Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TruGarlic brengt biologische fijngesneden verse knoflook op de markt

"Door ons restproduct te verwerken, dringen we voedselverspilling in onze knoflookketen terug"

TruGarlic uit Dronten brengt biologische 'Verse knoflook fijngesneden' op de markt. Daarmee voorziet het bedrijf in een knoflookproduct dat in de winkel en bij de consument langere tijd houdbaar is. Ook wordt ingespeeld op de toenemende vraag van consumenten naar gemak en duurzaamheid in de keuken.

Het hele jaar biologische verse knoflook uit Nederland
TruGarlic is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van biologische verse en gedroogde knoflook. Verse knoflook is een seizoensproduct, dat in principe geleverd kan worden vanaf medio juni tot medio februari. Adinda Lodders van TruGarlic: "Door een deel van de verse knoflookoogst te wassen en fijn te snijden, kunnen wij winkeliers en consumenten een product bieden dat in de winkel of keuken tot meer dan een jaar houdbaar is." Hier wordt tweede soort knoflook voor gebruikt: bollen die te klein zijn of waar kleine beschadigingen aan zitten. Lodders: "Door ons restproduct te verwerken, dringen we voedselverspilling in onze knoflookketen terug."

Dezelfde smaak, meer gemak
Met fijngesneden verse knoflook speelt TruGarlic in op de toenemende vraag naar gemak in de keuken. Adinda Lodders: "Eén theelepel van de fijngesneden verse knoflook staat gelijk aan 1 teentje knoflook. Je hebt dezelfde smaak, maar zonder dat je de knoflook hoeft te pellen, snijden of persen. In de koelkast kun je het lang bewaren. Dit maakt het ook geschikt voor consumenten die af en toe een teentje knoflook gebruiken." De smaak van verse knoflook onderscheidt zich van gedroogde knoflook. Verse knoflook is milder en sappiger. Het geeft bovendien weinig tot geen reuk van de adem en is licht verteerbaar. De knoflook van TruGarlic is biologisch en wordt geteeld op Flevolandse klei. Een deel van de knoflook wordt biologisch-dynamisch geteeld.

Eerste potjes in de winkel
De biologische 'Verse knoflook fijngesneden' is verkrijgbaar in verschillende (online) boerderijwinkels en speciaalzaken. Het eerste potje is symbolisch overhandigd aan Florian Ghyselinck van de Warmonderhof. Ghyselinck: "Op ons biologisch-dynamisch landbouwbedrijf telen we sinds een aantal jaar knoflook in samenwerking met TruGarlic. Zij hebben de benodigde poot- en oogstmachines en gedurende het seizoen verrichten wij diverse teeltwerkzaamheden zoals onkruid wieden met onze studenten." De Warmonderhof verkoopt het product inmiddels in de Hofwinkel. Adinda: "We zijn heel trots op deze uitbreiding van ons assortiment en de verkoop ervan bij collega-boeren. Onze ambitie is om het product ook bij de Retail in het schap te krijgen. Ook voor horeca en cateraars die met (Nederlandse) biologische producten werken, ligt hier een mooie kans."

Recent is TruGarlic genomineerd voor de Ekoland Innovatieprijs 2025. Op 27 februari wordt de prijs uitgereikt tijdens de Biohuisdag in Kootwijkerbroek.

Voor meer informatie:
Adinda Lodders
TruGarlic
Lisdoddeweg 21
8251 SM Dronten
+31 6 19782819
info@trugarlic.com
www.trugarlic.com

Publicatiedatum: