Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Universiteit Utrecht en Louis Bolk Instituut beklonken

Tijdens een bijeenkomst op woensdag 6 november hebben het Louis Bolk Instituut en Universiteit Utrecht een zogenoemd Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Hiermee spreken de partijen de intentie uit nauwer te gaan samenwerken.


Vlnr: Anton Pijpers, Johan Garssen en Ilse Geijzendorffer

Het document werd ondertekend door Ilse Geijzendorffer (Louis Bolk Instituut) en Anton Pijpers (Universiteit Utrecht), in het bijzijn van Johan Garssen (voorzitter Future Food Utrecht). Met het ondertekenen van deze overeenkomst spreken de partijen de intentie uit om in de toekomst intensiever en vaker samen te werken. Met deze samenwerking wordt ook het uitwisselen van studenten en kennis eenvoudiger. Het Louis Bolk Instituut en de Universiteit Utrecht werkten al eerder samen in diverse projecten, maar willen dit nu actief verder uitbouwen.

Inhoudelijke kennismaking en verkenning
Na de ondertekening presenteerden drie onderzoekers van het Louis Bolk Instituut resultaten uit hun onderzoek waarna ze hierover in discussie gingen met onderzoekers van de Universiteit Utrecht. Samen verkenden ze gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden voor verdere samenwerking, onder andere op de thema's 'kruidenrijk grasland', 'dierenwelzijn' en 'eerlijk voedsel'. De middag werd afgesloten met een feestelijke borrel waarbij – als onderdeel van een voedselexperiment – duurzame, vegetarische hapjes werden geserveerd.

Bron: Louis Bolk Instituut

Publicatiedatum: