Hoe kan de Horeca inspelen op de trend van lekker biologisch en lokaal? Waar haal je de producten vandaan? Hoe verleid je de consument? En hoe zit het met de kosten? Op maandag 25 november organiseert Bionext in samenwerking met Wasven Eindhoven en diverse stakeholders een bijeenkomst met als doel om de horeca-ondernemers uit de regio te inspireren tot meer bio op de kaart. Tijdens deze gratis bijeenkomst informeert u zich over de kansen, maakt u kennis met potentiële leveranciers en proeft u de smaak van biologisch en lokaal.
Regionaal krachten bundelen op het gebied van bio kent bewezen positieve maatschappelijke impact. Zowel op het gebied van stikstof, waterkwaliteit en biodiversiteit. Maar ook kan een 'Bio Regio' zorgen voor meer verbinding tussen stad en platteland, er ontstaan kortere voedselketens en eerlijkere prijzen.
Programma
14:30 uur - Inloop
15:00 uur - Welkom door Suzan Vrinte - Bionext
Sprekers:
- Nikki van Kuijk (Greendish) - Verleiding van de gast met lekker duurzaam en biologisch
- Nol van Rijssel (biologische boer) - Biologisch landbouw in de praktijk
- Eloïse van Rijswijk (Beukk) – Biologisch en natuurinclusief uit de regio
- Alfred van Kempen (Wasven) – praktijkervaring biologische horeca
- Steven IJzerman (Udea) – Biologisch, betaalbare prijzen en het geheim van Anne & Max
- Bavo van den Idsert (kwartiermaker en Stichting EKO)– Bioregio's Noord-Brabant en EKO
16:00 uur - Netwerkborrel en hapjes met diverse leveranciers, onder meer Budels, Sundara, Jet drinks, Wasven, Beukk en Udea.
17:00 uur - Afsluiting
Locatie: Wasvenboerderij – Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor wie?: Horecaondernemers in regio Eindhoven. Organisatie: Brabant Bio regio's, Wasven en Bionext.