Biodyneren organiseert diners op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren, de biodynamische visie uit te dragen en de biodynamische kwaliteit te laten proeven. "De koks zetten met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest. Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan." Om deze reden is er de tweedaagse cursus 'Kok Biodyneren' opgezet. De cursusdagen zijn 29 maart en 5 april.
Na drie jaar Biodyneren zijn er 40 boerderijen betrokken bij het project. Vorig jaar hebben er op 22 boerderijen 37 diners plaatsgevonden. Met deze cursus nodigen ze nieuwe koks en vrijwilligers uit om mee te doen met Biodyneren. "Tevens biedt deze cursus verdieping aan de koks die al meedraaien. Tijdens deze twee studiedagen krijg je kennis van de biodynamische visie in de keuken, bespreken we de specifieke aspecten van Biodyneren en gaan we samen koken."
Praktische informatie
- Wanneer: Zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april
- Tijd: van 11.00 uur tot 21.00 uur
- Locatie: De Stadsboerderij in Almere
- Eigen bijdrage: 75,- euro
- Voor vrijwilligers is de cursus gratis.
Voor het programma kijk op:
https://bdvereniging.nl/agenda/2-daagse-cursus-kok-biodyneren
De cursus wordt gegeven door Ilse van den Bosch, auteur en docent antroposofie en voeding. Ilse is coördinator en kok bij het project Biodyneren.
Voor meer informatie en opgave:
Karin Menken
contact@voedsaam.nl
of 06-54695395