Deze week verwelkomen Bio-Planet en Cru een duurzame chocolade in de vorm van een gorilla, speciaal gecreëerd voor de 100e verjaardag van het Virunga National Park. Dat is een beschermd en biodivers gebied in de Democratische Republiek Congo, waar meer dan duizend diersoorten leven.
De productie wordt aangedreven door groene energie, terwijl lokale gemeenschappen worden ondersteund. Om deze chocolade te maken, bevoorraadt de chocoladefabriek in de Democratische Republiek Congo zich lokaal, rechtstreeks bij de producenten. Bovendien heeft het bedrijf zelf lokale arbeiders in dienst en leidt hen op, zodat de lokale bevolking haar vaardigheden kan ontwikkelen.
Met dit project draagt Colruyt Group niet alleen bij tot de ontwikkeling van de regio waar het Virunga National Park zich bevindt, maar ook tot de ontwikkeling van de biodiversiteit. Naast de duurzaamheid van productieketen, ontvangt het Virunga National Park via de verkoop van deze chocolade gorilla's bij Bio-Planet en Cru, de financiële middelen die geïnvesteerd zullen worden om activiteiten ter plaatse te financieren. Die variëren van het behoud en de instandhouding van de biodiversiteit tot de bescherming van bedreigde diersoorten zoals de berggorilla, en initiatieven voor gemeenschapsontwikkeling.
© Colruyt
Exclusief bij Bio-Planet en Cru winkels
"Bij Bio-Planet kiezen we onze producten zorgvuldig uit, met bijzondere aandacht voor gezondheid, biologische landbouw en ecologische impact. De Virunga chocolade past perfect bij onze waarden, gezien de duurzame insteek. We zorgen ervoor dat de producten die in ons assortiment worden opgenomen, gemaakt zijn met respect voor zowel het milieu als de mens", legt Kristel Adriaens, marketeer van Bio-Planet uit.
Ook bij Cru is er plaats gemaakt in de winkels voor deze chocolade rechtstreeks uit de Democratische Republiek Congo.
Bron: Colruyt