Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Krachten bundelen om samen verschil te maken in de voedseltransitie"

Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars opent elke twee maanden haar deuren

De Veranderschool (van De Groene Afslag) en plantbased voorlopers Femke van den Heuvel en Sheila Struyck lanceren Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars. Een plek waar gelijkgestemde (semi) professionele koks, chefs, opleiders, cateraars en serieuze liefhebbers elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de duurzame keuken. "We dagen elkaar uit en vullen elkaar aan hoe we lekker kunnen blijven eten en tegelijkertijd rekening houden met alles wat groeit en bloeit op deze planeet. In Het Clubhuis leren we van en met elkaar: kennis, kletsen en (demo)koken", aldus Femke van den Heuvel.

Ze vervolgt: "De keuken is toe aan verandering. Onze manier van eten put het leven op onze planeet in toenemende mate uit. De flora en fauna heeft het zwaar te verduren, de biodiversiteit neemt af, de oceanen verzuren, waterschaarste neemt toe en de aarde warmt op. Wij vinden dat het tijd is voor verandering en willen de krachten bundelen om samen verschil te maken in de voedseltransitie."

Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars opent elke twee maanden haar deuren. Met elke keer een specifiek onderwerp. Femke en Sheila trappen de avond om 17.45 uur af waarna een gastspreker ons alle ins en outs zal vertellen over een specifiek plantaardig product, de technieken en bereidingswijze. Daarna gaan we om 19 uur met elkaar in gesprek onder het genot van de plantbased daghap op De Groene Afslag.

Aftrap op 11 november met Boonzaak
Sebastiaan van Lunteren is medeoprichter van Boonzaak. Zij maken - voor de horeca - tempeh van Nederlandse bonen zoals de grauwe erwt, krombekker en Friese woudboon, elk met een uniek smaakprofiel en textuur. Dit maakt elke tempeh een verrassende culinaire ervaring. Tempeh is dé entrecote van de plantbased wereld. Sebastiaan deelt de geheimen en de noodzaak. Dat gaan de aanwezigen natuurlijk ook zelf proeven.

Op 27 januari en 10 maart 2025 zijn de volgende avonden gepland. Meer informatie volgt snel.

"We hopen dat Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars zich na deze eerste drie bijeenkomsten organisch verder zal blijven ontwikkelen. Het Clubhuis is van iedereen en zal bloeien door ieders betrokkenheid."

Klik hier voor meer informatie en om een kaartje te kopen.

Publicatiedatum: