Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proeverij Kroon en Natudis - 16-11-15

De jaarlijkse proeverij van Kroon en Natudis vond maandag 16 november plaats op landgoed Heerlijkheid de Mariënwaerdt in Beesd.
De jaarlijkse proeverij van Kroon en Natudis vond maandag 16 november plaats op landgoed Heerlijkheid de Mariënwaerdt in Beesd.
Belinda Barnhard van TerraSana toont de Tamari sojasaus van het eigen merk.
Belinda Barnhard van TerraSana toont de Tamari sojasaus van het eigen merk.
Herco Schoemaker maakt verse sushi klaar, uiteraard gemaakt met de producten van TerraSana.
Herco Schoemaker maakt verse sushi klaar, uiteraard gemaakt met de producten van TerraSana.
Klaas de Lange van Weeribben Zuivel was ook van de partij.
Klaas de Lange van Weeribben Zuivel was ook van de partij.
Bij Jorn de Beer kon men terecht voor meer informatie over de Ekoland-producten en de nieuwe merkcampagne Eko=oké.
Bij Jorn de Beer kon men terecht voor meer informatie over de Ekoland-producten en de nieuwe merkcampagne Eko=oké.
FZ Organic Food stond er met het merk Yakso, waarmee de consument thuis allerlei biologische oosterse gerechten kan bereiden. Er zijn onlangs diverse nieuwe producten aan het Yakso-assortiment toegevoegd, waaronder gebakken uitjes, eiermie, rijstnoedels en kokosbloesemsuiker en -siroop. Links Klaas Jonkman en rechts Pieterjan Kok.
FZ Organic Food stond er met het merk Yakso, waarmee de consument thuis allerlei biologische oosterse gerechten kan bereiden. Er zijn onlangs diverse nieuwe producten aan het Yakso-assortiment toegevoegd, waaronder gebakken uitjes, eiermie, rijstnoedels en kokosbloesemsuiker en -siroop. Links Klaas Jonkman en rechts Pieterjan Kok.
Uiteraard kon men hier ook proeven van een gerechtje, gemaakt met Yakso-producten.
Uiteraard kon men hier ook proeven van een gerechtje, gemaakt met Yakso-producten.
Ivo Noij van Extract B.V. met de biologische pesto's van Leqrs.
Ivo Noij van Extract B.V. met de biologische pesto's van Leqrs.
Myrthe Bijl en Joyce Elders van Zuiver Zuivel.
Myrthe Bijl en Joyce Elders van Zuiver Zuivel.
"Myrthe: "We staan hier met name om het Demeterverhaal te vertellen. En voor ons is dit een goede manier om te horen wat ze van ons assortiment vinden."
"Myrthe: "We staan hier met name om het Demeterverhaal te vertellen. En voor ons is dit een goede manier om te horen wat ze van ons assortiment vinden."
Marja Bastiaansen (rechts) van Bastiaansen Bio Kaas laat proeven van de Authentique Bleu-kazen.
Marja Bastiaansen (rechts) van Bastiaansen Bio Kaas laat proeven van de Authentique Bleu-kazen.
Steven van Wijk, sinds 8 januari 2015 algemeen directeur van Natudis Nederland BV.
Steven van Wijk, sinds 8 januari 2015 algemeen directeur van Natudis Nederland BV.
Bernadette van der Wereld en Mirelle Stolte van Yogi Tea. Ze tonen de Classic double-pack met originele Yogi Tea theekop en de Kerstthee.
Bernadette van der Wereld en Mirelle Stolte van Yogi Tea. Ze tonen de Classic double-pack met originele Yogi Tea theekop en de Kerstthee.
De Kerstthee van Yogi Tea bevat kruiden en specerijen die bijzonder kenmerkend zijn voor de Kerst, zoals kaneel, sinaasappel, vanille, steranijs en kruidnagel.
De Kerstthee van Yogi Tea bevat kruiden en specerijen die bijzonder kenmerkend zijn voor de Kerst, zoals kaneel, sinaasappel, vanille, steranijs en kruidnagel.
Ook bezoekers uit Zeeland: Peter Pipping en Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen.
Ook bezoekers uit Zeeland: Peter Pipping en Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen.
Er was al vroeg op de avond veel belangstelling voor wat de verschillende leveranciers lieten proeven.
Er was al vroeg op de avond veel belangstelling voor wat de verschillende leveranciers lieten proeven.
Emile Meuldijk van Kroon Biologische Verswaren vertelt meer over het kaasassortiment.
Emile Meuldijk van Kroon Biologische Verswaren vertelt meer over het kaasassortiment.
Hij presenteerde onder andere de inmiddels welbekende Red de rijke Weide kaas.
Hij presenteerde onder andere de inmiddels welbekende Red de rijke Weide kaas.
Richard van der Linden met een deel van de biologische wijnen uit het aanbod van Coenecoop Wine Traders.
Richard van der Linden met een deel van de biologische wijnen uit het aanbod van Coenecoop Wine Traders.
"Marijke Luring en Henk van der Heiden presenteerden de nieuwe producten van B&G. Henk: "Speciaal voor de feestdagen hebben we nu ook 3 soorten biologische mousse in ons assortiment."
"Marijke Luring en Henk van der Heiden presenteerden de nieuwe producten van B&G. Henk: "Speciaal voor de feestdagen hebben we nu ook 3 soorten biologische mousse in ons assortiment."
"Van links naar rechts de smaken aardbei, chocolade en vanille. "In één doosje zitten alle smaken 4 keer. De winkelier kan ze het beste vanuit de vriezer verkopen, dan kan de consument de mousse in de koeling bewaren."
"Van links naar rechts de smaken aardbei, chocolade en vanille. "In één doosje zitten alle smaken 4 keer. De winkelier kan ze het beste vanuit de vriezer verkopen, dan kan de consument de mousse in de koeling bewaren."
Ook nieuw: strawberry cheesecake-ijs.
Ook nieuw: strawberry cheesecake-ijs.
Ard van Gaalen liet bezoekers proeven van de nieuwe kazen van BioStee.
Ard van Gaalen liet bezoekers proeven van de nieuwe kazen van BioStee.
"Ard: "Onze kazen zijn sinds kort verkrijgbaar via Kroon. De bijzondere namen, zoals de Pittige Tante en de Eeuwige vrijgezel, zorgen regelmatig voor een lach op de gezichten." De Eeuwige vrijgezel is zeer toepasselijk, aangezien dit om de basilicum-knoflooksmaak gaat. De Rauwdouwer is op smaak gemaakt met moestuinkruiden. "Deze variant loopt het hardst van onze kruidenkazen."
"Ard: "Onze kazen zijn sinds kort verkrijgbaar via Kroon. De bijzondere namen, zoals de Pittige Tante en de Eeuwige vrijgezel, zorgen regelmatig voor een lach op de gezichten." De Eeuwige vrijgezel is zeer toepasselijk, aangezien dit om de basilicum-knoflooksmaak gaat. De Rauwdouwer is op smaak gemaakt met moestuinkruiden. "Deze variant loopt het hardst van onze kruidenkazen."
Jimme Slippens en Gijs van Maasakkers met Abbot Kinney's biologische kokosyoghurt.
Jimme Slippens en Gijs van Maasakkers met Abbot Kinney's biologische kokosyoghurt.
Deze yoghurt bestaat uit vier componenten: kokosnoot, water, yoghurtbacteriën en maniokwortelmeel.
Deze yoghurt bestaat uit vier componenten: kokosnoot, water, yoghurtbacteriën en maniokwortelmeel.
Luc de Coster van Biobel uit het Belgische Oedelem liet onder meer proeven van de biologische bieren van Leireken.
Luc de Coster van Biobel uit het Belgische Oedelem liet onder meer proeven van de biologische bieren van Leireken.
De locatie past goed bij de gemoedelijke sfeer van het evenement. Rechts Pieter Jans Jansonius van De Muyehof in Nieuwerkerk met Tim Moerman van Boomgaard ter Linde. Zij lieten bezoekers proeven van biologische appelen en peren.
De locatie past goed bij de gemoedelijke sfeer van het evenement. Rechts Pieter Jans Jansonius van De Muyehof in Nieuwerkerk met Tim Moerman van Boomgaard ter Linde. Zij lieten bezoekers proeven van biologische appelen en peren.
Peren van boomgaard Ter Linde en appelen van De Muyehof.
Peren van boomgaard Ter Linde en appelen van De Muyehof.
Aan de rechterkant van de Hooge Schuur stonden twee tafels vol met allerlei soorten biologische kazen.
Aan de rechterkant van de Hooge Schuur stonden twee tafels vol met allerlei soorten biologische kazen.
Tjitske Brouwer van Vinoblesse krijgt bezoek van Joren Jacobs van de Natuurwinkel aan de Leusderweg 27 in Amersfoort.
Tjitske Brouwer van Vinoblesse krijgt bezoek van Joren Jacobs van de Natuurwinkel aan de Leusderweg 27 in Amersfoort.
Robin Tromp, Daniëlle Apeldoorn en Kees van Haastert met de biologische zuivelproducten van zorgboerderij De Klompenhoeve uit Egmond aan de Hoef.
Robin Tromp, Daniëlle Apeldoorn en Kees van Haastert met de biologische zuivelproducten van zorgboerderij De Klompenhoeve uit Egmond aan de Hoef.
"Kees: "Onze Egmondse Bollen lopen altijd extra goed rond de Kerst en onze crème fraîche is ook een hardloper."
"Kees: "Onze Egmondse Bollen lopen altijd extra goed rond de Kerst en onze crème fraîche is ook een hardloper."
"Mark Ribbink van Ribbinks Specialiteiten Bakkerij, gespecialiseerd in beschuit en crackers. Deze producten bakken ze bij deze bakker nu ook in een biologische variant. "En binnenkort introduceren we biologisch knäckebröd."
"Mark Ribbink van Ribbinks Specialiteiten Bakkerij, gespecialiseerd in beschuit en crackers. Deze producten bakken ze bij deze bakker nu ook in een biologische variant. "En binnenkort introduceren we biologisch knäckebröd."
De biologische speltcrackers.
De biologische speltcrackers.
"Frederique Ripet gaf uitleg over biologische vers ingevroren bijenpollen van Aristée. "Omdat dit een heel specifiek product is, is er veel uitleg nodig. We gaan bewust voor verse pollen, omdat veel werkzame stoffen verloren gaan als je de pollen droogt."
"Frederique Ripet gaf uitleg over biologische vers ingevroren bijenpollen van Aristée. "Omdat dit een heel specifiek product is, is er veel uitleg nodig. We gaan bewust voor verse pollen, omdat veel werkzame stoffen verloren gaan als je de pollen droogt."
De bijenpollen zijn in vier varianten verkrijgbaar: pollen van kastanje en braam - pollen van zonneroos - pollen van wilg en fruitboom en pollen van kers.
De bijenpollen zijn in vier varianten verkrijgbaar: pollen van kastanje en braam - pollen van zonneroos - pollen van wilg en fruitboom en pollen van kers.
Maria Deacon en Diederik van der Wiele van Market Endeavour lieten de bezoekers proeven van de biologische stroopwafels van het merk Roley's.
Maria Deacon en Diederik van der Wiele van Market Endeavour lieten de bezoekers proeven van de biologische stroopwafels van het merk Roley's.
Dit oud-Hollandse product is voorzien van een toepasselijke verpakking.
Dit oud-Hollandse product is voorzien van een toepasselijke verpakking.
Op de Proeverij was ook meer informatie te verkrijgen over de Humus Box.
Op de Proeverij was ook meer informatie te verkrijgen over de Humus Box.
Jan Diek van Mansvelt liep de zaal rond om te vertellen over de Humus Box. Dit is een educatieve box voor kinderen, waarmee ze leren over ecologisch tuinieren, koken en de bodem.
Jan Diek van Mansvelt liep de zaal rond om te vertellen over de Humus Box. Dit is een educatieve box voor kinderen, waarmee ze leren over ecologisch tuinieren, koken en de bodem.
Erik Baggen van Natoli B.V. toont de nieuwste toeving in het assortiment van Rigoni di Asiago: Dolcedi.
Erik Baggen van Natoli B.V. toont de nieuwste toeving in het assortiment van Rigoni di Asiago: Dolcedi.
Dit zijn flesjes gevuld met suikers van biologisch fruit, een natuurlijk alternatief voor suiker.
Dit zijn flesjes gevuld met suikers van biologisch fruit, een natuurlijk alternatief voor suiker.
Kees van Rooijen van Wessanen presenteerde diverse producten van Allos. Links de fruitrepen. En in zijn handen heeft hij een pastasalade die gemaakt is met de 'farm vegetables'.
Kees van Rooijen van Wessanen presenteerde diverse producten van Allos. Links de fruitrepen. En in zijn handen heeft hij een pastasalade die gemaakt is met de 'farm vegetables'.
"Dit product is een groot succes. Het gaat om een spread met 70% groenten, deze spread is er in zes varianten."
"Dit product is een groot succes. Het gaat om een spread met 70% groenten, deze spread is er in zes varianten."
Rick Teunissen van Natuurwinkel Alphen aan den Rijn met Melina Zweerus, die biologische bagels bakt in Leiden.
Rick Teunissen van Natuurwinkel Alphen aan den Rijn met Melina Zweerus, die biologische bagels bakt in Leiden.
Sander van Leeuwen geeft een bezoeker een klein bekertje met 'Eerste hulp van Schulp' (Vruchtensappen).
Sander van Leeuwen geeft een bezoeker een klein bekertje met 'Eerste hulp van Schulp' (Vruchtensappen).
Harrie Schippers van Wessanen in gesprek met Thieu en Annie Verdonschot, sinds 29 juni 2015 de nieuwe eigenaren van De Ekolander Natuurvoedig in Lelystad.
Harrie Schippers van Wessanen in gesprek met Thieu en Annie Verdonschot, sinds 29 juni 2015 de nieuwe eigenaren van De Ekolander Natuurvoedig in Lelystad.
Tessa Luteijn van Heerlijkheid Mariënwaerdt 'speelde dit keer een thuiswedstrijd'.
Tessa Luteijn van Heerlijkheid Mariënwaerdt 'speelde dit keer een thuiswedstrijd'.
Marc van Niekerk van Marc't met zijn biologische olijven en tapenades.
Marc van Niekerk van Marc't met zijn biologische olijven en tapenades.
"Marc: "Het loopt steeds beter, de kwaliteit van de olijven uit Zuid-Italië is goed. We verpakken onze producten in samenwerking met een zorgboerderij."
"Marc: "Het loopt steeds beter, de kwaliteit van de olijven uit Zuid-Italië is goed. We verpakken onze producten in samenwerking met een zorgboerderij."
Jules Monen en Mark Jory van Vegetalia.
Jules Monen en Mark Jory van Vegetalia.
Zij presenteerden onder meer de nieuwe Shiitake Seitan.
Zij presenteerden onder meer de nieuwe Shiitake Seitan.
Jaimy Deken van Van der Plas Sprouts.
Jaimy Deken van Van der Plas Sprouts.
Men kon ook proeven van de sprouts.
Men kon ook proeven van de sprouts.
Voor veel aanwezigen was het ook een mooie gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar.
Voor veel aanwezigen was het ook een mooie gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar.
Bert Baanders stond er ook met de zeewierspecialiteiten van Atlantica Zeewier.
Bert Baanders stond er ook met de zeewierspecialiteiten van Atlantica Zeewier.
"Nick Kok van de Fresh Meat Company met Patrick. "Patrick is nog geen maand bij ons in dienst en wilde nu al mee naar deze proeverij, dat juichen we natuurlijk alleen maar toe."
"Nick Kok van de Fresh Meat Company met Patrick. "Patrick is nog geen maand bij ons in dienst en wilde nu al mee naar deze proeverij, dat juichen we natuurlijk alleen maar toe."
Gijs Vos met de vleesproducten van Biomeerwaardekip.
Gijs Vos met de vleesproducten van Biomeerwaardekip.
Bij hem konden bezoekers onder meer terecht voor meer informatie over de biologisch soepkip.
Bij hem konden bezoekers onder meer terecht voor meer informatie over de biologisch soepkip.
In het midden: Frank Labeij van Labeij Foodproducts. Hij liet proeven van vissoep bouillabaisse.
In het midden: Frank Labeij van Labeij Foodproducts. Hij liet proeven van vissoep bouillabaisse.
Roelof Hulst en Janneke Schmidt van Natudis.
Roelof Hulst en Janneke Schmidt van Natudis.
Uiteraard mag een mooie uitstalling van biologische AGF niet ontbreken op een evenement van Kroon Biologische Verswaren.
Uiteraard mag een mooie uitstalling van biologische AGF niet ontbreken op een evenement van Kroon Biologische Verswaren.
Roosmarijn Saat van Gimsel in Rotterdam in gesprek met Rymke Keijzer van Kroon Biologische Verswaren.
Roosmarijn Saat van Gimsel in Rotterdam in gesprek met Rymke Keijzer van Kroon Biologische Verswaren.
Genoeg gelegenheid om tussen het proeven door bij te kletsen.
Genoeg gelegenheid om tussen het proeven door bij te kletsen.
Natuurwinkel-ondernemers onder elkaar: Bas Sengers en Theo Jacobs.
Natuurwinkel-ondernemers onder elkaar: Bas Sengers en Theo Jacobs.
Nick Twaalfhoven en Tidde Folkers hebben de gerechten uit de kerstbox klaargemaakt.
Nick Twaalfhoven en Tidde Folkers hebben de gerechten uit de kerstbox klaargemaakt.
Nick vertelt hier wat er allemaal in het gerecht zit.
Nick vertelt hier wat er allemaal in het gerecht zit.
Dit is een paddenstoelenrisotto met rosbief.
Dit is een paddenstoelenrisotto met rosbief.
En als toetje 'apple crumble'.
En als toetje 'apple crumble'.
Eén van de kerstboxen.
Eén van de kerstboxen.
De hele avond door bleef het druk.
De hele avond door bleef het druk.
De kleine verpakking Vanillekwark is nu ook bij Kroon verkrijgbaar.
De kleine verpakking Vanillekwark is nu ook bij Kroon verkrijgbaar.
Links Peter van der Schoot, Business Unit Manager van Kroon Biologische Verswaren, met winkelier Casper Kromkamp (rechts).
Links Peter van der Schoot, Business Unit Manager van Kroon Biologische Verswaren, met winkelier Casper Kromkamp (rechts).
In het midden Céline Brugman van Natuurwinkel Gouda.
In het midden Céline Brugman van Natuurwinkel Gouda.
Uiteraard kon men ook biologische koffie proeven.
Uiteraard kon men ook biologische koffie proeven.
In deze truck stonden de goodiebags uitgestald.
In deze truck stonden de goodiebags uitgestald.
En men kon na het verlaten van de Hooge Schuur nog wat Java Chips van Yakso proeven.
En men kon na het verlaten van de Hooge Schuur nog wat Java Chips van Yakso proeven.