Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het belangrijkste wat je kunt doen om de planeet te redden, is minder vlees eten"

Chef-kok Emile van der Staak begon in 2011 met zijn restaurant De Nieuwe Winkel met de missie om plantaardig koken centraal te stellen. Inmiddels kookt hij volledig plantaardig en heeft zijn restaurant twee Michelinsterren en een groene ster behaald, zo vertelt hij bij Vroege Vogels op NPO Radio 1. In zijn nieuwe kookboek PLANT moedigt hij andere chef-koks aan om ook plantaardig te koken, met nadruk op de voordelen voor het klimaat. Van der Staak haalt veel ingrediƫnten uit het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek, en is vastbesloten om de negatieve impact van vleesconsumptie, vooral rundvlees, te verkleinen.

Luister hier het volledige gesprek

Publicatiedatum: