Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootse wijnen van kleine importeurs

De karakteristiek entree van Showkas De Arendshoeve
De karakteristiek entree van Showkas De Arendshoeve
"Peter Hekers (links) van Pierre Ache wijnen en wijngaardenier Peter Pelzer van Domein Aldenborgh. Peter Hekers: Mijn moeder noemde mij Pierre en de eerste letter van mijn achternaam is Ache in het Frans. Vandaar de naam Pierre Ache wijnen."
"Peter Hekers (links) van Pierre Ache wijnen en wijngaardenier Peter Pelzer van Domein Aldenborgh. Peter Hekers: Mijn moeder noemde mij Pierre en de eerste letter van mijn achternaam is Ache in het Frans. Vandaar de naam Pierre Ache wijnen."
Peter Pelzer ontvangt graag bezoek op afspraak op Domein Aldenborgh. Hij kan geanimeerd vertelde over het vakmanschap dat hij levert in zijn wijngaard.
Peter Pelzer ontvangt graag bezoek op afspraak op Domein Aldenborgh. Hij kan geanimeerd vertelde over het vakmanschap dat hij levert in zijn wijngaard.
Peter Pelzer schenkt zijn eigen mousserende Riesling, Eyra
Peter Pelzer schenkt zijn eigen mousserende Riesling, Eyra
Peter Hekers heeft een neus voor goede wijn...
Peter Hekers heeft een neus voor goede wijn...
...en weet ook wat lekker smaakt!
...en weet ook wat lekker smaakt!
'Grootse Wijnen van Kleine Importeurs' heeft haar bestaansrecht met deze editie opnieuw bewezen volgens de organisatie Perswijn
'Grootse Wijnen van Kleine Importeurs' heeft haar bestaansrecht met deze editie opnieuw bewezen volgens de organisatie Perswijn
Rob Groot van Wijnimport Saladin met Maître Sommelier Mark Vonk en Sous chef Bas Jansen van restaurant Upstairs uit Voorschoten
Rob Groot van Wijnimport Saladin met Maître Sommelier Mark Vonk en Sous chef Bas Jansen van restaurant Upstairs uit Voorschoten
Rob Groot van wijnimport Saladin met vrouw (links) en dochter
Rob Groot van wijnimport Saladin met vrouw (links) en dochter
Importeur Kees Rooijers van It's Organic in gesprek met een van de bezoekers
Importeur Kees Rooijers van It's Organic in gesprek met een van de bezoekers
Wijnproeven is een kunst...
Wijnproeven is een kunst...
Het was rustig op maandag, de tweede dag van de proeverij
Het was rustig op maandag, de tweede dag van de proeverij
Peter Pelzer (rechts) schenkt zijn mousserende Eyra in voor importeur Peter Hekers
Peter Pelzer (rechts) schenkt zijn mousserende Eyra in voor importeur Peter Hekers
De Eyra van Domein Aldenborgh
De Eyra van Domein Aldenborgh
Tijdens de Talk en Taste sessies werd tekst en uitleg gegeven over de geproefde wijnen
Tijdens de Talk en Taste sessies werd tekst en uitleg gegeven over de geproefde wijnen
Kees Rooijers schenkt een van zijn biologische wijnen aan de geïnteresseerde proever
Kees Rooijers schenkt een van zijn biologische wijnen aan de geïnteresseerde proever
De vegetarische wijn van het Italiaanse wijnhuis Giol is via de website van It's Organic te bestellen.
De vegetarische wijn van het Italiaanse wijnhuis Giol is via de website van It's Organic te bestellen.
Jan Willem van der Hem is de nieuwe 'Beste sommelier van Nederland' voor de komende twee jaar. Hij werkt voor Vleck Wijnen.
Jan Willem van der Hem is de nieuwe 'Beste sommelier van Nederland' voor de komende twee jaar. Hij werkt voor Vleck Wijnen.
Michiel ter Heide van Vleck wijnen met de zwavelvrije Beaujolais Morgon van Matthieu Lapierre, Domaine Marcel Lapierre
Michiel ter Heide van Vleck wijnen met de zwavelvrije Beaujolais Morgon van Matthieu Lapierre, Domaine Marcel Lapierre
"Peter Pelzer van Domain Aldenborgh vindt de 'vin naturel' van Vleck ook erg lekker. Michiel: "De stijl van Vleck is dat onze wijnen gemakkelijk verteerbaar zijn. De alcohol proef je bijna niet. Ook de lange houdbaarheid van de wijnen is kenmerkend."
"Peter Pelzer van Domain Aldenborgh vindt de 'vin naturel' van Vleck ook erg lekker. Michiel: "De stijl van Vleck is dat onze wijnen gemakkelijk verteerbaar zijn. De alcohol proef je bijna niet. Ook de lange houdbaarheid van de wijnen is kenmerkend."
Op het etiket van de Morgon staat de hoeveelheid sulfiet te lezen. Slechts 7 gram...
Op het etiket van de Morgon staat de hoeveelheid sulfiet te lezen. Slechts 7 gram...
Michiel ter Heide zegt dat hij van zijn sulfiet-arme wijn geen hoofdpijn krijgt...hoewel deze foto doet anders doet vermoeden ;)
Michiel ter Heide zegt dat hij van zijn sulfiet-arme wijn geen hoofdpijn krijgt...hoewel deze foto doet anders doet vermoeden ;)
"Rick Sijtsema en Toon Sijtsema van restaurant La mere Anne zijn onder de indruk van de wijnen van Vleck: "De rode wijnen hebben allemaal een hele fijne afloop. Ze zijn niet zwaar om te drinken."
"Rick Sijtsema en Toon Sijtsema van restaurant La mere Anne zijn onder de indruk van de wijnen van Vleck: "De rode wijnen hebben allemaal een hele fijne afloop. Ze zijn niet zwaar om te drinken."
Showkas De Arendshoeve was een mooie locatie voor de proeverij
Showkas De Arendshoeve was een mooie locatie voor de proeverij