Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitreiking Falco Eleonorae Award 2013

De uitreiking van de Falco Eleonorae Award 2013 vond woensdag 26 juni plaats op Landgoed Rhederoord in De Steeg.
De uitreiking van de Falco Eleonorae Award 2013 vond woensdag 26 juni plaats op Landgoed Rhederoord in De Steeg.
Initiatiefnemer Gregor Christiaans (rechts, Olijfbedrijf) heet de Griekse afvaardiging van harte welkom.
Initiatiefnemer Gregor Christiaans (rechts, Olijfbedrijf) heet de Griekse afvaardiging van harte welkom.
Gerhard van den Broek liet de aanwezigen smullen van een uitgebreide bio-barbecue.
Gerhard van den Broek liet de aanwezigen smullen van een uitgebreide bio-barbecue.
De zachtgegaarde buikspek viel goed in smaak.
De zachtgegaarde buikspek viel goed in smaak.
Zelfs de zon liet zich zo af en toe zien.
Zelfs de zon liet zich zo af en toe zien.
Gregor Christiaans zette voorafgaand aan de awarduitreiking kort zijn visie op duurzaamheid in de horeca uiteen.
Gregor Christiaans zette voorafgaand aan de awarduitreiking kort zijn visie op duurzaamheid in de horeca uiteen.
De prachtige locatie van de awarduitreiking.
De prachtige locatie van de awarduitreiking.
"Marcel Gerritsen van OSP Zakelijke Horeca nam de plaquette in ontvangst. "OSP Zakelijke Horeca gaat voor zoveel mogelijk biologische producten, maar ze blijven wel nadenken. OSP heeft een uitstekende balans gevonden in de duurzaamheidsprincipes people, planet, profit. Ze doen dit fantastisch", aldus Gregor voordat hij de award aan Marcel overhandigde."
"Marcel Gerritsen van OSP Zakelijke Horeca nam de plaquette in ontvangst. "OSP Zakelijke Horeca gaat voor zoveel mogelijk biologische producten, maar ze blijven wel nadenken. OSP heeft een uitstekende balans gevonden in de duurzaamheidsprincipes people, planet, profit. Ze doen dit fantastisch", aldus Gregor voordat hij de award aan Marcel overhandigde."
"Marcel vertelde zelf even kort over de speerpunten van OSP: "Een goede samenwerking met onze leveranciers staat voorop. Wij houden dit allemaal in eigen hand en willen niet enkel met producten werken die de groothandels aanbieden. We gaan voor producten die biologisch of regionaal zijn of een onderscheidend vermogen hebben."
"Marcel vertelde zelf even kort over de speerpunten van OSP: "Een goede samenwerking met onze leveranciers staat voorop. Wij houden dit allemaal in eigen hand en willen niet enkel met producten werken die de groothandels aanbieden. We gaan voor producten die biologisch of regionaal zijn of een onderscheidend vermogen hebben."
De officiële overhandiging van de plaquette.
De officiƫle overhandiging van de plaquette.
Zowel de uitreiker als ontvanger zijn zichtbaar trots.
Zowel de uitreiker als ontvanger zijn zichtbaar trots.
De Griekse Nikolaos Thomopoulos overhandigde David Girault (Chief Executive Chef van OSP Zakelijke Horeca) een groot blik met biologische olijfolie.
De Griekse Nikolaos Thomopoulos overhandigde David Girault (Chief Executive Chef van OSP Zakelijke Horeca) een groot blik met biologische olijfolie.
Met zijn gezin maakt hij maandelijks zo'n groot blik met olijfolie op.
Met zijn gezin maakt hij maandelijks zo'n groot blik met olijfolie op.
Gerhard ging tijdens de prijsuitreiking op zijn gemak door met bakken.
Gerhard ging tijdens de prijsuitreiking op zijn gemak door met bakken.
David nam het blik maar al te graag in ontvangst.
David nam het blik maar al te graag in ontvangst.
Vervolgens vertelde Nikolaos nog wat meer over de (biologische) olijvenproductie in Griekenland.
Vervolgens vertelde Nikolaos nog wat meer over de (biologische) olijvenproductie in Griekenland.
David luistert aandachtig naar zijn verhaal.
David luistert aandachtig naar zijn verhaal.
Hiermee was de awarduitreiking nog niet ten einde.
Hiermee was de awarduitreiking nog niet ten einde.
Gregor overhandigde OSP Zakelijke Horeca ook nog een masterclass olijfolie.
Gregor overhandigde OSP Zakelijke Horeca ook nog een masterclass olijfolie.
De hele groep bij elkaar.
De hele groep bij elkaar.
De tuin naast de barbecue-locatie. Hier haalde Gerhard diverse verse groenten en kruiden vandaan.
De tuin naast de barbecue-locatie. Hier haalde Gerhard diverse verse groenten en kruiden vandaan.
Diverse verse salades en zelfgemaakte sauzen.
Diverse verse salades en zelfgemaakte sauzen.
De salades konden aangekleed worden met zelfgemaakte croutons. Links aardappelsalade gemaakt met nieuwe biologische aardappelen.
De salades konden aangekleed worden met zelfgemaakte croutons. Links aardappelsalade gemaakt met nieuwe biologische aardappelen.
Gerhard van den Broek, patron cuisinier van Langdoed Rhederoord, legt de gasten uit wat hij allemaal klaargemaakt heeft.
Gerhard van den Broek, patron cuisinier van Langdoed Rhederoord, legt de gasten uit wat hij allemaal klaargemaakt heeft.
Onder meer lamsvlees.
Onder meer lamsvlees.
De bloemstukken op de tafel trokken hommels aan.
De bloemstukken op de tafel trokken hommels aan.
De zachtgegaarde buikspek op tafel.
De zachtgegaarde buikspek op tafel.
Er werd tijdens het eten volop gebruik gemaakt van de olijfolie van Nikolaos Thomopoulos.
Er werd tijdens het eten volop gebruik gemaakt van de olijfolie van Nikolaos Thomopoulos.
Het toetje bestond uit een kletskop met verse aardbeien uit de Landgoed-tuin, zelfgemaakt aardbeienijs en stroop van vlierbloesem.
Het toetje bestond uit een kletskop met verse aardbeien uit de Landgoed-tuin, zelfgemaakt aardbeienijs en stroop van vlierbloesem.
Ook van de biologische balsamico vinegar werd volop geproefd.
Ook van de biologische balsamico vinegar werd volop geproefd.
Biologisch uit Kreta.
Biologisch uit Kreta.
Dit pakketje kregen de bezoekers als bedankje mee.
Dit pakketje kregen de bezoekers als bedankje mee.