Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ekoplaza on tour bij de boer

De eerste editie van 'Ekoplaza on tour bij de Boer' vond plaats op 21 juni 2015.
De eerste editie van 'Ekoplaza on tour bij de Boer' vond plaats op 21 juni 2015.
Locatie: Hoeve Biesland in Delfgauw. Het bord links verwijst naar de onlangs geopende nieuwe vrijloopstal op de biologisch-dynamische melkveehouderij.
Locatie: Hoeve Biesland in Delfgauw. Het bord links verwijst naar de onlangs geopende nieuwe vrijloopstal op de biologisch-dynamische melkveehouderij.
In de verte lopen de koeien, Hoeve Biesland is één van de leveranciers van Zuiver Zuivel.
In de verte lopen de koeien, Hoeve Biesland is één van de leveranciers van Zuiver Zuivel.
De herkenbare Ekoplaza-vlaggen waren niet te missen, op weg naar de boerderij.
De herkenbare Ekoplaza-vlaggen waren niet te missen, op weg naar de boerderij.
Deze borden verwezen naar de diverse leveranciers die tijdens Ekoplaza on tour bij de boer hun producten toonden.
Deze borden verwezen naar de diverse leveranciers die tijdens Ekoplaza on tour bij de boer hun producten toonden.
'Ekoplaza on tour bij de boer'.
'Ekoplaza on tour bij de boer'.
"Klaas de Lange naast het metershoge melkpak van Weerribben Zuivel. "Met de campagne 'Wat drijft jou?' gaan we in samenwerking met andere ondernemers en bewoners onze regio door het hele land gaan promoten. Het verhaal zal via het melkpak het land in worden gebracht."
"Klaas de Lange naast het metershoge melkpak van Weerribben Zuivel. "Met de campagne 'Wat drijft jou?' gaan we in samenwerking met andere ondernemers en bewoners onze regio door het hele land gaan promoten. Het verhaal zal via het melkpak het land in worden gebracht."
In het grote melkpak gaat een koelkast schuil.
In het grote melkpak gaat een koelkast schuil.
"Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees stond achter de barbecue. Onder het merk Hollands Bio is onlangs een speciale lijn met barbecue-producten gepresenteerd. "Het gaat om tien gebruiksklare biologische vleesproducten", aldus Albert."
"Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees stond achter de barbecue. Onder het merk Hollands Bio is onlangs een speciale lijn met barbecue-producten gepresenteerd. "Het gaat om tien gebruiksklare biologische vleesproducten", aldus Albert."
Een deel van de nieuwe stal is nog niet in gebruik. Daardoor konden diverse leveranciers daar droog staan. Naar verwachting zullen in augustus de 'droge koeien' dit deel van de stal in gaan.
Een deel van de nieuwe stal is nog niet in gebruik. Daardoor konden diverse leveranciers daar droog staan. Naar verwachting zullen in augustus de 'droge koeien' dit deel van de stal in gaan.
Linda Duijndam, dochter van Jan en Mieke Duijndam, is de Groenteboerin van Hoeve Biesland. Ze presenteerde uiteraard allerlei verse biologische groenten.
Linda Duijndam, dochter van Jan en Mieke Duijndam, is de Groenteboerin van Hoeve Biesland. Ze presenteerde uiteraard allerlei verse biologische groenten.
"In de kraam van Bakkerij Bronswijk nam Deborah Bronswijk 's morgens de honneurs waar voor haar vader Jan. "Mijn vader is nu nog druk broden aan het afbakken, hij komt vanmiddag."
"In de kraam van Bakkerij Bronswijk nam Deborah Bronswijk 's morgens de honneurs waar voor haar vader Jan. "Mijn vader is nu nog druk broden aan het afbakken, hij komt vanmiddag."
Speltbrood van Bakkerij Bronswijk Buytendelft.
Speltbrood van Bakkerij Bronswijk Buytendelft.
De hele dag door werden er rondleidingen gegeven over het bedrijf.
De hele dag door werden er rondleidingen gegeven over het bedrijf.
"Michiel Romijn en Rob Boeken zeiden gekscherend dat het 'gelukkig ideaal barbecue-weer was'. Rob is sinds januari als slager in dienst bij Hoeve Biesland. "Het gave is dat ik hier het hele rund en lam kan verwerken. Daardoor ben je hier echt 100 procent met je vak bezig."
"Michiel Romijn en Rob Boeken zeiden gekscherend dat het 'gelukkig ideaal barbecue-weer was'. Rob is sinds januari als slager in dienst bij Hoeve Biesland. "Het gave is dat ik hier het hele rund en lam kan verwerken. Daardoor ben je hier echt 100 procent met je vak bezig."
Ideaal voor bij de barbecue: de sauzen van Bionova.
Ideaal voor bij de barbecue: de sauzen van Bionova.
Aan de tafels in de stal konden de bezoekers bijpraten.
Aan de tafels in de stal konden de bezoekers bijpraten.
Wim Meure-Buren, bedrijfsleider bij Weerribben Zuivel en Ivar van Veen van MarketingOost.
Wim Meure-Buren, bedrijfsleider bij Weerribben Zuivel en Ivar van Veen van MarketingOost.
Ivar stond er om onder meer de belevingskaart van WaterReijk te promoten. Linksboven de nieuwste producten van Weerribben Zuivel: roomyoghurt en kwark zonder toegevoegde suikers (peer en kers).
Ivar stond er om onder meer de belevingskaart van WaterReijk te promoten. Linksboven de nieuwste producten van Weerribben Zuivel: roomyoghurt en kwark zonder toegevoegde suikers (peer en kers).
"Sven en Sander Verbeek met de eieren van BD-kippenhouderij De Grote Kamp. De Grote Kamp is bezig met vlees van haantjes. "We zitten midden in een proef met de eerste 1000 hanen. Na de zomer zullen ze geslacht worden."
"Sven en Sander Verbeek met de eieren van BD-kippenhouderij De Grote Kamp. De Grote Kamp is bezig met vlees van haantjes. "We zitten midden in een proef met de eerste 1000 hanen. Na de zomer zullen ze geslacht worden."
Diana Oostveen en Mandy van Langeveld achter stapels boeken die bij Ekoplaza verkocht worden. Mandy regelt de boekinkoop voor de winkels.
Diana Oostveen en Mandy van Langeveld achter stapels boeken die bij Ekoplaza verkocht worden. Mandy regelt de boekinkoop voor de winkels.
"Remco Mulder en zijn dochter Britt laten een bezoeker proeven van de puntpaprika's van biologisch tuinbouwbedrijf Frank de Koning. "Na een carrière in de reguliere AGF werk ik nu een half jaar bij Frank, ik ben inmiddels helemaal enthousiast over de biologische teeltwijze." Men kon ook proeven van snoeptomaatjes en komkommer."
"Remco Mulder en zijn dochter Britt laten een bezoeker proeven van de puntpaprika's van biologisch tuinbouwbedrijf Frank de Koning. "Na een carrière in de reguliere AGF werk ik nu een half jaar bij Frank, ik ben inmiddels helemaal enthousiast over de biologische teeltwijze." Men kon ook proeven van snoeptomaatjes en komkommer."
Marjolein Roffel stond bij Grass2Juice de hele dag door tarwegras te persen. Bij haar kon men proeven van tarwegrassap.
Marjolein Roffel stond bij Grass2Juice de hele dag door tarwegras te persen. Bij haar kon men proeven van tarwegrassap.
Er kwamen veel gezinnen op 'Ekoplaza on tour bij de boer' af.
Er kwamen veel gezinnen op 'Ekoplaza on tour bij de boer' af.
Ook voor muziek was gezorgd. In het midden op de achtergrond is de Vector voerrobot van Lely Delta Center te zien.
Ook voor muziek was gezorgd. In het midden op de achtergrond is de Vector voerrobot van Lely Delta Center te zien.
Een deel van de koeien in de nieuwe koeientuin.
Een deel van de koeien in de nieuwe koeientuin.
Erik Does (midden), directeur van Udea/Ekoplaza, in gesprek met een paar bezoekers.
Erik Does (midden), directeur van Udea/Ekoplaza, in gesprek met een paar bezoekers.
De technische snufjes vielen ook bij de kinderen in de smaak.
De technische snufjes vielen ook bij de kinderen in de smaak.
Even op de foto bij de koeien.
Even op de foto bij de koeien.
Casper den Daas en Niels Olij van bierbrouwerij De Leckere.
Casper den Daas en Niels Olij van bierbrouwerij De Leckere.
"Bij hen konden de bezoekers proeven van de nieuwste toevoeging in het De Leckere-assortiment: Tourkoorts. Dit is een Frans Saison bier, speciaal ontwikkeld voor de start van de Tour de France (4 juli in Utrecht). "De Tourkoorts is eind maart gelanceerd, er is in totaal 30.000 liter van gebrouwen", vertelt Casper."
"Bij hen konden de bezoekers proeven van de nieuwste toevoeging in het De Leckere-assortiment: Tourkoorts. Dit is een Frans Saison bier, speciaal ontwikkeld voor de start van de Tour de France (4 juli in Utrecht). "De Tourkoorts is eind maart gelanceerd, er is in totaal 30.000 liter van gebrouwen", vertelt Casper."
Richard van der Linden van Coenecoop Wine Traders hield het niet droog met de biologische wijnen.
Richard van der Linden van Coenecoop Wine Traders hield het niet droog met de biologische wijnen.
Elise Brouw van 2food had een speciale actie met Bionade en Go Pure. Bezoekers konden een flesje Bionade met een zakje Go Pure-chips aanschaffen voor 1,75 euro.
Elise Brouw van 2food had een speciale actie met Bionade en Go Pure. Bezoekers konden een flesje Bionade met een zakje Go Pure-chips aanschaffen voor 1,75 euro.
Even bij de kalfjes kijken. De kalfjes deelden de stal met diverse Ekoplaza-leveranciers.
Even bij de kalfjes kijken. De kalfjes deelden de stal met diverse Ekoplaza-leveranciers.
Belinda Barnhard en Herco Schoemaker: 'thumbs up' voor TerraSana!
Belinda Barnhard en Herco Schoemaker: 'thumbs up' voor TerraSana!
Klaar om te proeven: de notenpasta's.
Klaar om te proeven: de notenpasta's.
Joyce Elders en Myrthe Bijl met de Zuiver Zuivel-producten. Vooral de drinkyoghurt viel erg in de smaak bij één van de jonge bezoekers.
Joyce Elders en Myrthe Bijl met de Zuiver Zuivel-producten. Vooral de drinkyoghurt viel erg in de smaak bij één van de jonge bezoekers.
Jantine de Vries met de Trafo-chips van FZ Organic Food.
Jantine de Vries met de Trafo-chips van FZ Organic Food.
"Nieuw van Trafo is de in kokosolie gebakken chips. Klaas Jonkman (links) kon hier alles over vertellen. "Deze nieuw chips wordt erg goed ontvangen. Je proeft het verschil absoluut, zo is de in kokosolie gebakken chips iets harder."
"Nieuw van Trafo is de in kokosolie gebakken chips. Klaas Jonkman (links) kon hier alles over vertellen. "Deze nieuw chips wordt erg goed ontvangen. Je proeft het verschil absoluut, zo is de in kokosolie gebakken chips iets harder."
"Klaas: "Mogelijk hebben we hier zelfs een wereldprimeur mee."
"Klaas: "Mogelijk hebben we hier zelfs een wereldprimeur mee."
Rose van Oorschot kijkt toe hoe een bezoeker proeft van een bekertje yoghurt met De Halm-havermout.
Rose van Oorschot kijkt toe hoe een bezoeker proeft van een bekertje yoghurt met De Halm-havermout.
Ronald Bakker en Rob Swensen van Organic Flavour Company hadden een actie met de serie feestelijke biologische theeën van Natural Temptation. 'Je bent attent met thee!'.
Ronald Bakker en Rob Swensen van Organic Flavour Company hadden een actie met de serie feestelijke biologische theeën van Natural Temptation. 'Je bent attent met thee!'.
"We hebben de 'Zin in de... Zomer thee' maar meegenomen, alleen helpt het nog niks qua weersomstandigheden", aldus Rob."
"We hebben de 'Zin in de... Zomer thee' maar meegenomen, alleen helpt het nog niks qua weersomstandigheden", aldus Rob."
Het team van Deli Harmony: Suzanne van der Linden, Niels vd Bogert en Marijke van der Linden.
Het team van Deli Harmony: Suzanne van der Linden, Niels vd Bogert en Marijke van der Linden.
Daar kon men proeven van de vleeswaren van St. Hendrick.
Daar kon men proeven van de vleeswaren van St. Hendrick.
Klaas Hoving van Horizon Natuurvoeding. Links geeft Dana Schilder wat uitleg over de notenpasta's.
Klaas Hoving van Horizon Natuurvoeding. Links geeft Dana Schilder wat uitleg over de notenpasta's.
In de stand/stal van Dr Hauschka kon men terecht voor beautyadvies.
In de stand/stal van Dr Hauschka kon men terecht voor beautyadvies.
Onder de vrouwelijke bezoekers was er ook veel animo om zich op te laten maken.
Onder de vrouwelijke bezoekers was er ook veel animo om zich op te laten maken.
Rosalie Edel (rechts) vertelt meer over de producten van Provamel, achter de kraam staat Els de Wit.
Rosalie Edel (rechts) vertelt meer over de producten van Provamel, achter de kraam staat Els de Wit.
Er stonden diverse bekertjes klaar om te proeven. Ook de nieuwste producten stonden er tussen: De Rijst-Kokos-Ananas Drink en de Kokos-Amandel Drink.
Er stonden diverse bekertjes klaar om te proeven. Ook de nieuwste producten stonden er tussen: De Rijst-Kokos-Ananas Drink en de Kokos-Amandel Drink.
Miranda Flipsen en Wendy van der Westen in de stal voor Zonnemaire - Biologische Bakkerij Van der Westen.
Miranda Flipsen en Wendy van der Westen in de stal voor Zonnemaire - Biologische Bakkerij Van der Westen.
Zij boden deze aardbeiengebakjes aan.
Zij boden deze aardbeiengebakjes aan.
Bij DO-IT kon men proeven van tortellini met pesto en de 'extra fibre wraps' van Amaizin, gevuld met rucola, pesto van La BIO IDEA en roomkaas. Van links naar rechts: Anke van Arensbergen, Martha Jeuken, Dorinda Hoogerwaard en de Italiaanse kok Felice Cicoria.
Bij DO-IT kon men proeven van tortellini met pesto en de 'extra fibre wraps' van Amaizin, gevuld met rucola, pesto van La BIO IDEA en roomkaas. Van links naar rechts: Anke van Arensbergen, Martha Jeuken, Dorinda Hoogerwaard en de Italiaanse kok Felice Cicoria.
Ook de Amaizin naturel corn chips en de tomaat corn rolls kon men niet missen.
Ook de Amaizin naturel corn chips en de tomaat corn rolls kon men niet missen.
Arthur Zwart van Yogi Tea gaf aan dat er binnenkort nieuws aan komt.
Arthur Zwart van Yogi Tea gaf aan dat er binnenkort nieuws aan komt.
"Daphne Boom van Joannusmolen. "We laten hier proeven van ons Teff-ontbijt. Dit kan men onder meer mengen met blauwe bessen."
"Daphne Boom van Joannusmolen. "We laten hier proeven van ons Teff-ontbijt. Dit kan men onder meer mengen met blauwe bessen."
Albert de Hollander op het 'Papterras' van Johannusmolen.
Albert de Hollander op het 'Papterras' van Johannusmolen.
Pieter van Hoye en Florence Gellin druk in gesprek over de producten van Lima.
Pieter van Hoye en Florence Gellin druk in gesprek over de producten van Lima.
"De nieuwste toevoeging aan het assortiment zijn deze granenwafels. Ze zijn extra dun en verrijkt met zaadjes", vertelt Florence."
"De nieuwste toevoeging aan het assortiment zijn deze granenwafels. Ze zijn extra dun en verrijkt met zaadjes", vertelt Florence."
"Coby en Hans Dubbelaar van Huis ter Mee. Op de bakplaat liggen de Zeeuwse Vlammetjes. "We krijgen alleen goede reactie. Deelnemen aan een 'consumentenevenement' als dit is wat ons betreft dus zeker voor herhaling vatbaar", aldus Hans."
"Coby en Hans Dubbelaar van Huis ter Mee. Op de bakplaat liggen de Zeeuwse Vlammetjes. "We krijgen alleen goede reactie. Deelnemen aan een 'consumentenevenement' als dit is wat ons betreft dus zeker voor herhaling vatbaar", aldus Hans."
Op deze foto is goed te zien hoe de kraampjes in de stal opgesteld stonden. Na de hevigste regenbuien werd het aan het begin van de middag wat drukker. Rechts zijn de zonnepanelen van Hoeve Biesland goed zichtbaar.
Op deze foto is goed te zien hoe de kraampjes in de stal opgesteld stonden. Na de hevigste regenbuien werd het aan het begin van de middag wat drukker. Rechts zijn de zonnepanelen van Hoeve Biesland goed zichtbaar.
Voor koffie kon men terecht bij Gloria Sullca en Eric Beek van Illimani. Zij deelden hun kraam met René van der Veen van Zuivelrijck (links).
Voor koffie kon men terecht bij Gloria Sullca en Eric Beek van Illimani. Zij deelden hun kraam met René van der Veen van Zuivelrijck (links).
De Ekoplaza-leveranciers waren blij dat ze in de schuur beschut stonden voor de regen.
De Ekoplaza-leveranciers waren blij dat ze in de schuur beschut stonden voor de regen.
"Laurens Verhagen en Nele Entbrouxk van Ecover. "We zijn hier om onder meer onze ocean plastic fles te promoten. We blijven als Ecover innoveren op het gebied van verpakkingen. Onze nieuwste fles is gemaakt van 10% ocean plastic en voor 90% van gerecycled materiaal", aldus Laurens."
"Laurens Verhagen en Nele Entbrouxk van Ecover. "We zijn hier om onder meer onze ocean plastic fles te promoten. We blijven als Ecover innoveren op het gebied van verpakkingen. Onze nieuwste fles is gemaakt van 10% ocean plastic en voor 90% van gerecycled materiaal", aldus Laurens."
Tosti's van Marja Bastiaansen bij Bastiaansen Bio Kaas.
Tosti's van Marja Bastiaansen bij Bastiaansen Bio Kaas.
Robert Lok van Bakkerij Verbeek in gesprek met één van de bezoekers.
Robert Lok van Bakkerij Verbeek in gesprek met één van de bezoekers.
Bij Bakkerij Verbeek kon men onder andere proeven van deze speltbrownies.
Bij Bakkerij Verbeek kon men onder andere proeven van deze speltbrownies.
Lisette Versteeg en Geertje Strik stonden namens de KleinsteSoepfabriek op 'Ekoplaza on tour bij de boer'.
Lisette Versteeg en Geertje Strik stonden namens de KleinsteSoepfabriek op 'Ekoplaza on tour bij de boer'.
Voor sommigen was een regenplas al voldoende om zich mee te vermaken.
Voor sommigen was een regenplas al voldoende om zich mee te vermaken.
Veel belangstelling voor de speelstal.
Veel belangstelling voor de speelstal.
Van hooibaal naar hooibaal slingeren.
Van hooibaal naar hooibaal slingeren.
Bert van Ruitenbeek (directeur Stichting Demeter) kondigt het gesprek met Jan en Linda Duijndam in de stal aan.
Bert van Ruitenbeek (directeur Stichting Demeter) kondigt het gesprek met Jan en Linda Duijndam in de stal aan.
Felix Rottenberg ging om 14:00 uur in gesprek met Jan en Linda Duijndam. Hier was veel belangstelling voor.
Felix Rottenberg ging om 14:00 uur in gesprek met Jan en Linda Duijndam. Hier was veel belangstelling voor.
Rechts Felix Rottenberg, links Linda Duijndam en in het midden Jan Duijndam.
Rechts Felix Rottenberg, links Linda Duijndam en in het midden Jan Duijndam.
Francien Hofmann, Evert Kniknie en Marita Soons probeerden vooral de mannelijke bezoekers over te halen om eens te proeven van de vleesvervangers van ProlaTerre.
Francien Hofmann, Evert Kniknie en Marita Soons probeerden vooral de mannelijke bezoekers over te halen om eens te proeven van de vleesvervangers van ProlaTerre.
Floris Lugtmeijer en Franka de Bruijn bakten Flammkuchen bij deze oude brandweerauto.
Floris Lugtmeijer en Franka de Bruijn bakten Flammkuchen bij deze oude brandweerauto.
Dit gedeelte van de nieuwe stal is dus nog niet in gebruik.
Dit gedeelte van de nieuwe stal is dus nog niet in gebruik.
De nieuwe koeientuin van Hoeve Biesland kon ook op veel belangstelling rekenen.
De nieuwe koeientuin van Hoeve Biesland kon ook op veel belangstelling rekenen.
De stroverdeler van Kuhn in actie. Het groene 'afval' uit de omgeving wordt op de boerderij ingestrooid in de stal.
De stroverdeler van Kuhn in actie. Het groene 'afval' uit de omgeving wordt op de boerderij ingestrooid in de stal.
De koeien hebben het zichtbaar naar hun zin in de koeientuin. Ze hebben ieder 30 vierkante meter tot hun beschikking.
De koeien hebben het zichtbaar naar hun zin in de koeientuin. Ze hebben ieder 30 vierkante meter tot hun beschikking.
Jong en oud bekeken de stal.
Jong en oud bekeken de stal.
De stal bleef uiteraard niet lang helemaal schoon.
De stal bleef uiteraard niet lang helemaal schoon.
Hoeve Biesland heet de bezoekers nogmaals welkom.
Hoeve Biesland heet de bezoekers nogmaals welkom.
Yogales.
Yogales.
Brows Bear ging zou 's middags bier van De Leckere in het beslag gaan verwerken.
Brows Bear ging zou 's middags bier van De Leckere in het beslag gaan verwerken.
Bert van der Beek (groen shirt) geeft een rondleiding over de boerderij.
Bert van der Beek (groen shirt) geeft een rondleiding over de boerderij.
Bezoekers werden met de bolderkar van en naar de parkeerplaatsen vervoerd.
Bezoekers werden met de bolderkar van en naar de parkeerplaatsen vervoerd.
Wel of niet te voet richting de boerderij?
Wel of niet te voet richting de boerderij?
Hoeve Biesland is gevestigd aan de Bieslandseweg 1 in Delfgauw.
Hoeve Biesland is gevestigd aan de Bieslandseweg 1 in Delfgauw.