Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EkoTown

De eerste editie van EkoTown werd 21 en 22 juni 2014 in het Amsterdamse Bos gehouden.
De eerste editie van EkoTown werd 21 en 22 juni 2014 in het Amsterdamse Bos gehouden.
Vanaf de heuvel kreeg de bezoeker al meteen een goede impressie van het biologische lifestyle festival.
Vanaf de heuvel kreeg de bezoeker al meteen een goede impressie van het biologische lifestyle festival.
Vanaf de tractor bij de entree werden de hele dag oude platen gedraaid.
Vanaf de tractor bij de entree werden de hele dag oude platen gedraaid.
"Erik Does, algemeen directeur van Udea, opende het festival. "We willen bezoekers op dit festival de biologische levensstijl zelf laten ervaren en hiervan laten genieten", aldus Erik."
"Erik Does, algemeen directeur van Udea, opende het festival. "We willen bezoekers op dit festival de biologische levensstijl zelf laten ervaren en hiervan laten genieten", aldus Erik."
"Vervolgens benoemde Erik hockeyster Ellen Hoog tot 'burgemeester' van EkoTown. Zij verklaarde het festival officieel voor geopend. Ellen: "Mijn lichaam krijgt heel veel energie van biologisch eten. Dankzij mijn biologische levensstijl ben ik momenteel de meest fitte speler van het team en heb ik geen last van blessures. Ik wens iedereen heel veel inspiratie en plezier toe!"
"Vervolgens benoemde Erik hockeyster Ellen Hoog tot 'burgemeester' van EkoTown. Zij verklaarde het festival officieel voor geopend. Ellen: "Mijn lichaam krijgt heel veel energie van biologisch eten. Dankzij mijn biologische levensstijl ben ik momenteel de meest fitte speler van het team en heb ik geen last van blessures. Ik wens iedereen heel veel inspiratie en plezier toe!"
Eric Odenwald van bierbrouwerij De Leckere liet bezoekers van EkoTown exact zien hoe een De Leckere-biertje gebrouwen wordt.
Eric Odenwald van bierbrouwerij De Leckere liet bezoekers van EkoTown exact zien hoe een De Leckere-biertje gebrouwen wordt.
Bij Felix waren zaterdag de hele dag door de diverse De Leckere-biertjes verkrijgbaar.
Bij Felix waren zaterdag de hele dag door de diverse De Leckere-biertjes verkrijgbaar.
De stemming zat er al vroeg in bij Jurrien Roossien van DO-IT, Bionext-directeur Bavo van den Idsert en Willem Versteeg van de KleinsteSoepfabriek.
De stemming zat er al vroeg in bij Jurrien Roossien van DO-IT, Bionext-directeur Bavo van den Idsert en Willem Versteeg van de KleinsteSoepfabriek.
Corine Witkamp met Frank en Marieke achter de smoothie bar van Zuiver Zuivel.
Corine Witkamp met Frank en Marieke achter de smoothie bar van Zuiver Zuivel.
Men kon bij Zuiver Zuivel niet alleen de smoothies proeven, maar ook kennis maken met diverse veehouders. Op de foto Henk Gijsen die een biologische melkveehouderij heeft in Abcoude.
Men kon bij Zuiver Zuivel niet alleen de smoothies proeven, maar ook kennis maken met diverse veehouders. Op de foto Henk Gijsen die een biologische melkveehouderij heeft in Abcoude.
Je kon ook naast de tent aan het tafeltje plaatsnemen om op je gemakje de smoothie op te drinken.
Je kon ook naast de tent aan het tafeltje plaatsnemen om op je gemakje de smoothie op te drinken.
Bjorn Andringa van FZ Organic Food, een keer in een heel andere setting dan op de beurs.
Bjorn Andringa van FZ Organic Food, een keer in een heel andere setting dan op de beurs.
Hij presenteerde de nieuwe noodles en Java chips.
Hij presenteerde de nieuwe noodles en Java chips.
Het festivalterrein stroomde al snel vol.
Het festivalterrein stroomde al snel vol.
De Kaasmakerij van EkoTown trok in de loop van de dagen ook veel publiek.
De Kaasmakerij van EkoTown trok in de loop van de dagen ook veel publiek.
Naast de kaasmakerij konden de kinderen bij Klaas de Lange van Weerribben Zuivel kalfjes en lammetjes aaien en voeren.
Naast de kaasmakerij konden de kinderen bij Klaas de Lange van Weerribben Zuivel kalfjes en lammetjes aaien en voeren.
Hier was veel animo voor. In het midden Sven Henze, bij Udea verantwoordelijk voor de AGF-inkoop. Zijn zoontje vond de dieren toch maar een beetje eng.
Hier was veel animo voor. In het midden Sven Henze, bij Udea verantwoordelijk voor de AGF-inkoop. Zijn zoontje vond de dieren toch maar een beetje eng.
Zo af en toe ontsnapten de kalfjes, maar ze stonden snel weer terug in de wei.
Zo af en toe ontsnapten de kalfjes, maar ze stonden snel weer terug in de wei.
De lammetjes stalen ook de show.
De lammetjes stalen ook de show.
Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees liet bezoekers proeven van het 21 dagen gerijpt Limousin vlees.
Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees liet bezoekers proeven van het 21 dagen gerijpt Limousin vlees.
Het vlees werd vers gebakken op de barbecue.
Het vlees werd vers gebakken op de barbecue.
Links Judith van graanpletterij De Halm. De producten van De Halm combineren uiteraard mooi met de zuivelproducten van Weerribben. Rechts Wim Meure-Buren en Iris de Lange van Weerribben Zuivel.
Links Judith van graanpletterij De Halm. De producten van De Halm combineren uiteraard mooi met de zuivelproducten van Weerribben. Rechts Wim Meure-Buren en Iris de Lange van Weerribben Zuivel.
"Met het rode shirt Irma Steenbakkers van De Halm. Links natuurvoedingskndige Ineke Fienieg die geïnteresseerden deskundig voedingsadvies gaf. "Ze is gespecialiseerd in granen, dus dit is een mooie aanvulling", aldus Irma."
"Met het rode shirt Irma Steenbakkers van De Halm. Links natuurvoedingskndige Ineke Fienieg die geïnteresseerden deskundig voedingsadvies gaf. "Ze is gespecialiseerd in granen, dus dit is een mooie aanvulling", aldus Irma."
"Aart van den Berg (broer van De Halm-eigenaar Rob) en Lianne van Genugten presenteerden op EkoTown de speciale muesli van stichting Buro Lima. De opbrengst gaat naar het project Samen Leven. Buro Lima wil een plek creëren waar kinderen ook in de toekomst kunnen lachen, leren en spelen. "We zijn hiertoe gedwongen omdat we onze huidige locatie moeten verlaten", vertelt Lianne."
"Aart van den Berg (broer van De Halm-eigenaar Rob) en Lianne van Genugten presenteerden op EkoTown de speciale muesli van stichting Buro Lima. De opbrengst gaat naar het project Samen Leven. Buro Lima wil een plek creëren waar kinderen ook in de toekomst kunnen lachen, leren en spelen. "We zijn hiertoe gedwongen omdat we onze huidige locatie moeten verlaten", vertelt Lianne."
De 'LeefSaam crunchy' is samengesteld door de kinderen die bij Buro Lima onderdak krijgen.
De 'LeefSaam crunchy' is samengesteld door de kinderen die bij Buro Lima onderdak krijgen.
Yanet van Loon, Marja Bastiaansen en kaasmaker Jozef van Sas van Bastiaansen Bio Kaas. Zij gaven onder meer een demo kaas maken.
Yanet van Loon, Marja Bastiaansen en kaasmaker Jozef van Sas van Bastiaansen Bio Kaas. Zij gaven onder meer een demo kaas maken.
De kalfjes aan de andere kant van het BoerenPlaza kregen wat meer rust.
De kalfjes aan de andere kant van het BoerenPlaza kregen wat meer rust.
Wim Roeleveld vertelde Ellen Hoog alles over de biologische honingproducten van De Traay.
Wim Roeleveld vertelde Ellen Hoog alles over de biologische honingproducten van De Traay.
"Gert Bijker van Brinkers Food liet biologische pannenkoeken beleggen met hun bio-chocoladepasta Nuscobio. "Dit is een erg mooie combi en past goed op Het SpeelPlein van EkoTown."
"Gert Bijker van Brinkers Food liet biologische pannenkoeken beleggen met hun bio-chocoladepasta Nuscobio. "Dit is een erg mooie combi en past goed op Het SpeelPlein van EkoTown."
Nathalie van Rooij vertelt over de jams en chutneys van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Nathalie van Rooij vertelt over de jams en chutneys van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Op KidsPlaza viel van alles te beleven voor de kinderen. Hier konden ze bijvoorbeeld zittend op hooibalen kleurplaten kleuren.
Op KidsPlaza viel van alles te beleven voor de kinderen. Hier konden ze bijvoorbeeld zittend op hooibalen kleurplaten kleuren.
Een draaimolen mag uiteraard ook niet ontbreken. Aart-Jan Knauff van BD-Totaal (zwarte blouse rechts) kijkt toe bij zijn zoontje.
Een draaimolen mag uiteraard ook niet ontbreken. Aart-Jan Knauff van BD-Totaal (zwarte blouse rechts) kijkt toe bij zijn zoontje.
IJsje van de Ice Cream Factory vonden gezien het mooie weer ook gretig aftrek.
IJsje van de Ice Cream Factory vonden gezien het mooie weer ook gretig aftrek.
Drie generaties van EkoPlaza Wassenaar: Mathijs en Marcel Vermeulen met Lucas, de zoon van Mathijs. Zij openden in november de deuren van EkoPlaza, daarvoor runden Mathijs en Marcel de natuurvoedingswinkel Go Pure (zelfontworpen concept).
Drie generaties van EkoPlaza Wassenaar: Mathijs en Marcel Vermeulen met Lucas, de zoon van Mathijs. Zij openden in november de deuren van EkoPlaza, daarvoor runden Mathijs en Marcel de natuurvoedingswinkel Go Pure (zelfontworpen concept).
De kinderen konden in de loop van de dag verkoeling zoeken in de hot tubs.
De kinderen konden in de loop van de dag verkoeling zoeken in de hot tubs.
Hengelen naar visjes bij Ecover.
Hengelen naar visjes bij Ecover.
Opvallende kraam met allerlei drankjes, bovenop een mooie fontein.
Opvallende kraam met allerlei drankjes, bovenop een mooie fontein.
Bij Erik van Luyn van Bonvita waren biologische glutenvrije wafels verkrijgbaar met een laagje lactosevrije chocolade van Bonvita.
Bij Erik van Luyn van Bonvita waren biologische glutenvrije wafels verkrijgbaar met een laagje lactosevrije chocolade van Bonvita.
Thijs Schuurman van Bonvita in gesprek met Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea.
Thijs Schuurman van Bonvita in gesprek met Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea.
Vers uit de oven: biologische glutenvrije wafels van Lieke is Vrij.
Vers uit de oven: biologische glutenvrije wafels van Lieke is Vrij.
Stevie Ann, vriendin van 'Lieke is Vrij', gaf later op de dag nog een optreden.
Stevie Ann, vriendin van 'Lieke is Vrij', gaf later op de dag nog een optreden.
Veel belangstelling voor het biologische kokoswater van Dr. Martins. Marc Bod van Spring Water Company geeft toelichting.
Veel belangstelling voor het biologische kokoswater van Dr. Martins. Marc Bod van Spring Water Company geeft toelichting.
Bezoekers konden op SportPlaza de hele dag deelnemen aan bootcamps.
Bezoekers konden op SportPlaza de hele dag deelnemen aan bootcamps.
Bij Liselore van D-drinks waren onder meer de revitaliserende biologische drankjes van Little Miracles verkrijgbaar.
Bij Liselore van D-drinks waren onder meer de revitaliserende biologische drankjes van Little Miracles verkrijgbaar.
Ook diverse yogalessen in het SportPlaza.
Ook diverse yogalessen in het SportPlaza.
Dieuwke, Karina en Esther van Provamel.
Dieuwke, Karina en Esther van Provamel.
Zij lieten proeven van twee nieuwe drankjes: Macadamia en de Rice-Choco-Choco.
Zij lieten proeven van twee nieuwe drankjes: Macadamia en de Rice-Choco-Choco.
Provamel deelde de stand met SuperFoodies. Hier vertelt Loredana wat geïnteresseerde bezoekers over het nieuwe superfoodmerk.
Provamel deelde de stand met SuperFoodies. Hier vertelt Loredana wat geïnteresseerde bezoekers over het nieuwe superfoodmerk.
René van der Veen van Zuivelrijck en Eric Beek van Illimani sloegen de handen ineen om de bezoekers te voorzien van een lekker bakje bio-koffie.
René van der Veen van Zuivelrijck en Eric Beek van Illimani sloegen de handen ineen om de bezoekers te voorzien van een lekker bakje bio-koffie.
Geheel toepasselijk bij de locatie: men kon met de boswachter op pad om het Amsterdamse Bos te verkennen.
Geheel toepasselijk bij de locatie: men kon met de boswachter op pad om het Amsterdamse Bos te verkennen.
De dames van Lovechock op een rijtje: Tjerkje, Yoeni en Nathalie.
De dames van Lovechock op een rijtje: Tjerkje, Yoeni en Nathalie.
Lisa Blesgraaf en Bernadette van der Wereld van Yogi Tea.
Lisa Blesgraaf en Bernadette van der Wereld van Yogi Tea.
Danielle Ooteman geeft voorlichting over de verzorgingsproducten van Weleda.
Danielle Ooteman geeft voorlichting over de verzorgingsproducten van Weleda.
Gerjan Snippe van Bio Brass samen met zijn zoon Daan. Gerjan gaf de tent van de Boeren & Telers uitleg over de teelt van biologische groenten.
Gerjan Snippe van Bio Brass samen met zijn zoon Daan. Gerjan gaf de tent van de Boeren & Telers uitleg over de teelt van biologische groenten.
Jurgen van Bakel bij de kraam van Maasland Aquacultuur. Hij gaf aan dat het bedrijf niet alleen investeert in biologische vis en vis met het MSC-keurmerk, maar ook heel duurzaam te werk gaat.
Jurgen van Bakel bij de kraam van Maasland Aquacultuur. Hij gaf aan dat het bedrijf niet alleen investeert in biologische vis en vis met het MSC-keurmerk, maar ook heel duurzaam te werk gaat.
Felix Rottenberg (links) in de Templebar op het SprekersPlaza in gesprek over bijvriendelijke landbouw.
Felix Rottenberg (links) in de Templebar op het SprekersPlaza in gesprek over bijvriendelijke landbouw.
Jaap de Wit en Henk van Oers van Deli Harmony lieten de bezoekers proeven van de gesneden biologische vleeswaren van St. Hendrick. Deze producten zijn ook nog eens glutenvrij en nu landelijk verkrijgbaar via Udea.
Jaap de Wit en Henk van Oers van Deli Harmony lieten de bezoekers proeven van de gesneden biologische vleeswaren van St. Hendrick. Deze producten zijn ook nog eens glutenvrij en nu landelijk verkrijgbaar via Udea.
Deli Harmony deelde de stand met biologische bakkerij Van der Westen. Freek Jacobs toont de vers afgebakken broodjes. Links naast hem Miranda.
Deli Harmony deelde de stand met biologische bakkerij Van der Westen. Freek Jacobs toont de vers afgebakken broodjes. Links naast hem Miranda.
Willem Versteeg en zijn zoon Bart vulden de hele dag door kommen met soep van de KleinsteSoepfabriek.
Willem Versteeg en zijn zoon Bart vulden de hele dag door kommen met soep van de KleinsteSoepfabriek.
Nature & More-teler geeft tussen het proeven door uitleg over zijn veelkleurige Wild Wonder tomaten.
Nature & More-teler geeft tussen het proeven door uitleg over zijn veelkleurige Wild Wonder tomaten.
De hele dag door waren de tafeltjes goed gevuld.
De hele dag door waren de tafeltjes goed gevuld.
Désirée Rasenberg overhandigde Biojournaal-redacteur Lenneke aan het begin van de middag de speciale Biojournaal-tas van Pure Jute.
Désirée Rasenberg overhandigde Biojournaal-redacteur Lenneke aan het begin van de middag de speciale Biojournaal-tas van Pure Jute.
Het optreden van Stevie Ann begon om 14:00 uur op Stage 1 van het MuziekPlaza.
Het optreden van Stevie Ann begon om 14:00 uur op Stage 1 van het MuziekPlaza.
De Nederlandse zangeres Stevie Ann is fan van het biologische en glutenvrije merk 'Lieke is Vrij'. Stevie Ann weet als geen ander hoe het is om een glutenvrij dieet te moeten volgen.
De Nederlandse zangeres Stevie Ann is fan van het biologische en glutenvrije merk 'Lieke is Vrij'. Stevie Ann weet als geen ander hoe het is om een glutenvrij dieet te moeten volgen.
Zittend in het gras genieten van de muziek.
Zittend in het gras genieten van de muziek.
Chris presenteerde de biologische Ice Teas van BOS. De drankjes zijn verkrijgbaar bij 2Food.
Chris presenteerde de biologische Ice Teas van BOS. De drankjes zijn verkrijgbaar bij 2Food.
Op basis van biologische rooibos. Verkrijgbaar in de varianten Apple, Berry, Lemon, Lime & Ginger en Peach.
Op basis van biologische rooibos. Verkrijgbaar in de varianten Apple, Berry, Lemon, Lime & Ginger en Peach.
Marjon Peek en haar nichtje Eline vertelden namens 2Food alles over Bionade, de biologische limonade die in het Duitse Ostheim wordt gebrouwen.
Marjon Peek en haar nichtje Eline vertelden namens 2Food alles over Bionade, de biologische limonade die in het Duitse Ostheim wordt gebrouwen.
"Jonathan had het er maar druk mee. De hele dag door stond er een rij voor de Frietfiets van Dapp bio food. "We hadden vandaag een dubbele boeking. De initiatiefnemer van Dapp, Roderick en Siem, staan op een andere locatie met de Frietfiets. Wij nemen maar al te graag hier de honneurs waar."
"Jonathan had het er maar druk mee. De hele dag door stond er een rij voor de Frietfiets van Dapp bio food. "We hadden vandaag een dubbele boeking. De initiatiefnemer van Dapp, Roderick en Siem, staan op een andere locatie met de Frietfiets. Wij nemen maar al te graag hier de honneurs waar."
"Veel animo voor de bio-frites. Jonathan: "Ze vinden de frites echt heel lekker. De rij zegt eigenlijk wel genoeg."
"Veel animo voor de bio-frites. Jonathan: "Ze vinden de frites echt heel lekker. De rij zegt eigenlijk wel genoeg."
Tom Bomers van Gulpener.
Tom Bomers van Gulpener.
"Gulpener heeft onlangs haar bio-assortiment uitgebreid met een nieuw type bier, de Ur-Hop. Dit is een speciaalbier met een uitgesproken hoppig karakter. "Dit ontstaat door de brouwtechniek dryhopping. Het gaat om ongefilterd bier. Daardoor is het bier wat troebeler, maar bevat het wel extra veel smaakcomponenten."
"Gulpener heeft onlangs haar bio-assortiment uitgebreid met een nieuw type bier, de Ur-Hop. Dit is een speciaalbier met een uitgesproken hoppig karakter. "Dit ontstaat door de brouwtechniek dryhopping. Het gaat om ongefilterd bier. Daardoor is het bier wat troebeler, maar bevat het wel extra veel smaakcomponenten."
"Notenpasta's proeven bij Horizon. "Het is heel leuk om de consumenten te spreken! Ze waarderen het dat ze hier eens van onze producten kunnen proeven."
"Notenpasta's proeven bij Horizon. "Het is heel leuk om de consumenten te spreken! Ze waarderen het dat ze hier eens van onze producten kunnen proeven."
Rob Swensen en Tamarra Willemsz met het brede thee-assortiment van Piramide.
Rob Swensen en Tamarra Willemsz met het brede thee-assortiment van Piramide.
Veel belangstelling voor de Natural Temptation-lijn. Dit is een serie feestelijke biologische theeën met verschillende spreuken voor diverse gelegenheden.
Veel belangstelling voor de Natural Temptation-lijn. Dit is een serie feestelijke biologische theeën met verschillende spreuken voor diverse gelegenheden.
Theesommelier Vincent Zwaan (ITC) verzorgde de hele dag door theeworkshops. De deelnemers konden zelf een theeblend samenstellen.
Theesommelier Vincent Zwaan (ITC) verzorgde de hele dag door theeworkshops. De deelnemers konden zelf een theeblend samenstellen.
De Amaizin-chipsmeisjes.
De Amaizin-chipsmeisjes.
In de Cavallone werden de hele dag door presentaties gegeven.
In de Cavallone werden de hele dag door presentaties gegeven.
"Filip Mestdag vertelt over de Karma Kombucha-drankjes. "Dit is een gefermenteerde drank met daardoor een unieke smaak. Het is zeer verfrissend."
"Filip Mestdag vertelt over de Karma Kombucha-drankjes. "Dit is een gefermenteerde drank met daardoor een unieke smaak. Het is zeer verfrissend."
In de smaken Gember, Granaatappel Boost en Groen thee.
In de smaken Gember, Granaatappel Boost en Groen thee.
Veel proevers bij Hans Ruijs van Lifefood.
Veel proevers bij Hans Ruijs van Lifefood.
"Arie van Houwelingen en Tanja Kort van Frenchtop Natural Care. Zij presenteerden onder meer de producten van Royal Green en de thee van Pukka. "Er heerst echt een goede relaxte sfeer op het festival", aldus Arie."
"Arie van Houwelingen en Tanja Kort van Frenchtop Natural Care. Zij presenteerden onder meer de producten van Royal Green en de thee van Pukka. "Er heerst echt een goede relaxte sfeer op het festival", aldus Arie."
Niels Geuzenbroek verzorgde om 15:30 uur een optreden.
Niels Geuzenbroek verzorgde om 15:30 uur een optreden.
Hij trok veel publiek.
Hij trok veel publiek.
In het midden van het terrein stonden allerlei picknicktafels.
In het midden van het terrein stonden allerlei picknicktafels.
Almar Fernhout van 'de Betere Wijn' en Deborah Post van Rootz vroegen op het festival aandacht voor de bij.
Almar Fernhout van 'de Betere Wijn' en Deborah Post van Rootz vroegen op het festival aandacht voor de bij.
De bijenkast riep bij veel bezoekers vragen op.
De bijenkast riep bij veel bezoekers vragen op.
"De appel-aardbeismoothies met daarbovenop stuifmeelkorrels. "Dit brengt het gesprek al snel op de bijen en dat was helemaal de bedoeling", aldus Deborah."
"De appel-aardbeismoothies met daarbovenop stuifmeelkorrels. "Dit brengt het gesprek al snel op de bijen en dat was helemaal de bedoeling", aldus Deborah."
"René Dijs en Pieter van Dijk stelden kaasplankjes samen van de biologische kazen van Zijerveld. René: "Het bevalt goed om hier te staan, we zijn vooral beurzen gewend en dan is dit een welkome afwisseling."
"René Dijs en Pieter van Dijk stelden kaasplankjes samen van de biologische kazen van Zijerveld. René: "Het bevalt goed om hier te staan, we zijn vooral beurzen gewend en dan is dit een welkome afwisseling."
Gezellig samen de biologische lifestyle beleven.
Gezellig samen de biologische lifestyle beleven.
Knutselen met karton.
Knutselen met karton.
Florence Gellin van Lima.
Florence Gellin van Lima.
"Lima deelde de stand met Taifun. "Onze producten passen heel goed bij elkaar", aldus Ines (links). Ze gaf ook aan dat Taifun de enige niet-Nederlands sprekende exposant op EkoTown is. Ze krijgt goede reactie op de diverse tofu-varianten."
"Lima deelde de stand met Taifun. "Onze producten passen heel goed bij elkaar", aldus Ines (links). Ze gaf ook aan dat Taifun de enige niet-Nederlands sprekende exposant op EkoTown is. Ze krijgt goede reactie op de diverse tofu-varianten."
Olympisch snowboardster Nicolien Sauerbreij (derde van links) is één van de ambassadeurs van EkoPlaza en mocht daarom niet ontbreken op EkoTown. Zaterdagmiddag was ze te vinden bij de Purple Picknick-wagen, Nanneke Schreurs kookte daar met haar.
Olympisch snowboardster Nicolien Sauerbreij (derde van links) is één van de ambassadeurs van EkoPlaza en mocht daarom niet ontbreken op EkoTown. Zaterdagmiddag was ze te vinden bij de Purple Picknick-wagen, Nanneke Schreurs kookte daar met haar.
In de Purple Picknick-wagen werden diverse kookdemonstraties gegeven.
In de Purple Picknick-wagen werden diverse kookdemonstraties gegeven.
Joannusmolen was uiteraard ook van de partij. Van links naar rechts: Yiting, Helean, Diana en Albert.
Joannusmolen was uiteraard ook van de partij. Van links naar rechts: Yiting, Helean, Diana en Albert.
Katharina Haack met de vernieuwde GoPure-lijn van Yellow Chips.
Katharina Haack met de vernieuwde GoPure-lijn van Yellow Chips.
Anke van Arensbergen en Felice Cicoria bij DO-IT. Zij lieten de bezoekers proeven van onder andere de pasta en risotto van la BIO IDEA.
Anke van Arensbergen en Felice Cicoria bij DO-IT. Zij lieten de bezoekers proeven van onder andere de pasta en risotto van la BIO IDEA.
Het 'dinner for two-tafeltje' bij DO-IT was gedurende de dag steeds bezet.
Het 'dinner for two-tafeltje' bij DO-IT was gedurende de dag steeds bezet.
Ook de grote tafel was steeds goed gevuld.
Ook de grote tafel was steeds goed gevuld.
Tortellini met pesto en daarachter de penne.
Tortellini met pesto en daarachter de penne.
Bij Bakkerij Verbeek konden de kinderen zien hoe het bakproces in zijn werk gaat.
Bij Bakkerij Verbeek konden de kinderen zien hoe het bakproces in zijn werk gaat.
In deze tent vertelden diverse biologische boeren en telers alles over de biologische werkwijze.
In deze tent vertelden diverse biologische boeren en telers alles over de biologische werkwijze.
Duidelijk te herkennen aan het paarse bord.
Duidelijk te herkennen aan het paarse bord.
Esmee Kamphuis met de Skal-gecertificeerde tarwegrasproducten van Grass2Juice.
Esmee Kamphuis met de Skal-gecertificeerde tarwegrasproducten van Grass2Juice.
Wim Vredevoogd van De Grote Kamp geeft wat toelichting over de bio-dynamische kippenhouderij.
Wim Vredevoogd van De Grote Kamp geeft wat toelichting over de bio-dynamische kippenhouderij.
EkoPlaza-ambassadeur David Luijendijk. Hij teelt sinds 2005 biologische groenten op zijn kwekerij EKO-logisch in Roelofarendsveen.
EkoPlaza-ambassadeur David Luijendijk. Hij teelt sinds 2005 biologische groenten op zijn kwekerij EKO-logisch in Roelofarendsveen.
"Adrie Klaassen van biologische kiemerij De Peuleschil. "Dit is een mooie gelegenheid om het verhaal achter ons product rechtstreeks aan de consument te kunnen vertellen."
"Adrie Klaassen van biologische kiemerij De Peuleschil. "Dit is een mooie gelegenheid om het verhaal achter ons product rechtstreeks aan de consument te kunnen vertellen."
"Jan Tenge van kaasboerderij Ravenswaard. "De mensen reageren erg enthousiast bij het proeven van de kaas."
"Jan Tenge van kaasboerderij Ravenswaard. "De mensen reageren erg enthousiast bij het proeven van de kaas."
Biologische fruitteler William Pouw introduceerde op EkoTown zijn appel- en perenlikeur.
Biologische fruitteler William Pouw introduceerde op EkoTown zijn appel- en perenlikeur.
De likeur heeft een alcoholpercentage van 14,9% en mag daarom ook in de natuurvoedingswinkels verkocht worden.
De likeur heeft een alcoholpercentage van 14,9% en mag daarom ook in de natuurvoedingswinkels verkocht worden.
Bio-teler Harrie van den Elzen zoekt ook een manier om zich te onderscheiden.
Bio-teler Harrie van den Elzen zoekt ook een manier om zich te onderscheiden.
"Dit wil hij gaan doen met de Snappels, met de hand gedroogde stukjes appel, gemaakt van appels uit zijn boomgaard in Zeeland (Noord-Brabant). "Ik wilde iets maken wat lekker is, want als het lekker is zal het ook gekocht worden."
"Dit wil hij gaan doen met de Snappels, met de hand gedroogde stukjes appel, gemaakt van appels uit zijn boomgaard in Zeeland (Noord-Brabant). "Ik wilde iets maken wat lekker is, want als het lekker is zal het ook gekocht worden."
"Marianne van Lankvelt van Amigos-International legde tijdens EkoTown de focus op de Arenga-palmsuiker van Yayasan Masarang. "Deze niet-geraffineerde suiker bevat meer mineralen en antioxidanten dan andere suikers."
"Marianne van Lankvelt van Amigos-International legde tijdens EkoTown de focus op de Arenga-palmsuiker van Yayasan Masarang. "Deze niet-geraffineerde suiker bevat meer mineralen en antioxidanten dan andere suikers."
De palmsuiker is afkomstig uit Indonesië.
De palmsuiker is afkomstig uit Indonesië.
"Marion Pluimes van De Groene Kookacademie was aan het eind van de middag helemaal 'uitverkocht'. "Dat is een goed teken, lijkt mij", aldus Marion."
"Marion Pluimes van De Groene Kookacademie was aan het eind van de middag helemaal 'uitverkocht'. "Dat is een goed teken, lijkt mij", aldus Marion."
Deze kippen leggen Groengilde Demeter-eieren.
Deze kippen leggen Groengilde Demeter-eieren.
"Richard en Roswitha bij de wijnbar van Coenecoop Wine Traders. "We laten hier proeven van 12 verschillende wijnen. Het is belangrijk om de wijnen even te kunnen proeven voordat je ze koopt", aldus Richard."
"Richard en Roswitha bij de wijnbar van Coenecoop Wine Traders. "We laten hier proeven van 12 verschillende wijnen. Het is belangrijk om de wijnen even te kunnen proeven voordat je ze koopt", aldus Richard."
De Stop&go van Graanpletterij De Halm werd over het hele festivalterrein verkocht.
De Stop&go van Graanpletterij De Halm werd over het hele festivalterrein verkocht.
De 3D-printer trok veel bekijks.
De 3D-printer trok veel bekijks.
Plastic bekertjes werden versnipperd en van deze resten worden nieuwe producten geprint.
Plastic bekertjes werden versnipperd en van deze resten worden nieuwe producten geprint.
Aanstormend talent kon op dit geïmproviseerde podium terecht.
Aanstormend talent kon op dit geïmproviseerde podium terecht.
Nog volop zon aan het eind van de middag.
Nog volop zon aan het eind van de middag.
EkoTown, met recht hét biologische lifestyle festival.
EkoTown, met recht hét biologische lifestyle festival.
De EkoTown-letters bij de ingang.
De EkoTown-letters bij de ingang.
Veel EkoTown-bezoekers kwamen op de fiets.
Veel EkoTown-bezoekers kwamen op de fiets.