Bij Spack, dat nu onder meer zelf Organic Virgin Coconut Oil in Vietnam produceert: Kevin Overbeeke, Tom Kooper en Patrick Voordijk.
Pieter Bas Alferink en Hans de Boer waren namens BioBandits weer van de partij. De nieuwe productielocatie in Elst is helemaal af.
Bij Dafco: Gino Snoodijk, Glenn Arrindell, Bart Wullems, Adrian Meier, Lars Nenzel, Simone Schellekens (Rosies Gluten Free) en Roelof Korstanje.
Bij Dennis van Teylingen kon men terecht voor meer informatie over de biologische honing van imkerij de Traay. "De PLMA is voor ons dé plek om internationale klanten en leveranciers na langere tijd weer te spreken."
De vernieuwde look van Joannusmolen, met: Roel Faessen, Myrthe Bergboer, Yitang Yang, Kim van Meel en Michelle Vroom.
Nieuwe biologische snacks van Joannusmolen, met o.o. chocolade-, bananen-, kaas- en wortelsmaak.
Myrthe: "We zijn ook heel trots op deze nieuwe 'crunchy's', gezoet met cichorei."
Christian Lensen en Joost Castenmiller presenteerden bij Wijndragers trots het onlangs overgenomen biologische merk Van TON. Christian: "Dit is een supermooi merk en een mooie aanvulling op ons aanbod", aldus Christian, directeur van de mosterd- en sauzenfabriek uit Zwolle.
Een aantal van de bio-mayonaises van Van TON.
Links Edgar Leblans en rechts Michiel Keijzer van Vecozuivel.
Michael Fase gaf bij Odenwald Organic Bakery aan een goede indruk over te houden aan de eerste beursdag.
Yordy Bakker, Marlin Wessels, Claudine Vrooijink en Peter Krijnsen lieten bij Brinkers Food proeven van de Chocolate Rhapsody lijn die nu volledig palmolievrij is.
Ronald Bakker en Vendie Kroesbergen van Organic Flavour Company.
Bernard Maas (links) in gesprek met een bezoeker over de mogelijkheden die Maas-Intersales biedt.
Maas-Intersales heeft deze biologische notenpastalijn, geheel palmolievrij. "De vraag naar deze producten is zeker groeiende, maar het is nog een relatief kleine lijn."
Bij LEEV.nu lag de focus op de biologische wholefoods-activiteiten. Met Kees Leenhouts, Aart-Jan Knauff en Mirjam Koek.
Ook Rohan Grover van Nature Bio Foods (Skal-gecertificeerde vestiging op de Maasvlakte) bracht een bezoek aan de beurs.
Frank van Bommel vertelt bij Vion wat meer over de plantaardige vleesvervangers die zij produceren.
"En nieuw in biologisch is deze biologische salami met venkel. We voegen op deze manier steeds meer smaak toe aan onze bio-vleeswaren."
Bij SanoRice: Teunette Mulder, Eva van der Burgt, Pieter Janssen, Gert Hendriksen en Mart Kroon.
Timothy Brakman vertelt dat het bio-aanbod bij Menken Orlando per categorie verschilt.
Menken Orlando levert o.a. deze biologische producten aan AH.
SoFine liet proeven van de vleesvervangers. Op de foto: Michael Mouwen, Daan Eijlers en Frank Groenland. "Al onze tofu is biologisch", aldus Michael.
Een spiesje met biologische tofustukjes.
Sharon ten Berge naast de biologische broodlijn Slooow van Pandriks Bake Off.
Sharon: "Deze volkorenbroodjes komen binnenkort op de markt. Waar mogelijk verbeteren we in de rest van de lijn de komende tijd de voedingswaarden."
Rens Strijbosch en Marieke Lucius vertelden bij TB Brown dat de vraag naar instant biologische koffie toeneemt.
Een paar voorbeelden daarvan.
Ook Neuteboom Coffeeroasters stond weer op de beurs. In het midden is Jan Hart in een geanimeerd gesprek over de biologische koffie.
Jos de Moor en Willem de Kanter van The Impulse Factory met de nieuwste chipsvarianten van O'nest (onder andere Lentil Flips, Pea Flips en Lentil Chips in twee varianten).
Bij Cappac toont Carel Rouweler wat biologische koffie capsules die zij produceren voor Australian.
En van iets dichterbij.
Daan Schapendonk vertelde dat FruitFunk in principe alle producten ook in een bio-variant kan produceren. "Voor onze eigen productielocatie die in aanbouw is gaan we ook voor de Skal-certificering."
Hanno Priem en Florus Zwartbol vertelden dat Floor Foods B.V. de vraag naar biologische aardappelchips en bio-groentechips nog altijd ziet toenemen.
Peter van den Berg vertelde bij Bergbanket dat steeds meer klanten vragen naar producten met meer vezels en lager in calorieën. "Op productniveau zijn er dus zeker wat innovaties te melden."
Een aantal bio-producten uit het aanbod van Bergbanket (onder het merk 'Van den Berg').
Namens Ausnutria op de foto: Peter van Weerden, Luc Jansman en Maurits Korterink. Maurits: "Ik had verwacht dat biologisch wat harder zou groeien."
Sharon de Bonte en Wally Gijzen bij het IJspaleis. Geheel links Gijs Hoefsloot.
Noord-Brabant toont ambitie als het gaat om biologisch, zo wil de provincie naar 15% biologische landbouw in 2030. Op de beurs presenteerde een collectief van Brabantse bedrijven zich in een gezamenlijke stand.
Lennert Goossens en Demi Rhoe bij Larco.
Lennert: "We zien steeds meer vraag naar biologisch onder private label, bijvoorbeeld in het soepschap. Ook gaan we binnenkort deze vegan remoulade in een biologische variant introduceren."
Vincent Siers vertelde de bezoekers alles wat ze wilden weten over de biologische kazen in het aanbod van Vandersterre Holland. "We hebben, mede dankzij onze samenwerking met Bastiaansen, steeds meer biologische kazen in ons aanbod."
Men kon o.a. proeven van deze PrimaDonna.
Toevallig druk in gesprek over biologische zuivel met wat Duitse bezoekers: Arthur Schaap en Mark Boone bij Royal A-Ware Food Group.
Bij Holland Foodz kon men meer informatie inwinnen over onder meer de biologische kazen van Thise en Ennstaler. Op de foto: Roel Reijnen, Wim van Heun en Arto Karacoban.
Dit Oostenrijkse merk (Ennstaler) is relatief nieuw bij Holland Foodz.
Ruud Salari vertelt dat er nog steeds een stijgende lijn zit in de vraag naar biologische pitabroodjes bij Pita-bakkerij Caïro. "We zijn vorig jaar bijvoorbeeld bij DM gestart in Duitsland."
Maarten van den Berg en Pol Pollet bij Bergfood. Maarten: "We hebben best wat biologische producten in ons aanbod. Vaak bestaat een concept ook deels uit bio-producten."
Eén van de biologische producten van Bergfood: pesto.
De giga pot pindakaas was weer een eyecatcher bij Bredabest. Naast de pot staan Mels van Boxtel en Michiel Timmerman. Michiel: "De vraag naar bio-pindakaas is na de inflatie nu weer stabiel."
Jolien Blanken vertelt bij Bobeldijk Food Group dat er steeds meer vraag is naar biologische vleesvervangers. Rechts Attilio Antonucci.
In gesprek bij Dutch Bakery: Monique van Deursen (gele blazer) en naast haar Ron Muijen.
Een deel van het aanbod van Dutch Bakery Group is biologisch, waaronder deze spelt- en volkorenbroodjes.
Sander van Kan en Vera Bachaus van Nora Biscuits
Creme de la cream Compan
Jasper van Diepen, Alex Poortinga, Jasper Vogel Van Flevosap op de beurs ook zichtbaar als de Juice Family
Remia met hun opvallende stand
Marina Aria en Jankees Rovers van EuroCaps
veel belangstelling bij Vero Cheese.
Het Bio-assortiment bij De Kroes.
ondanks het kleine aandeel Bio toch even op de foto voor Biojournaal
Matthijs van Caldenborgh en Jeoffrey Warmerdam van Danish Crown
Bas Puts, Saadi Hendriks en Marit Adema van Four Seasons Food
Mark van Noorloos van Schouten
René Jansen en Annick van de Laak van Theha bv
Laurens Kraaijenbrink van Diviande/ Jan Zandbergen Group en hun bio merk Veggie Lovers
Hein Pessers en Hélène Lokhoff van Daelmans Banket
Daniel Busscher Pierre Le Blanc / JackFruits
Robert van Ballegooijen en Phillip van de Ven van VanLoonGroup
Almar Buisman en Jorim Buisman van Veembedrijf A. Buisman
Mission Foods producent van Biologische taco's
Bio koekjes op de stand van Pally Biscuits
Ruud Gomes van Sugar Specialties Europe bv met hun bioproducten
het assortiment bio thee bij Tin Tea.
Sanjeewa Jayawardena en Maikel Cornelissen van Tin. Tea import network bv
Het team Ozgazi Dairy Foods
Dennis Schipper en Peter Nieuwkerk van Budelfood bij de 3D Foodprinter. Dit najaar gaan ze live
Rondom de stands was er op de beurs ook genoeg ruimte voor wat spontane ontmoetingen.
Bezoeker Marc Arts van GreenFood50 toont trots de nieuwe biologische glutenvrije volkoren quinoa van Nederlandse bodem.
"Voor agave is het niet meer dan logisch om voor biologisch te gaan", vertelt Wojciech Wojtas namens The Iidea Company. Links: Boris Dagnaud en Brenda Estrella.
Adrian Kolb vertelt dat Ravensbergen zich specialiseert in 'custom made snacks', ook biologisch.
"Ik schat dat bio goed is voor 0,1% van onze omzet", vertelde Maarten van Mullekom bij Royal Steensma.
Met de biologische koffiekoekjes van Hoppe: Lianne Smiers, Bianca van der Kolk en Else Meijer. Lianne: "We focussen eerlijk gezegd meer op Fairtrade dan op biologisch."
Bolletje produceert biologisch knäckebröd. Frank Willemars, Jeroen Penninks en Susan Koelen.
Tijdens de PLMA 2022 vertelde Wesley Smit dat Engel Foreign Food recent het Skal-certificaat had behaald. "We hebben onze certificering kunnen verlengen. We zijn klanten dus ook graag van dienst bij de import van bio-producten." Het bedrijf importeert veel noodles en producten uit Amerika en Marokko.
Rechts Anne van Egmond, Kaptein produceert biologische boter.
Peter Schneiders met naast hem wat biologische producten (groene dop) die Inproba produceert.
De doorgang van hal 8 richting de hallen 1 tot en met 7.
Richard Barendsen bij Martinez Chocolade. Zij produceren onder meer biologische paaseitjes voor retailers.
Lisette Boets vertelt dat bio een niche is bij Enrico Food.
Lisette: "De bio-mayonaises van Jean Baton verkopen heel goed."
Eind van de ochtend op de eerste beursdag was het flink druk op de beurs.
Jeurgens Biscuitfabriek produceert biologische Lange vingers. Loes Martens laat ze zien.
Saïna Facon bij AMC Natural Drinks dat een Skal-gecertificeerde afvulfaciliteit heeft in Vlissingen. "We produceren vooral veel biologische drankjes voor de Franse markt. Belangrijk is dat er geen behandeling na het oogsten plaatsvindt."
Nog een Nederland tintje (geen Nederlandse exposant): Gert-Jan Groot bij Euro Company.
Via deze roltrap kwamen bezoekers in hal 7 terecht.
Myrthe Bergboer (Joannusmolen) in gesprek met bezoekers Frank Dekker en Lisa van der Cruijsen van Pure Goat Company.
Koen Wilthagen, Frank Wilthagen en Arie Otte bij Wilthagen uit Tholen. Zij produceren o.a. biologische kroepoek.
Op verschillende plekken was meer informatie aan de balies te verkrijgen.