Tholen - Speciaal voor de feestdagen heeft BD-Totaal een biologisch kaasplankje aan het assortiment toegevoegd. "Wij beleveren voornamelijk veel daghoreca, waar mensen tijdens de feestdagen gaan lunchen, brunchen of een borrel gaan doen. Daar past een kaasplankje natuurlijk goed bij. Onze directeur Peter Lamet kwam met het idee en heeft samen met de ambachtelijke kaasimporteur CheesePack dit unieke Pick & Mix kaasplankje-concept speciaal voor de horeca ontwikkeld", licht Paul Soeterbroek toe namens BD-Totaal.
Horecaondernemers hebben de keuze uit tien ambachtelijke biologische kazen, zo kunnen ze zelf een biologisch kaasplankje samenstellen. Het Pick & Mix kaasplank-assortiment bestaat uit:
- Drie kazen van eigen bodem: een walnotenkaas van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, een delicate geitenkaas van Hooidammer en een zachte geitenkaas van Bastiaansen Kaas.
- Een Belgische brie van de Damse Kaasmakerij
- Een Comté, een Bleu d 'Auvergne en een Cremeux de Bourgogne uit Frankrijk
- Een Emmentaler uit Zwitserland
- Een Taleggio en een Gorgonzola Dolce uit Italië
CheesPack is gespecialiseerd in het inkopen van biologische kwaliteitskazen uit heel Europa en kan deze op maat verpakken. Dit maakt het mogelijk om kleine stukjes kaas, van 200 gram per stuk, te leveren, speciaal voor de kaasplank. Arjon Stalenhoef, oprichter van CheesePack geeft nog wat toelichting: "Vanuit heel Europa hebben wij logistiek naar Nederland, elke week weer. Alle kazen halen we naar Nederland en verkopen we in zijn geheel, maar onze kracht is dat we dit hele wiel ook zelf in stukjes kunnen snijden."
Arjon geeft aan dat het idee voor dit kaasplankje inderdaad van Peter kwam. "Hij is wel echt de inspirator hiervoor geweest. Voor de natuurvoedingswinkels maken we al consumentenkaasplankjes. Toen Peter deze vraag voor de horeca bij me neerlegde, stelde ik het idee van Pick & Mix voor. Ik heb hem een assortimentsvoorstel van diverse soorten kaas gedaan. Dit heeft BD-Totaal nu op voorraad staan en de chef kan naar eigen smaak zelf wat soorten uitkiezen en daarmee een kaasplankje samenstellen voor de gasten."
Vooral in Frankrijk is een kaasplankje heel gebruikelijk als dessert. "Zeker in de Nederlandse bio-branche is een kaasplankje nog niet zo heel erg 'gangbaar'. Leuk om deze extra service voor de horecaondernemers samen met BD-Totaal vorm te kunnen geven. We zijn heel benieuwd hoe dit concept aanslaat."
Voor meer informatie:
Paul Soeterbroek
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
[email protected]
www.bd-totaal.nl
Arjon Stalenhoef
CheesePack
Vlietskade 9029
4241 WT Arkel
06 20834969
[email protected]
www.cheesepack.nl