Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SIAL 2024

De SIAL 2024 vond plaats van zaterdag 19 oktober tot en met woensdag 24 oktober.
De SIAL 2024 vond plaats van zaterdag 19 oktober tot en met woensdag 24 oktober.
Hal 6 staat bekend als de 'vleeshal'. 
Hal 6 staat bekend als de 'vleeshal'. 
Mikel Pouw bij Nice to Meat International. "Bio is klein bij ons, maar hoort er bij, het heeft echt meerwaarde." Het biologische Vlees komt met name uit Nederland en Wales.
Mikel Pouw bij Nice to Meat International. "Bio is klein bij ons, maar hoort er bij, het heeft echt meerwaarde." Het biologische Vlees komt met name uit Nederland en Wales.
Rechts in gesprek: Alex de Vetten.
Rechts in gesprek: Alex de Vetten.
Biologische burgers van Zandbergen World's finest meat.
Biologische burgers van Zandbergen World's finest meat.
Bij Luiten Food vertelde Patrick Luk dat het bio-aandeel steeds groter wordt. Ze kopen het vlees via verschillende partijen in en de vraag is redelijk stabiel.
Bij Luiten Food vertelde Patrick Luk dat het bio-aandeel steeds groter wordt. Ze kopen het vlees via verschillende partijen in en de vraag is redelijk stabiel.
Bij Lineage zijn ze Skal-gecertificeerd vanuit de klantvraag. Op de foto: Jelle de Rooij en Maarten Spiljard.
Bij Lineage zijn ze Skal-gecertificeerd vanuit de klantvraag. Op de foto: Jelle de Rooij en Maarten Spiljard.
Sinyu Poon geeft bij Goedegebuur Vlees Rotterdam aan dat de vraag naar biologische producten stabiel is. "Er is eigenlijk altijd wel vraag naar."
Sinyu Poon geeft bij Goedegebuur Vlees Rotterdam aan dat de vraag naar biologische producten stabiel is. "Er is eigenlijk altijd wel vraag naar."
Ameco, dat valt onder de Van Drie Group, beschikt over een Skal-certificaat. Rechts in gesprek: René Eggen.
Ameco, dat valt onder de Van Drie Group, beschikt over een Skal-certificaat. Rechts in gesprek: René Eggen.
Bij de SIAL start-ups waren een aantal Nederlanders vertegenwoordigd.
Bij de SIAL start-ups waren een aantal Nederlanders vertegenwoordigd.
Mojo Maté debuteerde op de SIAL en de jonge ondernemers David Damman en Lars van Kranenburg 'hadden het megadruk'. "De hele wereld is er, het is af en toe echt lopende band-werk."
Mojo Maté debuteerde op de SIAL en de jonge ondernemers David Damman en Lars van Kranenburg 'hadden het megadruk'. "De hele wereld is er, het is af en toe echt lopende band-werk."
De herkenbare kleurrijke blikjes van Mojo Maté. 
De herkenbare kleurrijke blikjes van Mojo Maté. 
Ook Sapinca stond bij de startups. Diederick Evers had zijn handen vol. "Er zijn opvallend veel bezoekers uit Japan en Korea, erg leuk! Evenals veel uit de VS."
Ook Sapinca stond bij de startups. Diederick Evers had zijn handen vol. "Er zijn opvallend veel bezoekers uit Japan en Korea, erg leuk! Evenals veel uit de VS."
Vooral in hal 6 was het maandag erg druk. 
Vooral in hal 6 was het maandag erg druk. 
De SIAL Innovations waren te vinden bij de ingang van hal 6.
De SIAL Innovations waren te vinden bij de ingang van hal 6.
Op het binnenplein tussen de hallen was het prima toeven. 
Op het binnenplein tussen de hallen was het prima toeven. 
Voor de Nederlandse kaas- en ingrediëntenbedrijven moesten we in hal 7 zijn. 
Voor de Nederlandse kaas- en ingrediëntenbedrijven moesten we in hal 7 zijn. 
Bij Dusty Palijama kon men informatie inwinnen over Nature Bio Foods Europe.
Bij Dusty Palijama kon men informatie inwinnen over Nature Bio Foods Europe.
Caroline IJsselstijn bij Kaptein omschrijft de SIAL als een kwalitatief goede beurs, de producent van biologische boter staat het ene jaar op Anuga en het andere jaar op de beurs in Parijs.
Caroline IJsselstijn bij Kaptein omschrijft de SIAL als een kwalitatief goede beurs, de producent van biologische boter staat het ene jaar op Anuga en het andere jaar op de beurs in Parijs.
Bij Maaz Cheese: Jaïr Ehrhardt. "Met onze biologische kazen richten we ons meer op de Benelux en West-Europa."
Bij Maaz Cheese: Jaïr Ehrhardt. "Met onze biologische kazen richten we ons meer op de Benelux en West-Europa."
Namens de Organic Goat Milk coöperatie als bezoeker op de beurs: Jan van Tilburg en Johan Devreese. 
Namens de Organic Goat Milk coöperatie als bezoeker op de beurs: Jan van Tilburg en Johan Devreese.
 
Remijn Cheese werd vertegenwoordigd door Peter Verweij en Menno van der Veen. Dit was de tweede deelname.
Remijn Cheese werd vertegenwoordigd door Peter Verweij en Menno van der Veen. Dit was de tweede deelname.
Menno: "We presenteren onder meer deze rasspecifieke kazen." In koe-, geit- en schapenkaas. "Nederlandse kaas, maar net anders. De naam van het dier staat op de zijkant van de kaas in de korst."
Menno: "We presenteren onder meer deze rasspecifieke kazen." In koe-, geit- en schapenkaas. "Nederlandse kaas, maar net anders. De naam van het dier staat op de zijkant van de kaas in de korst."
Michiel Keijzer en Harjan Westerman bij Farmel.
Michiel Keijzer en Harjan Westerman bij Farmel.
Khalid El Ghalib vertelt bij Ayal Kaas dat ze elk jaar groeien.
Khalid El Ghalib vertelt bij Ayal Kaas dat ze elk jaar groeien.
Paul Mus en Niels Oskam bij Vandersterre. Niels: "Er wordt goed geproefd. Er is en blijft vraag naar biologisch. Onder meer op de Duitse markt zien we hierin een goede ontwikkeling."
Paul Mus en Niels Oskam bij Vandersterre. Niels: "Er wordt goed geproefd. Er is en blijft vraag naar biologisch. Onder meer op de Duitse markt zien we hierin een goede ontwikkeling."
De nieuwe bloemen-geitenkaas van Bastiaansen Bio kaas.
De nieuwe bloemen-geitenkaas van Bastiaansen Bio kaas.
Jaap Baas en Ewald Bontje vertellen bij Grozette dat in Nederland vooral veel vraag is naar Beter Leven-kaas.
Jaap Baas en Ewald Bontje vertellen bij Grozette dat in Nederland vooral veel vraag is naar Beter Leven-kaas.
Andy van der Auwera vertelt bij Vepo Cheese dat de vraag naar biologisch op de Franse markt weer veel stabieler is. Zij verkopen onder meer biologische mozzarella, emmentaler en Gouda geraspt. 
Andy van der Auwera vertelt bij Vepo Cheese dat de vraag naar biologisch op de Franse markt weer veel stabieler is. Zij verkopen onder meer biologische mozzarella, emmentaler en Gouda geraspt. 
Cono Kaasmakers presenteerde het merk Beemster op de beurs. Kristy van den Berg: "We hebben biologische kaas en er zit wat groei in."
Cono Kaasmakers presenteerde het merk Beemster op de beurs. Kristy van den Berg: "We hebben biologische kaas en er zit wat groei in."
Edwin Roelse bij Vergeer: "Biologisch is met name in de out-of-home markt in opkomst." Ze gooiden hoge ogen met de nieuwe 'cheese dog', een hotdog gemaakt van kaas (niet biologisch).
Edwin Roelse bij Vergeer: "Biologisch is met name in de out-of-home markt in opkomst." Ze gooiden hoge ogen met de nieuwe 'cheese dog', een hotdog gemaakt van kaas (niet biologisch).
Arjan de Jong bij DeJong Cheese, waar sinds 1,5 jaar weer extra aandacht voor biologisch is.
Arjan de Jong bij DeJong Cheese, waar sinds 1,5 jaar weer extra aandacht voor biologisch is.
Bij Royal VIV Buisman: Tilly van Damme en Eduward Nieuwenhuijze.
Bij Royal VIV Buisman: Tilly van Damme en Eduward Nieuwenhuijze.
Arnoud Mulder bij ENS International. In de stand hadden ze de grot waarin ze de Kaltbach-kazen rijpen. Hij geeft aan dat de vraag naar biologisch afneemt. In Oostenrijk en Duitsland loopt het wel goed door.
Arnoud Mulder bij ENS International. In de stand hadden ze de grot waarin ze de Kaltbach-kazen rijpen. Hij geeft aan dat de vraag naar biologisch afneemt. In Oostenrijk en Duitsland loopt het wel goed door.
Ruben de Groot bij Dairy Dairy Holland.
Ruben de Groot bij Dairy Dairy Holland.
Bij Scaldis Food: Lukas Desmet en Hélène Vandamme.
Bij Scaldis Food: Lukas Desmet en Hélène Vandamme.
De vraag naar biologisch is stabiel bij Royal A-Ware. Op de foto: Nicolas Garnier en Alexander Hoek.
De vraag naar biologisch is stabiel bij Royal A-Ware. Op de foto: Nicolas Garnier en Alexander Hoek.
Bij Van Breukelen Kaas: Martijn van Breukelen. Met het USDA Organic-logo wilden ze de aandacht trekken van Amerikaanse bezoekers. "We zouden graag naar de Verenigde Staten willen met onze bio-producten."
Bij Van Breukelen Kaas: Martijn van Breukelen. Met het USDA Organic-logo wilden ze de aandacht trekken van Amerikaanse bezoekers. "We zouden graag naar de Verenigde Staten willen met onze bio-producten."
Maarten Jan van der Heiden bij Van der Heiden Kaas. "Als de klant biologische kaas wenst, dan regelen we dat. Er is met name vraag naar Goudse bio-kaas."
Maarten Jan van der Heiden bij Van der Heiden Kaas. "Als de klant biologische kaas wenst, dan regelen we dat. Er is met name vraag naar Goudse bio-kaas."
Lione Portikus, Amine Couper en Yassir El Jarroudi bij Numidia.
Lione Portikus, Amine Couper en Yassir El Jarroudi bij Numidia.
Bij Bandall: Stijn Klawer. De vraag naar de print en band-oplossing neemt af. Hij gaf aan dat de vraag naar verpakkingen voor maaltijden en salades tijdens Corona flink toegenomen is.
Bij Bandall: Stijn Klawer. De vraag naar de print en band-oplossing neemt af. Hij gaf aan dat de vraag naar verpakkingen voor maaltijden en salades tijdens Corona flink toegenomen is.
1-2 taste vertegenwoordigde IMAG Organics op de beurs. Op de foto: Walter Blom, Erik de la Cruz, en Jan Hein Hagenbeek. 
1-2 taste vertegenwoordigde IMAG Organics op de beurs. Op de foto: Walter Blom, Erik de la Cruz, en Jan Hein Hagenbeek. 
Op naar hal 8, waar veel bedrijven stonden die gespecialiseerd zijn in noten en zuidvruchten. 
Op naar hal 8, waar veel bedrijven stonden die gespecialiseerd zijn in noten en zuidvruchten. 
Namens Delinuts: Corné Blok en Erik Witte spreken over een prima hal. De bezoekers zijn positief, er is veel vraag naar ruwe noten en tropisch fruit.
Namens Delinuts: Corné Blok en Erik Witte spreken over een prima hal. De bezoekers zijn positief, er is veel vraag naar ruwe noten en tropisch fruit.
Het team van Nutland. Maandag was het volgens hen drukker dan in het weekend. De SIAL is sowieso voor Nutland één van de drukste beurzen.
Het team van Nutland. Maandag was het volgens hen drukker dan in het weekend. De SIAL is sowieso voor Nutland één van de drukste beurzen.
Matthijs Segeren debuteerde met Aldebaran Commodities op de SIAL. "Het is allemaal nieuw, het is overweldigend hoeveel leveranciers en klanten op deze beurs afkomen."
Matthijs Segeren debuteerde met Aldebaran Commodities op de SIAL. "Het is allemaal nieuw, het is overweldigend hoeveel leveranciers en klanten op deze beurs afkomen."
De start van de vierde beursdag (dinsdag).
De start van de vierde beursdag (dinsdag).
In hal 5 zijn onder meer de exposanten met frozen products verzameld.
In hal 5 zijn onder meer de exposanten met frozen products verzameld.
Tapdansend de vierde beursdag starten.
Tapdansend de vierde beursdag starten.
#SIALParis
#SIALParis
Op naar hal 3.
Op naar hal 3.
Overal verwijzingen naar de 60ste verjaardag van SIAL.
Overal verwijzingen naar de 60ste verjaardag van SIAL.
De enige Nederlandse exposant in hal 3: Asia Express Food. Op de foto: Leo van der Bend, een oude bekende uit de biologische branche. Asia Express Food heeft een uitgebreid assortiment met zo'n 6.000 producten, de bio-producten worden onder private label geproduceerd.
De enige Nederlandse exposant in hal 3: Asia Express Food. Op de foto: Leo van der Bend, een oude bekende uit de biologische branche. Asia Express Food heeft een uitgebreid assortiment met zo'n 6.000 producten, de bio-producten worden onder private label geproduceerd.
De Nederlanders in hal 2 stonden allemaal op het NL Paviljoen.
De Nederlanders in hal 2 stonden allemaal op het NL Paviljoen.
Bij Nenco Food Group: Tamara Robbemond, Bart Wullems en Gino Snoodijk. Voor hen is de SIAL 'vaste prik'. Ze zitten middenin de optimalisering van het nieuwe pand in Berkel en Rodenrijs.
Bij Nenco Food Group: Tamara Robbemond, Bart Wullems en Gino Snoodijk. Voor hen is de SIAL 'vaste prik'. Ze zitten middenin de optimalisering van het nieuwe pand in Berkel en Rodenrijs.
Top The Onion Group stond voor de derde keer op de SIAL. "We hebben veel afspraken gemaakt met klanten, waardoor het de hele dag door druk is in de stand", aldus Arie Pronk. Links naast hem op de foto Jelle Kesselaar.
Top The Onion Group stond voor de derde keer op de SIAL. "We hebben veel afspraken gemaakt met klanten, waardoor het de hele dag door druk is in de stand", aldus Arie Pronk. Links naast hem op de foto Jelle Kesselaar.
Hans de Boer en Pieter Bas Alferink van BioBandits waren in hun nopjes met de hoekstand op het NL Paviljoen.
Hans de Boer en Pieter Bas Alferink van BioBandits waren in hun nopjes met de hoekstand op het NL Paviljoen.
Namens Remia op de foto: Paul de Vries en Arnoud Slok Soede. De vraag naar biologisch is niet echt groeiende, ze merken wel dat er steeds meer vraag is naar plantaardig.
Namens Remia op de foto: Paul de Vries en Arnoud Slok Soede. De vraag naar biologisch is niet echt groeiende, ze merken wel dat er steeds meer vraag is naar plantaardig.
Wat bio-producten van Go-Tan in beeld: ketjap manis, noodles, creamed coconut en coconut milk.
Wat bio-producten van Go-Tan in beeld: ketjap manis, noodles, creamed coconut en coconut milk.
Han Go vertelt dat er zeker vraag is naar biologisch. Daarom is het assortiment de laatste jaren uitgebreid.
Han Go vertelt dat er zeker vraag is naar biologisch. Daarom is het assortiment de laatste jaren uitgebreid.
De Wijndragers: Joost Castenmiller en Christian Lensen.
De Wijndragers: Joost Castenmiller en Christian Lensen.
Zij namen onder meer deze biologische mayo's van Van TON mee.
Zij namen onder meer deze biologische mayo's van Van TON mee.
En door naar hal 4, met 1 Nederlandse exposant... Heusschen & Schrouff Oriental Food. Lars Baur vertelt dat in de 'etnic shops' naar verhouding minder vraag is naar biologisch. "Het kantelpunt naar gezondere voeding moet daar nog plaatsvinden. In Azië zien ze nog weinig meerwaarde in gezondere voedingsproducten." 
En door naar hal 4, met 1 Nederlandse exposant... Heusschen & Schrouff Oriental Food. Lars Baur vertelt dat in de 'etnic shops' naar verhouding minder vraag is naar biologisch. "Het kantelpunt naar gezondere voeding moet daar nog plaatsvinden. In Azië zien ze nog weinig meerwaarde in gezondere voedingsproducten." 
Ze presenteerden deze range biologische noodles.
Ze presenteerden deze range biologische noodles.
Veel volk in hal 5A.
Veel volk in hal 5A.
Aan tafel bij Okéchamp: Karel Gatzen.
Aan tafel bij Okéchamp: Karel Gatzen.
Zij presenteerden onder meer deze biologische champignons.
Zij presenteerden onder meer deze biologische champignons.
Bij Aviko: Corianne Goonewardene.
Bij Aviko: Corianne Goonewardene.
Teun Bevers liet bij Salud Foodgroup Europe proeven van de nieuwe snack: de Avokatsu Bite.
Teun Bevers liet bij Salud Foodgroup Europe proeven van de nieuwe snack: de Avokatsu Bite.
De Avokatsu Bite, met avocado, edamame en katsu curry (niet biologisch).
De Avokatsu Bite, met avocado, edamame en katsu curry (niet biologisch).
Guillaume Vanhoutte poseert namens Coroos Conserven.
Guillaume Vanhoutte poseert namens Coroos Conserven.
Coroos Conserven bracht onder meer deze biologisch bonen van La Bio Idea mee naar de beurs, evenals biologische appelmoes.
Coroos Conserven bracht onder meer deze biologisch bonen van La Bio Idea mee naar de beurs, evenals biologische appelmoes.
Via Hal 5A kon je doorlopen naar 5B en 5C.
Via Hal 5A kon je doorlopen naar 5B en 5C.
Bij Dipasa: César Coello. Het bio-aandeel bij dit ingrediëntenbedrijf bedraagt zo'n 10%. "We zijn heel blij met onze plek in hal 5B, hier komen echt veel gerichte bezoekers."
Bij Dipasa: César Coello. Het bio-aandeel bij dit ingrediëntenbedrijf bedraagt zo'n 10%. "We zijn heel blij met onze plek in hal 5B, hier komen echt veel gerichte bezoekers."
Bij Pita-Bakkerij Caïro: Ruud Salari. 
Bij Pita-Bakkerij Caïro: Ruud Salari. 
Op de foto bij Brand Masters: Estelle de Wolff, Zayira Lichgar, Renate en Martijn Peeters.
Op de foto bij Brand Masters: Estelle de Wolff, Zayira Lichgar, Renate en Martijn Peeters.
Ook Euro Patisserie Producties-Twello was te vinden in hal 5B.  
Ook Euro Patisserie Producties-Twello was te vinden in hal 5B.  
Zij presenteerden onder meer deze organic Cheese Straws. 
Zij presenteerden onder meer deze organic Cheese Straws. 
Bij Brinkers hadden ze zoals altijd een mooie volle agenda met afspraken. De pistache-cacao duo komt er aan. Op de foto: Sven Maseland en Marlin Wessels.
Bij Brinkers hadden ze zoals altijd een mooie volle agenda met afspraken. De pistache-cacao duo komt er aan. Op de foto: Sven Maseland en Marlin Wessels.
Een populaire nieuwkomer: de La Vida Vegan pistachio spread. 
Een populaire nieuwkomer: de La Vida Vegan pistachio spread. 
Namens Berrico Foodcompany: Pieter Visser en Peter Boogaard.
Namens Berrico Foodcompany: Pieter Visser en Peter Boogaard.
Nieuw van Berrico: deze biologische 'banana coins', met een zachte bite.
Nieuw van Berrico: deze biologische 'banana coins', met een zachte bite.
Druk in gesprek bij De Kroes: Henry Verhagen. Zij produceren een divers portfolio aan biologische hartige snacks. 
Druk in gesprek bij De Kroes: Henry Verhagen. Zij produceren een divers portfolio aan biologische hartige snacks. 
En door deze 'tent-tunnel' liepen de bezoekers richting Hal 5C (of Tent 5C).
En door deze 'tent-tunnel' liepen de bezoekers richting Hal 5C (of Tent 5C).
Bij Cappac loopt de grootverpakking erg goed, vertelde Carel Rouweler. Naast hem op de foto staat Eline van der Linden. 
Bij Cappac loopt de grootverpakking erg goed, vertelde Carel Rouweler. Naast hem op de foto staat Eline van der Linden. 
Ook deze hal wisten de bezoekers prima te vinden. 
Ook deze hal wisten de bezoekers prima te vinden. 
Nog een Nederlander tussen de Britse exposanten: Dmitri Peters van JetDrinks. Hij hielp Nix&Kix op de beurs (één van de merken die bij JetDrinks verkrijgbaar is). 
Nog een Nederlander tussen de Britse exposanten: Dmitri Peters van JetDrinks. Hij hielp Nix&Kix op de beurs (één van de merken die bij JetDrinks verkrijgbaar is). 
Floris Struis van I am F&N Group, met voor en achter hem de biologische sparkling drinks van het merk 'I am Supersoda'. "Dit is onze tweede deelname aan de SIAL en dit jaar bevalt het extreem goed." 
Floris Struis van I am F&N Group, met voor en achter hem de biologische sparkling drinks van het merk 'I am Supersoda'. "Dit is onze tweede deelname aan de SIAL en dit jaar bevalt het extreem goed." 
De complete range.
De complete range.
Bij Prodalim: Lianne Heutink en Assaf Jukabovicz. 
Bij Prodalim: Lianne Heutink en Assaf Jukabovicz. 
En team oranje van Riedel (biologisch appelsap): Chantal Singels, Julia Smit, Laura de Rooij en Maaike Schupp. 
En team oranje van Riedel (biologisch appelsap): Chantal Singels, Julia Smit, Laura de Rooij en Maaike Schupp. 
Aline Kardux en Anton Maris bij Energy Food Ingrediënts, gespecialiseerd in industriële groente en fruit. Bijna al het gember- en kurkumasap is biologisch, ook in wortel en rode biet ligt het bio-aandeel hoog. 
Aline Kardux en Anton Maris bij Energy Food Ingrediënts, gespecialiseerd in industriële groente en fruit. Bijna al het gember- en kurkumasap is biologisch, ook in wortel en rode biet ligt het bio-aandeel hoog. 
De beursplattegrond van SIAL 2024.
De beursplattegrond van SIAL 2024.
Badges, badges en badges. De volgende editie van de SIAL vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2026. 
Badges, badges en badges. De volgende editie van de SIAL vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2026.