Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer biodiversiteit op het bord van de Provincie

Convenant 'Samen eten we Provincie Utrecht mooier' leidt tot succes

Twee jaar geleden begon Bart Kraaijvanger aan de klus als Dealmaker Korte Keten voor de Provincie Utrecht. Destijds liet hij Nieuwe Oogst optekenen dat hij partijen wilde stimuleren. Volgens hem is dat aardig gelukt, met Broodje Utrecht dat door vele bedrijven is omarmd en door vele duizenden Utrechters inmiddels is geconsumeerd. Met als dragende kracht het convenant 'Samen eten we Provincie Utrecht mooier' dat door grote Utrechtse werkgevers ondertekend is. Maar ook de biodiversiteit die ze in de horeca een impuls hebben geven met 'Biodiversiteit op je Bord', de voedselbanken waar meer lokaal groenten en fruit worden geleverd en de start van een Utrechtse broodketen. In het eigen provinciehuis geven ze het goede voorbeeld, met als bevestiging het nieuwe cateringcontract voor 2025 waarin de convenant-criteria leidend zijn.

"Dealmaker Korte Keten zijn, is maatschappelijk relevant" (foto: Wim Hollemans)

Bart heeft zich continu ingezet voor het verbinden van korte voedselketens en duurzame landbouw. Die uitdaging gaat hij nu voortzetten, vanaf januari mag hij voor het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en de provincies aan de slag gaan als Kwartiermaker Bioregio's. Bart: "Misschien tegen de stroom van het huidige kabinet in, maar door het nemen van initiatieven vanuit de basis geven we een impuls aan biologische consumptie en productie in Utrecht en Noord-Holland. Daarnaast ga ik door met het uitbouwen van De Boeren Academie en de planvorming voor een eigen tuinderij."

Klik hier voor de opdrachtomschrijving.

Voor meer informatie:
Bart Kraaijvanger
Tel.: 030 2589111
[email protected]

Publicatiedatum: