Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anne&Max

"Een kijkje in de keten van biologische producten"

Afgelopen week gingen de franchisenemers van Anne&Max op ontdekkingstocht naar de productie achter de producten die zij dagelijks in de lunchrooms gebruiken. Dit gebeurde in samenwerking met Udea, die hen een kijkje gaf in de productieketen van enkele van haar biologische ingrediƫnten.



Bezoek aan Weerribben Zuivel en Bastiaansen

De dag begon bij Weerribben Zuivel, het zuivelbedrijf gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. "Dit natuurgebied, dat ontstaan is door historische veenteelt, heeft een rijke en unieke bodem. De vochtige grond zorgt voor een grote verscheidenheid aan grassen, kruiden en bloemen, die de koeien een gezonde leefomgeving bieden. Alle ondernemers leerden hoe de Griekse yoghurt en koemelk van Weerribben Zuivel niet alleen biologisch zijn, maar ook met de grootst mogelijke zorg voor natuur en dier worden geproduceerd", aldus het team van Anne&Max.

Daarna was het tijd voor een bezoek aan Bastiaansen Bio kaas. "Bastiaansen werkt met boeren die hun dieren laten grazen in onbespoten weilanden, waar een rijke biodiversiteit heerst. De boeren produceren melk van de hoogste kwaliteit, die wordt gebruikt voor het maken van kazen die puur, vegetarisch en verantwoord zijn. De kazen rijpen rustig om hun volle smaak te ontwikkelen. En dat proefden de ondernemers. De passie en toewijding van Bastiaansen voor biologische productie en duurzaamheid maakte grote indruk op de aanwezige ondernemers."

Kennis delen met de gasten
"Deze dag bood niet alleen een kans om meer te leren over de herkomst van de producten, maar versterkt ook de missie van Anne&Max om duurzame keuzes te maken", leggen ze uit. Daarnaast zorgt deze verdieping in de productketen ervoor dat de Anne's en Max-en in alle vestigingen nog meer achtergrond hebben over de producten. Dit stelt hen in staat om het verhaal met enthousiasme te vertellen aan de gasten bij Anne&Max. Het was een inspirerende ervaring voor alle ondernemers, die zich verbonden voelen met de producten die zij dagelijks in hun lunchrooms aanbieden."

Voor meer informatie:
Anne&Max
Lange Hezelstraat 13
6511 CA Nijmegen
024 220 3501
[email protected]
www.annemax.nl

Publicatiedatum: