Maastricht verwelkomt de eerste franchisevestiging in samenwerking met Henri Hochstenbag van Le Pain Quotidien, het iconische Belgische restaurant- en bakkerijconcept. De keten is een internationaal franchiseformule en het menu bestaat uit vers ambachtelijk brood en een breed scala aan biologische producten, ook geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Er zijn uitbreidingsplannen en daarom is Le Pain Quotidien op zoek naar ondernemende individuen met passie voor het concept en horeca-ervaring in onder andere Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven.
Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann, Henri en Diana Hochstenbag
De nieuwe franchise in Maastricht wordt geleid door Henri Hochstenbag, eigenaar van onder andere het gerenommeerde café In den Ouden Vogelstruys, ook wel bekend als de 'Huiskamer van Maastricht'. "Als jongste zoon uit een traditioneel slagersgezin heb ik al vroeg geleerd wat hard werken betekent. Hoewel het slagersvak me altijd heeft aangesproken, was het de horeca die mijn hart echt veroverde. Met Diana aan mijn zijde hebben we in de loop der jaren verschillende horecazaken overgenomen, uitgebouwd en verkocht, zoals één van de bekendste cafés van Maastricht: Café In den Ouden Vogelstruys. Begin dit jaar hoorden we dat Le Pain Quotidien op zoek was naar franchisenemers in Maastricht. De formule kennen we al jaren: we bezochten vaak de vestiging in Luik. Daar genoten we van de iconische lange tafel, waar je als bourgondiër samenkomt met andere gasten en de tijd vergeet. Het idee dat zo'n concept perfect zou passen in Maastricht speelde al lang in onze gedachten. En nu hebben we de kans om dit te realiseren", vertelt Henri.
Na het succes van Le Pain Quotidien in Amsterdam en op internationale markten, zijn Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk, de countrymanagers van Le Pain Quotidien in Nederland, enthousiast om Maastricht te verwelkomen als de volgende bestemming. "Le Pain Quotidien biedt een unieke eetervaring die perfect past bij de charmes van Maastricht. We kijken ernaar uit om zowel locals als bezoekers van de stad te verwelkomen in onze nieuwe vestiging", aldus Arne.
De opening staat gepland voor de eerste helft van 2025. Om dit te realiseren, is Le Pain Quotidien op zoek naar de perfecte locatie met terras. "We zoeken een ruimte die onze warme en gastvrije sfeer kan omarmen en waar we onze gasten kunnen verwennen met de bekende broden en Le Pain Quotidien gerechten: ambachtelijke tartines (belegde boterhammen), soepen, smaakvolle quiches, patisserie en ontbijtopties, allemaal bereid met de beste ingrediënten", zegt Arne.
Le Pain Quotidien blijft trouw aan zijn kernwaarden van kwaliteit, duurzaamheid en gezelligheid en is er trots op zijn internationale succes voort te zetten met deze nieuwe stap in Maastricht.
Voor meer informatie: www.lepainquotidien.com