bezoekers gezellige eettentjes aan, muziek en onder meer een klimmuur voor de kinderen. En tientallen leveranciers van Udea presenteerden hun producten in de kraampjes.
Herco Schoemaker vertelt meer over de Japanse productlijn van TerraSana. Op de rug gezien rechts staat Olle Jacobs.
Edith Gomes van De Hobbit was ook van de partij. Tot haar vreugde kon ze aangeven dat Udea nu ook interesse heeft in de Lupineburgers.
Ieke van Kouterik en Tim Spek stonden namens Noble House met het Amanprana-assortiment op de Open Dag. Rechts zie je het kookboek dat door Amanprana-oprichtster Chantal Voets geschreven is. Ook lagen de nieuwe Vitamine D-producten in de kraam.
En Tim vertelde het bijzondere verhaal achter het Pineo-water.
Rosé van Oorschot met de Stop&go van graanpletterij De Halm. De bezoeker bekijkt de 50 grams portieverpakkingen met de muesli's en crunchy's.
Hester Prummel bij 'onoff spices!'. Bij haar kon men proeven van soep en rijstgerechten die ze klaarmaakte met de Thaise currypasta's en soepen van onoff spices!.
Gijsbert van Malkenhorst deelt bij De Traay wat samples uit van de Bee Natural cosmetics-lijn.
Hij presenteerde ook de biologische schenkstroop van De Traay.
Udea-directeur Erik Does bedankte in zijn welkomstwoord de leveranciers en klanten voor hun aanwezigheid en vertrouwen.
"Joyce Elders, Myrthe Bijl en Edwin Crombags van Weerribben Zuivel. Myrthe: "Deze Open Dag biedt ons de ideale gelegenheid om de vele vragen van winkeliers over de gevolgen van de overname van Zuiver Zuivel door Weerribben Zuivel toe te lichten. We hebben er voor gekozen om de merken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel duidelijk van elkaar te gaan onderscheiden. Zuiver Zuivel wordt een merk met uitsluitend producten van Demeter kwaliteit. Weerribben Zuivel is het biologische merk uit natuurgebied Weerribben-Wieden, rechtstreeks van de boerderij"
Nynke Kokmeijer stond namens FZ Organic Food op de Open Dag. Ze had de chips van Trafo bij.
Ook presenteerde ze de nieuwe aanwinst: biologische popcorn, gebakken in kokosolie.
Ramon van Huffelen stond namens Natrada op de Open Dag van Udea. Bij hem konden de bezoekers terecht voor meer informatie over de bio-verzorgingsproducten van Urtekram en Speick die exclusief verkrijgbaar zijn bij Natrada. Ramon informeerde hen ook over het Organic Wine Concept.
Renske Loefs van Joannusmolen. Ze had speciaal voor de bezoekers van de Open Dag een haverplaatkoek gebakken met één van de nieuwe Breakfastproducten (rechts) als basis. Deze ontbijtproducten zijn er in drie varianten: Havermout & rood fruit, het Spelt-havermout-ontbijt en Havermout met blauwe bessen.
Lysanne Volkerink presenteerde de Paleo Broodmix van Vechtenaer.
Dit is weer een product dat uit Scandinavië over is komen waaien. Door slechts enkele ingrediënten aan de broodmix toe te voegen kan de gebruiker na een uur genieten van versgebakken en zeer voedzaam Paleobrood.
"De veganistische en biologische vleesvervangers van Like Meat liggen sinds 2 weken bij Ekoplaza in de schappen. Links Dewi Veniet, rechts Menco Sandstra en in het midden maakt Minne Sandstra wat producten klaar om te proeven. Menco: "We willen de vleesstructuur handhaven op basis van plantaardige ingrediënten."
"Eén van de nieuwste toevoegingen aan het assortiment van Udea: de bio-limonades van het Duitse merk Proviant. Mariloe Bavinck: "Deze limonades zijn sinds afgelopen week verkrijgbaar bij Udea."
Er is onder meer een variant met rabarber en eentje met appel.
Ronald Bakker van Organic Flavour Company voor de Natural Temptation-bestelauto.
"Roy Jongens van Frenchtop Natural Care Products B.V. toont trots het gloednieuwe Royal Green-product: biologische magnesium. Roy: "We zijn de eerste ter wereld met biologische magnesium."
Aan deze introductie is een jarenlang proces voorafgegaan.
Laetitia Sanchez van Lovechock. In het midden (roze en geel) de laatste toevoeging aan het assortiment: Mylk.
Rafi Reyhani schenkt het nieuwste biertje van brouwerij De Leckere in.
De SonnenBorgh, een 'saison', werd in februari ter ere van de verjaardag van De Leckere geïntroduceerd.
Maarten Gevers en Dorinda Hoogerwaard van DO-IT in de kraam met Amaizin-producten. Rechts directeur Poppe Braam.
Bij Amaizin kon men proeven van diverse nieuwe bonen in saus: Chili con carne, Red kidney in chili sauce en Lentils in curry sauce.
Italiaanse kok Felice Cicoria maakte de hele middag diverse gerechten klaar met de producten van la BIO IDEA en Amaizin.
Onder andere deze noodles die gemaakt zijn van sojabonen.
"Henk en Floris van Oers vertellen Astrid Weidmann en Rudi Gerding van De Groene Winkel Zeist alles over de biologische vleeswaren van Deli Harmony en het consumentenmerk St. Hendrick. Henk: "Onze nieuwbouw is voltooid, hiermee hebben we geïnvesteerd in smaak."
"Laurens Verhaegen en Neele Entbrouxk van Ecover. Nele: "We vinden het leuk om vandaag eens de winkeliers in het zonnetje te zetten. We hebben voor hen spatels voor in de keuken meegenomen en voor de kinderen houten jojo's."
Sander Verbeek en Wim Vredevoogd met de biologisch-dynamische eieren van De Grote Kamp.
Diana Scheissing stond met de biologische oliën van Bio Planeté op de Open Dag.
Bas Westdijk van Well Water Nederland BV. Door Well water te drinken kan men drie goede doelen steunen.
Jurgen van Bakel van Maasland Aquacultuur vertelt een geïnteresseerde meer over biologische vis.
Patricia en Gitta Gotjé scheppen wat biologische noten bij Jan Gotjé Noten.
Men kon onder meer proeven van biologische cashewnoten en diverse notenmixen.
Emma Liefferink stond namens 2Food op de Open Dag.
Bij haar kon je proeven van de nieuwste smaak van Bionade: Citroen-Bergamot (tweede vanaf links).
Yorick van Dijk en Nico Both stonden namens Zijerveld op de Open Dag.
Zij presenteerden deze biologische mozzarellaballetjes.
Busra Duzgun, Petrie Groot en Ingrid van Herwerden van Chocodelic.
Chocodelic presenteerde op de Open Dag het nieuwe product 'Extremalism'. Dit is bedoeld voor 'extreme chocoladeliefhebbers' en bestaat uit cacaobonen gehuld in rauwe chocolade.
"Gijs van Maasakkers met Abbot Kinney's biologische kokosyoghurt. In februari introduceerde Abbot Kinney's ook een mango- en pruimvariant. "Hier krijgen we erg goede reacties op. We willen nu verder gaan doorontwikkelen en daarbij is het heel leerzaam om vandaag ook goed naar de winkeliers te luisteren."
La vie est belle, de Belgische producent van biologische vegetarische burgers en spreads, stond ook op de Open Dag. Mirelle Wagenaar draait de burgers nog een keertje om. Rechts is verkoopmedewerker Ronald Droesbeke in gesprek.
La vie est belle presenteerde de nieuwste vegetarische burger: de Kinowa (rechts).
"Roland Weijer van Brita had allerlei producten bij waarmee je water kunt filteren. "Brita is de naam van de dochter van de oprichter van het bedrijf."
Patrick Hulleman van Elements had de kleurrijke flessen van Klean Kanteen meegenomen.
Links Jos Corthouts en rechts Jeffrey Excelmans met de biologische koekjes BISkids van Belkorn. Belkorn is gevestigd tussen Brussel en Hasselt.
"Jeffrey: "Onze koekjes voor baby's en kinderen zijn met appelsap gezoet."
Florence Gellin van Lima.
Meeke Janssens en Fred van Tienen met de bio-snoepjes van The Organic Factory.
Rob van Dijck van De Eng BV vertelde de bezoekers onder andere meer over de nieuwe Turmeric Tea van Numi.
Vitam met diverse biologische vega-producten.
Robert den Engelsman liet proeven van diverse theesmaken van Yogi Tea.
Klaas Hoving van Horizon Natuurvoeding.
Diederik van der Wiele van Market Endeavour bakte de hele middag biologisch naanbrood van O Mundo.
"Ik krijg erg goede reacties op dit typisch Indiase brood."
Conchita Dubbeld en Ruth van den Berg van Olive Oil Company. Op tafel staan de biologische olijfoliën 'Prime Olive Oil'.
De speciale verpakking maakt van Prime Olive Oil een echte 'blikvanger'.
Mathilde Eldink met de biologische superfoods van Mattisson Healthcare.
Bij Heerlijkheid Mariënwaerdt kon men proeven van de verschillende jams en chutneys.
Ook vroeg Mariënwaerdt extra aandacht voor de eierspecialiteit.
"Emil Dercksen van Madal Bal met de repen van Taste of Nature en naast hem Hans Apontoweil van Fris Gedroogd Fruit (Lilifruit). Dit gedroogde fruit is anders van textuur en smaak dan standaard gedroogde zuidvruchten. De producent voegt stapje voor stapje water aan de vruchten toe. Hans: "Het is leuk om te merken dat veel winkeliers onze producten inmiddels herkennen."
Per 15 mei is het gedroogde fruit van Lilifruit verkrijgbaar in een kartonnen biologisch afbreekbare beker.
Bij Eshter Hoeve kon men terecht voor meer informatie over het cosmeticamerk van Udea: Botanique.
"Winkeliers waarderen het dat we deze producten tegen aantrekkelijke marges aanbieden."
Molenmes was ook aanwezig om de winkeliers te informeren over de producten.
Roemer van der Meij en Bela de Bruin van Ghee Easy.
"Ghee Easy heeft het assortiment uitgebreid met twee grotere potten: 850 en 500 gram. Bela: "Veel van onze klanten vonden het jammer dat de pot zo snel leeg was."
Thijs Schuurman liet proeven van de lactosevrije en glutenvrije chocoladeproducten van Bonvita.
"Sophie de Brock en Bas van den Hout kregen heel veel positieve reacties op de biologische koekjes van De Guijt. Bas: "Ze zijn ook enthousiast over onze suikervrije koekjes."
"Aalt van de Pol en Marij Polder met de Gomasio van Drie Sterren. Aalt: "Dit is een Japanse smaakmaker gemaakt van geroosterd sesamzaad."
Willem en Carly van Oijen van Spring Water Company hadden Source-water en het kokoswater van Dr. Martins meegenomen.
Aad en Kristel van Ammers van Corn Candies.
Zij presenteerden de nieuwste aanwinst: 'de girafsliert'. Deze is verkrijgbaar in de smaken framboos en aardbei.
Ook Lifefood was van de partij.
Bij ProLaTerre bakten ze de hele dag door Tofulicious Wokblokjes.
Alex en Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen.
Ton Severrien en Wilma van Oeveren gaven make-upadvies namens Dr. Hauschka.
Nick Sluijter met het tarwegrassap van Grass2Juice.
Roy van de Breevaart geeft uitleg over het Happy Chocolate-assortiment van Udea.
Ivo Noij van Extract B.V. laat een bezoeker kiezen tussen verschillende pesto's van LeQrs.
Ook Aarnout Mijling van Bionext 'staat achter biologisch'.
Ivo Noij is het met hem eens.
Proeven van de vernieuwde Tartex-productlijn.
Olle Jacobs (TerraSana, links) geniet van een kopje biologische koffie van Simon Lévelt.
Nanny van Ool stond namens Bakkerij Verbeek/Bulthuis op de Open Dag. Ook hier kon men proeven van een deel van het assortiment.
Reggy Gun (rechts) van Frozen Dutch.
"Christopher Gollowitzer stond namens het Oostenrijkse Landgarten op de Open Dag. "Onze producten zijn sinds vorig jaar via Udea verkrijgbaar. Nieuw is onze Tamari Soy-snack."
Edwin Jorna met de Demeter-sappen, conserven en pasta's die bij Udea verkrijgbaar zijn.
Najat Saidi met achter haar de biologische arganolie van Moroccoil uit Roelofarendsveen.
Deze met de handgeperste olie is één van de meest kostbare oliën ter wereld.
Stefanie van de Walle van Superfoodies toont de nieuwste toevoeging aan het assortiment Paleonola.
Tessa Luteijn liet proeven van de vele verschillende producten van Florentin.
Florentin presenteert binnenkort de CocoKick.
Barend Cox stond namens Mont Blanc Foods en Bastiaansen Bio Kaas op de Open Dag. De producten van beide bedrijven combineren uitstekend.
De nieuwe verpakkingen van Bastiaansen Bio Kaas.
Richard van der Linden met een klein deel van het bio-wijnassortiment van Coenecoop Wine Traders.
Albert van 't Blik en Bert Groen met achter hen het 100% Eco toiletpapier.
Dit biologisch afbreekbare toiletpapier is er in twee varianten: chloorvrij gebleekt en 100% ongebleekt.
Sven Henze van Udea met Jan Peter Oosterloo van Ekoplaza Bilthoven.
Lisa Olthof met de biologische voedingssupplementen van Vitals.
Anja Besselsen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Nature's House.
Ook de Chocolate Makers lieten proeven van hun biologische chocolade.
Moritz Nagl met de Muesli's en 'Krunchy's' van het Duitse bedrijf Barnhouse Naturprodukte uit Mühldorf.
De bezoekers konden aan de andere kant van het DKW-magazijn genieten van een hapje en een drankje.
En een kijkje nemen in de Vers kas.
Hier was gelegenheid om uit te rusten.
Achterin de hal konden bezoekers de hele middag door lezingen van diverse sprekers volgen.
Erik-Jan van den Brink (commercieel directeur Udea) vertelt over het Slimstock voorraadbeheersysteem van Udea.
De gasten konden tussendoor een blik werpen op het uitgebreide DKW-assortiment van Udea.
Ook aan de kinderen was gedacht. Er stond onder meer een klimmuur.
Bij het Kook(w)eiland kon men onder meer genieten van biologische burgers (ook een vegavariant) en falafel.
Gerard Does (de vader van de huidige Udea-directeur Erik Does) in gesprek met Bavo van den Idsert, directeur van Bionext.
Aan de rechterkant van het pand viel dus veel te beleven.
En links kon men de vele kramen van de leveranciers vinden.
De klanten kregen een goedgevulde Goodiebox mee naar huis.