Het Bionext Netwerkevent werd gehouden in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen.
De zon liet zich op de eerste herfstachtige dag van het jaar (7 oktober) ook nog zien.
Vincent Derksen en Ron van van der Avort van Bakkerij Verbeek. Rechts Bert Leffers van Bio+.
Jan Jaap Jantjes (voorzitter Biohuis) en Douwe Monsma (penningmeester Biohuis).
Kees van Zelderen en Hans Lévelt.
Michiel Korthals neemt het programma nog even door met dagvoorzitter Uli Schnier. Michiel gaf een lezing tijdens het inhoudelijke programma.
Anita Verweij van Natuurwinkel Overveen.
Martin Alewijn (RIKILT - Wageningen UR), Bart Muuse van Stichting De Bouwkamp en Annemieke Putjens (RIKILT).
Men ging meteen al druk aan de slag met netwerken.
Vader en dochter De Kimpe: Ari en Ellen (Ariza B.V.).
Bert van Ruitenbeek en Ad Verhage.
Wilco Schets en Wouter Vuijk van Imkerij de Traay met Peter Lamet van BD-Totaal.
Erik Does (Udea) en Bionext-directeur Bavo van den Idsert bij de ingang van het congrescentrum.
Paulien Veerman van Bionext/VBP en Johan Troost van Ithaka Organic Trading.
Chris Koopmans van Louis Bolk Instituut en Maaike Raaijmakers van Bionext.
Ondanks dat ze elkaar nog niet kenden, raakten ze al snel in gesprek: Max Vos van World Wide Food Trade en Yolanda Wigleven van EKOkopen.nl.
Simon van Zanten (GrowGroup) met Annemarie Kruize van De Bolster.
René Heusschen (Stichting EKO-keurmerk) en Edwin Crombags van Ecomel.
In het midden Jan Groen (Green Organics) met Heleen Bos van Rijk Zwaan, onderweg naar de zaal.
Voor het inhoudelijke programma moesten de deelnemers de trap op naar de eerste verdieping.
Rob Rijks van de gelijknamige Natuurslagerij met Henri Verstappen van Kemper Kip.
Uli Schnier opent de bijeenkomst als dagvoorzitter.
Uli was niet zo goed bij stem, dus gaf aan blij te zijn dat hij niet heel veel moest gaan praten.
Bavo van den Idsert (directeur Bionext) ging allereerst in op de uitdagingen en ontwikkelingen van de sector.
"Allereerst toonde Bavo diverse merken op het scherm. "Dit zijn de merken die in beweging zijn als het gaat om biologisch, onder meer door middel van speciale bio-campagnes of bijvoorbeeld nieuwe schappen." Ook HEMA stond ertussen, want: "HEMA komt met een biologische rookworst. Wat wil een mens nog meer?"
"Biologische producten zijn kwaliteitspoducten, geen stuntartikelen", aldus Bavo."
De directeur reikte vervolgens de eerste Bionext-speldjes uit aan Jan Zomerdijk (voorzitter VBP), Jan Jaap Jantjes (voorzitter Biohuis) en Arjan Nijdam (voorzitter Biowinkelvereniging).
Jan Zomerdijk krijgt als eerste het speldje opgespeld.
"Bionext reikt deze speldjes uit uit waardering voor de volharding en het doorzettingsvermogen dat de bestuurders getoond hebben in de beginperiode van het Biohuis. "Het Biohuis begint nu echt te staan. Ook dankzij u", waarbij Bavo zich weer naar de zaal richtte. "U hoort ook bij de familie en krijgt dus ook allemaal een speldje bij het verlaten van deze zaal."
De zaal vanaf het podium gezien.
Professor Michiel Korthals gaf daarna een lezing. Hij nam in april dit jaar afscheid als hoogleraar Toegepaste Filosofie aan Wageningen University.
Ook in de biologische landbouw ziet Michiel nog voldoende verbeterpunten.
De professor gaf ook de nodige aanbevelingen aan de bio-branche.
Na de lezing kregen de toehoorders de gelegenheid om wat vragen te stellen.
Iedereen is benieuwd wie als eerste opstaat.
Dat werd Sjoerd de Hoop. Hij riep iedereen op om na te denken over nieuwe ideeën.
Bert van Ruitenbeek vroeg Michiel hoe hij denkt dat de rol van de bio-branche in het sociaal-politieke debat vergroot kan worden.
Hier ging de aandacht uit naar de vraag van Maurits Steverink. Naast hem Marry van den Top van Wageningen UR.
De vrij volle zaal vanaf de zijkant gezien.
Heleen Klinkert deelde bij het verlaten van de zaal namens Bionext de speldjes uit.
Op naar de netwerkborrel...
Mariken de Bruijn van Skal Biocontrole met Jasper Vink, manager communicatie & PR van Bionext.
Vera Holst, sinds kort manager certificering en toezicht bij Skal Biocontrole in gesprek met Kees van de Braak (KBAgro).
Napraten en netwerken onder het genot van wat hapjes en drankjes.
Allerlei biologische hapjes. Antropia heeft in juli 2013 het EKO-keurmerk Horeca overhandigd gekregen.
Henk Kloen van CLM en Henk Spruijt van Mts. Bio-Logica.
Jose Belgerette van Solandes Wines met zijn dochter Sharay.
Wouter Floot van Tradin Organic met Ruben Bringsken van Baltussen Konservenfabriek.
Biologisch bier: Puur van La Trappe.
Fred Blokker van Beekenkamp Plants in een geanimeerd gesprek met Dick Vreeswijk van HANOJU B.V.
Ronald van Marlen (Stichting EKO-keurmerk) met Marcel Tijhuis (Précon Food Management), rechts Madelon Van Binsbergen van Organic Flavour Company.
Aart de With (Organic Flavour Company) en Henri Verstappen van Kemper Kip.
De afvaardiging van BioCore: Janneke Vredeveld en René van Zandwijk.
Wim Stoker van Stoker Holland B.V. met Henk Gerbers van Bio+.
Arjan Nijdam (EkoPlaza Alkmaar en voorzitter Biowinkelvereniging) met Jan Zomerdijk (voorzitter VBP).
Het Bionext-speldje van Jan. Echt de allereerst die uitgereikt is.
Marian Koostra van BeterBio met Susanne de Raaij van Biobite.
Midden: Ad van der Westen van Biologische Bakkerij Van der Westen (Zonnemaire) met rechts Christy Kool van METTA & E.O.M.
Miriam van Bree (Bionext) en Kees van Zelderen (Biohuis) zijn er even bij gaan zitten.
Maria Buitenkamp (secretaris van Biohuis) met Heleen Klinkert (Bionext).
Ook Oeble Kempenaar van Organic Flavour Company was van de partij (met tas op de rug gezien).
Erik-Jan van den Brink (commercieel directeur Udea) met Bert Leffers van Bio+.
Kees Scheepens van Walnoot & Wilg (rechts) met Nelleke Meersma en Adriaan Antonis van Ouwendorperhoeve.
Paul Fischer van Warmonderhof met Lasca ten Kate van Stichting Vriendelijke Keukens.
Erik-Jan van den Brink (Udea) en Jurrien Roossien van DO-IT bleven tot het laatst.
De organisatoren van het event lieten zich duidelijk zien.
Het werd al donker tegen het einde van de netwerkborrel.