Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leer- en netwerkbijeenkomst agroforestry: 12 december in Froombosch

Op donderdag 12 december houdt de Natuur- en milieufederatie Groningen een leer- en netwerkbijeenkomst over agroforestry voor melkveehouders in Drenthe, Friesland en Groningen. Ook andere geïnteresseerde boeren zijn welkom in Froombosch. Tijdens deze leer- en netwerkbijeenkomst zal uitgelegd worden wat agroforestry kan betekenen voor de bedrijfs- en duurzaamheidsdoelen, biodiversiteit én toekomstbestendigheid van een boerenbedrijf, zo meldt de Natuur- en Milieufederatie Groningen.

'Er is steeds meer praktijkervaring beschikbaar van boeren die bomen en struiken slim inzetten. Daarnaast bestaan er subsidies en andere vormen van ondersteuning om je te helpen bij de realisatie van je plannen.Tijdens de bijeenkomst vertellen we je graag meer over de kansen van agroforestry voor jouw bedrijf en bieden we de gelegenheid om met collega-boeren en experts aan de slag te gaan aan de hand van een stappenplan.'

12 december 2024 | 13.00 - 16.30 uur | Dorpshuis de Ruyten | Ruitenweg 39, Froombosch

Deze middag is speciaal voor melkveehouders, maar alle boeren met interesse in agroforestry in Noord-Nederland zijn van harte welkom.

Jasper Tiemens geeft namens de Natuur en Milieufederatie Groningen nog wat toelichting: "Als je al concrete ideeën hebt, bijvoorbeeld voor een voederhaag op je bedrijf, dan is dit het moment om ze te bespreken. We denken met je mee en geven praktische tips om jouw visie en ambities om te zetten naar een plan dat past bij jouw doelen en boerenbedrijf. Het stappenplan waar we mee werken is een hulpmiddel om te komen van eerste prille idee voor bomen en struiken op jouw bedrijf tot ontwerp, aanleg en beheer. Het zorgt voor overzicht en zet helder uiteen waar je allemaal over moet nadenken voordat je kunt overgaan tot aanplant. Want bij het aanplanten van bomen en struiken op je bedrijf is het belangrijk om eerst je langetermijndoelen en ambities helder te hebben. Door zorgvuldig te kiezen waar en welk plantmateriaal je plaatst, kun je waarde toevoegen voor je bedrijf, de biodiversiteit en de omgeving. Aanvullend op de primaire functie van je landbouwgrond en in de meeste gevallen zonder de bestemming te wijzigen. Terwijl de aanplant extra bijdraagt aan bijvoorbeeld je verdienmodel en duurzaamheidsdoelen."

Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie:
Jasper Tiemens
Natuur en Milieufederatie Groningen
06 24231636
[email protected]
www.nmfgroningen.nl

Publicatiedatum: