Een overzichtje van wat er te zien is in de hallen.
Henriëtte Boer in de stand van Mhai Diva - Lady of Tea, met een range aan bio-thee.
De thee is zowel biologisch als Fairtrade.
Ingrid Sloots van Unilever toonde de nieuwe biologische tomatensoep voor de Out-of-Home markt.
Michael Fase en Janna van Rijn achter de ijskraam in de stand van Odenwald Organic. Hier kon je ijs proeven en werd het biologisch brood van The Organic Bakery getoond. Evenals het GoedSap van Theo en Zongo (vijfde in Vers Top 100).
"Mark in den Bosch bij Kraak-Vers: "We voeren nu zo'n twee jaar een bio-assortiment." Kraak-Vers valt onder Zwanenberg Food Group."
Veel vleeswaren en gesneden kaas. Allen in een bio-variant.
Neeltsje Ruiten en Frank de Jonge presenteerden bij Smilde Foods Romi-bio-frituurolie en Bebo-halvarine.
"Beans4life (van Seventh Coffeeworld) toonde bio-koffie. "We hebben diverse soorten: snelfilter, fresh brew en espresso. Met bijpassende porselein en biologische suiker", vertelt Ivo Kinds."
Roy Stoffer van Fruity King laat bio-sappen zien van RIJP.
De sappen van Rijp zijn beschikbaar in de smaken appel-blauwe bes, sinaasappel en mango.
Jaap Zwikker, nieuw bij Campina, vertelde geïnteresseerden over Campina Boerenland.
Inmiddels in vele smaken te verkrijgen.
Prominente rol voor Boerenland in de stand van Friesland Campina.
"Bij Nestlé konden bezoekers bio-soep proeven van Maggi. "We hebben een compleet nieuwe lijn soepen geïntroduceerd" vertelt Niels Burgler."
Edwin Detering serveerde de soepen.
Ronald Groffen van Molco (CSM Benelux) liet de zeven soorten bio-broodjes zien. Deze broodjes vullen het assortiment sinds 1 januari aan.
Een bord met het zevengranen-pyramidebroodje, het noten-rozijnenbroodje en het pompoenpitten-vruchtenbroodje.
Inmiddels een ruim assortiment aan bio-soepen verkrijgbbaar bij Jong Soep (gebonden, helder en basis). Bezoekers konden onder meer broccoli-bloemkoolsoep proeven. Van links naar rechts: Jan Willemse, Mike Huijbreghts, Thijs Vergouwen en Koen de Jong.
Ook Arla was present met de bio-zuivellijn.
Jan Lourens Bolt vertelde bezoekers graag meer over de biologische zuivel.
Veel interesse voor Arla.
Prominente plaats voor de Junior Chef of the year.
Kiona Peters liet onder meer de Pur Natur-yoghurt zien.
"Dit wordt in België geproduceerd en is beschikbaar in acht verschillende smaken."
Bij Adriaan Pouw (Foogi Food & Gifts) konden bezoekers zelf een kerstpakket of relatiegeschenk samenstellen.
2 Food presenteerde diverse natuurlijke sappen.
Björn Bosch bij de koeling met Bionade. In de andere koeling onder meer drankjes van Home Farm Originals
Beemster heeft ook een biokaas in het Out-of-Home-assortiment. Emile Stuijvenberg laat hem zien.
De bio-kaas, klaar om geproefd te worden.
"Jan Arne den Boef van Duni laat de bio-afbreekbare verpakkingen van Echo Echo zien. "De range verpakkingen wordt steeds breder."
In alle soorten en maten, onder meer voor sandwiches.
"Drukte bij de stand van De Jong Kaasmakerij. "Al onze geitenkaasproducten bieden wij ook in biologische vorm aan", aldus Arjan de Jong."
Inno Food Company liet de door hen vertegenwoordigde bio-producten zien én proeven. In de stand stonden Ewout de Groot, Maud Stork en Maarten Rijninks (van FairConnect).
Summ-producten zijn er in vele soorten.
Ardo heeft ook een ruim aanbod van bio-groenten. René Roks laat de brochure zien.
Luc Sommersdijk en Willem Ruisbroek in de stand van Oerlemans, vele soorten diepvriesgroente in zak. Zij deelden zelfs een speciale boodschappentas uit, met apart koelvak.
Jan van Kempen van Jus de Pommes met een breed sapaanbod.
"De sap is nu ook in wijnflessen verkrijgbaar."
Eko-eieren in de stand van Eierenglorie Vermeulen.
René Dissen van Koppert Cress had ook een doos met biologische cress bij.
Een kleine blik in de mix-doos met bio-tuinkersen.
"Wim Tiemessen van Zijerveld had biologische brie meegenomen. "We hebben ook nog meer soorten, waaronder camembert en gorgonzola."
Ook Rado Paulis was aanwezig met bioloogische kaas.
Diverse kaassoorten, handig verpakt.
Bieze had twee smaken biologische salade bij. Ernst Bolwidt en Marcel Burggraaf vertelden bezig te zijn met een project rondom zoutreductie.
"Binnenkort hopen we het assortiment verder uit te breiden." Op de Foodbeurs voorlopig nog alleen kip- en eisalade."
Jeroen Beijersbergen bij Hero had een speciale actie: Bij aankoop van twee dozen met 120 jamcups, kreeg men er één gratis bij.
De biologische jamcups zijn er in de smaken aardbei, kers en framboos.
"De Gouden Korenaar had diverse bio-broden liggen. "We hebben ze dagvers, in een afbakzak en als bake-offproduct", vertelt Bianca Hogenboom."
Het bio-brood is te herkennen aan het groene koren op de verpakking.
"Ladessa had één van de innovaties op de Kruidenier Foodbeurs: 100 procent biologische Filet Americain (van kalfsvlees). "Het vlees is afkomstig van Ecofields", legt Rudy Smit uit."
De Biologische Filet Americain is verkrijgbaar in een 30-gramsverpakking.
Marina Boon en Mathijs van Veenschoten van Eco Fields stonden in de stand ernaast.
Eco Fields biedt een breed assortiment voor de Out-of-Home markt.
Richard van der Kuijp bij InterVers had diverse bio-groenten bij.
Zowel gesneden als onbewerkt.
Carl Siegert van de gelijknamige biologische bakkerij promootte gisteren zijn Echte Broodje Aap.
"We hebben al erg veel leuke reacties gekregen", vertelt Carl. Het Broodje Aap is in een witte en bruine variant verkrijgbaar."
Tussen de stands stonden diverse koffiekraampjes van Beans4life.
Nico Wassink van Best Partner Food introduceerde zijn biologische pizza in Hal 3. De pizza is verkrijgbaar in twee smaken: vegetarisch en margarita.
"We leveren al veel aan scholen. De ontwikkeling heeft ongeveer een half jaar in beslag genomen."