PLMA's International World of Private Label Trade Show vond op 28 en 29 mei in Amsterdam RAI plaats.
Drukt bij de ingang net na de opening.
De plattegrond, voor deze beurs waren 13 hallen van de RAI gevuld.
Myrthe Bergboer en Teun Thönissen van Joannusmolen.
Joannusmolen presenteerde onder meer de puffed corn, een alternatief voor popcorn. Nu ook smaken voor volwassenen.
Bij Joannusmolen op bezoek: Yolanda Aragon Martinez van Organic Flavour Company.
Ildi van Wingerden en Kees Leenhouts vertelden bij LEEV.nu onder meer over de mogelijkheden in op maat gemaakte crackers.
Een aantal van de opties, zoals Thai Curry en Tex Mex.
Brinkers werd onder meer door Yordy Bakker, Noa van Tuinen en Marlin Wessels vertegenwoordigd.
Zij presenteerden onder meer deze nieuwe praliné hazelnut spread van Nuscobio.
Dennis van Teylingen vertelt bezoekers wat meer over de biologische honing van imkerij de Traay.
Vincent Siers vertelde bij Vandersterre Holland maar wat graag over de biologische kazen in hun aanbod.
In de stand van Vandersterre stonden de spotlights o.a. op de nieuwe bloemenkaas van Bastiaansen Bio.
Hanneke van Opstal in een geanimeerd gesprek bij De Kroes.
Bij De Kroes produceren ze ook steeds meer biologische ontbijtcrackers in 'bite size', om gezond te kunnen snacken onderweg.
Terwijl de collega's druk zijn met de verhuizing op kantoor, vertegenwoordigden onder meer Bart Wullems, Gino Snoodijk en Roelof Korstanje Nenco Food Group op de PLMA.
Tweede van rechts: Simone Schellekens (Rosies Gluten Free).
Arnoud Francken en Timothy Nuijen waren er namens John Altman als bezoekers bij.
Peter-Paul Menken van Menken Orlando.
Hij vertelde dat de biologische mango een topper is in hun Whole Foods aanbod.
Namens Udea bij het Wisselwaar-concept: Amber Jacobs, Vivian Bakker en Stephan Blommendaal.
Wisselwaar werd tot hun eigen verrassing als 'Waste-Free Packaging Concept' gepresenteerd in de Idea Supermarket van PLMA.
Het Holland Paviljoen was te vinden in hal 8.
Bij FZ Organic Food: Bjorn Andringa en Tim Elsinga, er komen een aantal nieuwe producten aan de komende maanden.
Namens The Organic Factory met allerlei biologische snoepjes: Fred van Tienen en Meeke Janssens.
Ook op het Holland Paviljoen: Kaasmakerij Henri Willig, bekend van het biologische kaasmerk Hooidammer. Op de foto staan Miriam Stutz en Jose Heerema.
Tessa Breeuwsma en Myrna Kerkhof van De Jong's IJs.
Alex Hensema en Menno Schmidt van Rhumveld Winter & Konijn brachten een bezoek aan de beurs.
Karla Padilla, Francios Lavenne, Wojciech Wojtas en Boris Dagnaud van The Iidea Compamy. De vraag naar biologische agave is volgens hen nog altijd groeiende, maar niet op een lager tempo dan ze gewend zijn.
Aan de balie kon men nog de nodige extra informatie verkrijgen.
Majorie Overkamp van Euro Patisserie Producties-Twello.
Bij Vecozuivel kreeg Jan Ties Kram (midden) bezoek van Marko de Vos en Ron Pauli van Farm Dairy Holding. Jan Ties vertelde dat Vecozuivel biologische zuivelproducten levert aan alle retailers in Nederland.
Bij Bobeldijk Food Group: Roland de Haan. Hij gaf aan dat de vraag naar biologische vleesvervangers weer wat toeneemt. De combi bio en vegan is wel een uitdaging in de productontwikkeling.
Op bezoek: Peter Jacobs namens Nur Puur Bio.
Bord Bia, Irish Food Board stond tot hun eigen verbazing als Nederlandse exposant op de lijst, waarschijnlijk vanwege hun kantoor in Amsterdam.
Ook Bram Voets van Voets Specialiteiten bezocht de PLMA.
Hans de Boer en Mitchell Hermens stonden er namens BioBandits.
Volgens Hans de grootste hardloper: de vegan dressing No Honey Mustard.
Bij Spack: Max Kooper, Niels van Hassel en Kevin Overbeeke.
Via deze trappen konden de bezoekers vanuit hal 7 richting de hallen 8-12 gaan.
Pol Pollet vertelde bij Bergfood over de nieuwe Grissini Rozemarijn Soepstengels.
En er is veel vraag naar deze biologische crostini's. Biologisch loopt volgens Pol 'perfect mee' bij Bergfood.
Saïna Facon en Ana Tomás Gil bij het in Vlissingen gevestigde AMC Natural Drinks.
Nieuw van AMS Natural Drinks is deze Spaanse biologische kombucha (geproduceerd in Granada).
Gert Ovinge vertelde dat het een hele zoektocht is naar de juiste biologische ingrediënten voor zuigelingenvoeding.
Joost Castenmiller en Christian Lensen zijn bij De Wijndragers nog altijd trots op de vorig jaar overgenomen bio-merk Van TON. Dit keer te vinden in hal 7, een prima hal volgens Christian. Ze hebben de nodige plannen voor de productontwikkeling.
Ruud Zoon bij Larco Foods.
Een aantal bio-producten in de kast, waaronder soepen voor Jumbo.
Bij Sauce Company vertelde Nick Steeghs dat ze onder meer biologische pinsasaus, ketjap, ketchup en sojasaus produceren.
Bij Vepo Cheese exporteren ze vooral biologische kaas naar Scandinavië. Zo zijn er onder meer klanten die om bio-cheddarkaas vroegen. Op de foto: Mark van Bochove.
Mark Hake bij Engel Foreign Food, nog wel Skal-gecertificeerd, maar amper actief in biologisch momenteel.
Thomas van Hasselt bracht namens Tradin Organic Agriculture een bezoek aan de beurs.
Bij Jan Zandbergen: Hansie Conradie.
Great Taste Ingrediënts produceert al heel wat jaren biologische sojasaus. Op de foto staan Rens Koene en Marjan van Wikselaar-van Laar.
Carel Rouweler toont bij Cappac trots de biologische koffie capsules die zij voor Australian produceren.
En van dichtbij.
Ook Kees Boender van Your Well stond op de bezoekerslijst.
Sjim Kapiteyn met de bio Spring Garden bij Kapiteyn Group.
Anne Blankert en Bob Blankert presenteerden EzeeTabs. Zij vervangen plastic schoonmaakflessen met duurzame tabs (100% biologisch afbreekbaar).
In het aanbod onder meer ook deze tabs om machines mee te reinigen.
Een goed gevuld gangpad in hal 7, gezien vanaf de roltrap.
Op bezoek: Gregory Ford van Berrico FoodCompany.
Koen Wilthagen, Arthur Wilthagen en Arie Otte vertelden bij Wilthagen dat de vraag naar biologisch groeit. Ze leveren nu ook aan Duitsland en daar komt eind van dit jaar Frankrijk bij.
Awny Youssef, Ruud Salari en Abdel Salem vertelden bij Pita-bakkerij Caïro dat hun biologische pitabroodjes vooral in Duitsland gretig aftrek vinden.
Tobias Roeder en Henrico Vermeulen bij Pandriks Bake Off, naast hen het biologische merk Slooow.
Rechts Roel Reijnen in gesprek met wat bekenden bij Holland Foodz. Zij leveren nog altijd o.a. de biologische kazen van Thise (uit Denemarken).
Gert Hendriksen van Sanorice Holding met Thomas den Hartog van Primus Wafer Paper (bezoeker).
Zoekplaatje bij BredaBest. Het poseren liet men dit keer over aan Niels Klijn. Passend bij de zoektocht naar biologisch pinda's, die momenteel vrij lastig is. Ze zien groei in biologisch, maar zitten te wachten op meer aanbod.
Carla van Acht, Maxine Learwucha gaven aan dat de vraag naar biologisch thee groeiende is bij Tin. Tea Import Network.
Het eigen biologische merk: Muma tea.
Jos de Moor, Jimme Slippens en Thom de Moor bij The Impulse Factory, zij lieten net als op de Biofach proeven van diverse nieuw ontwikkelde smaken: Tzatziki, Oriental Street Food (Kebab), Falafel en Chili & Lime.
En dit jaar viert het bedrijf uit Breda het 25-jarig bestaan!
Michael Fase toonde de nieuwe huisstijl van Odenwald Bakery op de PLMA.
Rechts bij Bergbanket: Peter van den Berg.
De vezelrijke producten zijn nog altijd in trek.
Coen Gerrits vertelt bij Jeurgens Biscuitfabriek dat ze niet alleen biologische lange vingers kunnen produceren, maar ook bio-meringue (daar is nog geen vraag naar volgens hem). Rechts bezoeker Nanne Nicolai van Topingredients.
Julia Heckmanns en Marleen Weissenburger vertellen dat de vraag naar biologische zuivel stabiel is bij Royal A-ware Group.
Rechts Rens Strijbosch bij TB Brown. Vorig jaar gaf hij aan dat de vraag naar instant bio-koffie toenam, nu merkt hij dat de verkopen van cold brew extracten voor de industrie in de lift zitten.
Hier maakt men ijskoffie van.
Bij Sofine Foods zien ze wel een groei in biologisch, maar de vraag naar conventionele vleesvervangers groeit harder. Op de foto: Frank Groenland, Marileen Jansen en Michael Mouwen.
Roderick Hofenk Jerembo toont het enige bio-product bij Enrico in de stand: de bio-mayonaises van Jean Baton.
Deze biologische mayo's verkopen heel goed.
Bij Neuteboom Coffeeroasters: Max Konings, Jan Hart en Bas Groot. Ze verhuisden dit jaar naar hal 1, volgens Bas qua sfeer een leukere hal.
Een deel van het biologische aanbod.
Daniel Schneider ging in de stand van Haco op de foto namens Ravensbergen Food. Ravensbergen specialiseert zich in 'custom made snacks', ook biologisch.
Hoppe heeft biologische koffiekoekjes in het assortiment, bevestigde Björn van der Meijden. "Dit is een product waar we ons mee kunnen onderscheiden."
Gijs Hoefsloot namens IJspaleis, bekend van het biologische ijsmerk Boerderijs.
Ron Muijen van Dutch Bakery.
In deze stand lag onder meer dit biologische afbakbrood.
Rechts Rohan Grover van Nature Bio Foods (in de stand van LT Foods Europe).
Bij Nutri-Dynamics Health Products: Sam Dimassi en Marjan van de Laarschot.
Zij produceren onder meer deze Slim Pasta in verschillende varianten.
Bram Verrijt en Alex Poortinga van Flevosap.
Het team van Quiks Quality potato's.
Erwin Pingen en Jan Musch van Bandall.
Cas Uijtenhaak, Arie Pronk, Jim van Aken, Rien Murre van Top Taste
Charlotte Paulides en Hayo de Feijter van Johnny Cashew. Ze zijn de eerste die CSDDD ready zijn. Zo weet iedereen waar het product vandaan komt.
Het team van Fruity Line. Zien op dit moment dat de gembershotjes in heel Europa ontzettend veel verkocht worden.
Mark van Noorloos van Schouten Europe. Komen later dit jaar met biologische vleesvervangers.
Cor van Gogh, Matthias Nieuwenhuijse, Ruud Lobbezoo en Jadira Cornelisse van Coroos Conserven.
Wendy Fischer en Lars Jansen van Jamael Food Group.
Het team van Riedel. Leverancier van fruitsappen.
Jaap den Engelsman en Dave Sijogo van RV Fresh Foods. Binnenkort met hun clean label guacamole verkrijgbaar in meer dan 16 landen.
Peter Wiggelinkhuijsen van de Zalmhuys Group met hun gerookte zalm die verkocht wordt aan de Jumbo.
Ann Linnér en Joris van Heumen van Salud Food Group.
Serhan Toz en Jolet Koet van Yogi & Yousef.
Wim van der Linde van Jaccques Kruidenboter. Hebben een klein deel bio wat voornamelijk naar de industrie gaat.
Claudia Geist en Ruud Gomes distributeur van biologische suikers voor de retail en industriële markt.
Ed Colen van Pally Biscuits. Liggen nu al ruim 3 jaar met hun bio biscuits in de AH.
De biologische Wholegrain en Sesame Crispbread van Bolletje.
Jeoffrey Warmerdam en Frank Klein van Danish Crown. Hun biologische spek gaat voornamelijk naar de retail.
Nadine van Dooremalen en Jankees Rovers van Euro-Caps nu op de markt met een volledige papieren koffie capsule.