Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie medailles voor Weerribben Zuivel bij Cum Laude Awards

De biologische Volle Yoghurt, Yoghurt Griekse Stijl en Volle Kwark van Weerribben Zuivel zijn weer in de prijzen zijn gevallen tijdens de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas.

De Volle Yoghurt kreeg het cijfer 9,1 en won daarmee een gouden medaille. De Yoghurt Griekse Stijl behaalde een bronzen medaille met het rapportcijfer 8,2 en ook de Volle Kwark behaalde brons met een 8,5.

Prijswinnaars
Klaas de Lange, eigenaar van Weerribben Zuivel: "We zijn blij dat we met deze 3 producten ook dit jaar weer in de prijzen zijn gevallen. Naast de drie producten die in de prijzen vielen tijdens de Cum Laude Awards, werd onze vanillevla dit weekend in het Algemene Dagblad als een na lekkerste beoordeeld en kreeg het cijfer 8+. Dit product werd geprezen om zijn fijne niet te zoete smaak, mooie lichte kleur en echte vanille stippels."

Goude medaille winnaar Volle yoghurt
De volle yoghurt van Weerribben Zuivel krijgt veel tijd om te rijpen en smaak te ontwikkelen, maar liefst tussen de 12 en 18 uur. Veel fabrieken houden maar een verzuringstijd van 4 tot 8 uur aan. Voor deze yoghurt gebruikt Weerribben Zuivel 5 verschillende bacteriestammen. Daardoor wordt deze yoghurt mild en vol van smaak, en bevat bovendien overwegend rechtsdraaiend melkzuur (wat van nature in onze darmen aanwezig is). Doordat de yoghurt na het aanzuren niet meer wordt verhit bevat het product gezonde levende culturen. De yoghurt wordt daarna warm afgevuld in de verpakking, waardoor Weerribben Zuivel geen melkpoeder aan de yoghurt hoeft toe te voegen om een mooie dikke yoghurt te krijgen. Vervolgens wordt de yoghurt in de koelcel in het pak en glazen fles teruggekoeld.

Boerderijzuivel
Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen.

Producten die meestrijden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee, verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek.

Voor meer informatie:
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland
0527 292529
contact@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum: