Op 19 februari 2025 organiseert VMT een voor abonnees gratis webinar over de authenticiteit van (biologische) producten. Hoe garandeer je dat een product daadwerkelijk biologisch is? Welke ontwikkelingen zijn er in methoden en technieken om authenticiteit te verifiëren, en hoe kunnen producenten en retailers dit borgen in de praktijk? In dit webinar delen Wageningen Food Safety Research en NEN inzichten over innovatieve analysemethoden en authenticiteitsnormering. Hoe zijn biologische en conventionele producten van elkaar te onderscheiden en hoe kan de industrie voedselfraude tegengaan?
Programma
10:00 – 10:05 uur | Opening en introductie
Presentatie: Willem Paul de Mooij, Hoofdredacteur VMT
10:05 – 10:30 uur | Wetenschappelijke inzichten: methoden om biologisch en conventioneel te onderscheiden
Spreker: Annemieke Pustjens-d'Hamecourt PhD, Teamleader Authenticity, Additives & Nutrients, Wageningen Food Safety Research
10:30 – 10:45 uur | De rol van normering en standaarden bij voedselauthenticiteit
Spreker: Marcel de Vreeze, Standardization Consultant, Agro, Food & Milieu, NEN
Klik hier voor meer informatie.
Bron: VMT