Deze week zijn bij Odin de spruiten in de aanbieding. Het formaat van deze spruiten is kleiner dan men gewend is, melden ze. 'Door de vele regen is er schimmel ontstaan en is een groot deel van de oogst verloren. De spruiten die wel goed zijn, zijn kleiner dan normaal en super lekker!'
Het spruitenseizoen loopt van september tot en met februari. De spruiten van dit jaar worden voor Odin op een duurzame, biologische manier geteeld door Frank Bos in Dronten. Het oogsten gebeurt machinaal en met een optische sorteermachine worden de spruiten nauwkeurig op grootte en kwaliteit gesorteerd. Dit jaar hebben gewassen, zoals die van Frank Bos, te maken gehad met veel neerslag en daardoor een hoge druk van schimmels. Een groot deel van de oogst is hierdoor verloren gegaan. Een ander gevolg is dat de spruiten op dit moment kleiner zijn dan gebruikelijk.
Momenteel ontvangen ze bij Odin vooral spruiten van het type 'D', beter bekend als het 'hotelspruitje'. 'Deze spruiten zijn iets kleiner met een diameter van 16-23 millimeter. Hotelspruiten smaken nootachtig en wat minder bitter dan een grotere spruit. Veel mensen waarderen hem juist daarom.'
Bron: Odin