Tholen - Onlangs introduceerde TerraSana haar biologische Indiase currysauzen. De currysauzen zijn vegan, glutenvrij en natuurlijk gezoet met kokosbloesemsuiker. Niet alleen de Nederlandse markt loopt warm voor de Madras Curry, Tikka Masala en Korma Curry, geeft TerraSana's directeur Boudewijn van der Kroft aan. "Onze currysauzen staan in Nederland al bij Ekoplaza op het schap. Verder zijn ze al verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, Spanje en België. En er is interesse getoond vanuit Scandinavië."
Boudewijn hoopt dat ook de zelfstandige winkeliers in Nederland er voor gaan kiezen om de Indiase sauzen op te nemen. "Hiermee breng je authentieke smaken naar je keuken. Met deze sauzen zet je heel eenvoudig een gerecht op tafel, je hoeft alleen nog groenten, rijst en/of naanbrood toe te voegen. In de Nederlandse biowinkels zien we dat gemaksproducten steeds meer op prijs worden gesteld. Ook krijgt de buitenlandse keuken een prominente plek in de schappen. Van de klanten die de currysauzen aanbieden, krijgen we te horen dat de rotaties op een goed niveau zitten."
De sauzen slaan ook in het buitenland aan. "Ze worden in Spanje en Frankrijk opgenomen. Dat is fijn, aangezien dit landen zijn waarvan we minder hoge verwachtingen hadden voor deze lijn. Toch zien we dat ze ook in die landen steeds meer de Aziatische keuken gaan ontdekken."
Boudewijn van der Kroft en Belinda Barnhard in de stand van TerraSana op de Nordic Organic Food Fair
De afgelopen maanden kon het internationale publiek de currysauzen al (voor)proeven op de Natexpo in Lyon en de Nordic Organic Food Fair in Stockholm. "Vijf jaar geleden benadrukte mijn Franse collega dat ze in Frankrijk alleen Franse producten eten. Inmiddels kan ze niet wachten tot we met nieuwe Aziatische producten komen. Doordat de Fransen begrijpen dat dit soort internationale producten niet in eigen land worden gemaakt, staan ze er meer voor open. Op de Natexpo werden de curry's gekookt en uitgeserveerd. Men reageerde enthousiast op de smaak en we zien de eerste listings bij Franse bioketens binnenkomen. Hetzelfde geldt voor Spanje. Op de beurs in Stockholm lieten we bezoekers de currysauzen zelfs koud proeven en vond men ze lekker, dus dat is een heel goed teken. Met de introductie van deze sauzen tonen wij aan dat TerraSana een belangrijke leverancier in de wereldkeuken is voor onze partners; van Mediterraans tot Aziatisch, en niet alleen om onze Japanse producten bekend hoeft te zijn."
TerraSana op Natexpo 2024
De lijn bestaat uit deze drie varianten:
- Madras Curry – Een kruidige (niet pittige) Zuid-Indiase saus met tomaten en een vleugje kokosbloesemsuiker.
- Tikka Masala – Een rijke, lichtzoete tomatencurry met cashewnoten voor extra romigheid.
- Korma Curry – Een milde, romige curry op basis van kokos en tomaat, voor liefhebbers van subtiele smaken zonder pittigheid.
Voor meer informatie:
Boudewijn van der Kroft
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
[email protected]
www.terrasana.com