Tholen - De Salterra bio Wakame van Your Well is vanaf half november (week 46) verkrijgbaar bij Ekoplaza. De Dutch Seaweed Group teelt dit biologisch gecertificeerde zeewier in de Zeeuwse Oosterschelde. "Hiermee wordt Nederlands zeewier eindelijk breed verkrijgbaar voor de consument. Het is echt heel fijn zeewier en zit verpakt in een handige strooiflacon. Met deze Salterra bio Wakame kunnen winkeliers inspelen op de groeiende vraag naar goede zoutvervangers. Steeds meer mensen zijn hiernaar op zoek."
Your Well kreeg begin 2023 de eerste batch Salterra bio Wakame binnen. "Daarna hebben we het nog wat geoptimaliseerd. We zijn begonnen met een wat grovere variant, die is nu in zakjes verkrijgbaar en kan men eenvoudig door een salade of pasta verwerken."
Vanuit de macrobiotiek hadden de natuurvoedingswinkels van oudsher diverse soorten zeewier liggen, benadrukt Kees. Dit aanbod is in de loop van tijd flink afgenomen, maar volgens de ondernemer is de tijd rijp voor een ommekeer. "Als je innovatief en onderscheidend wilt zijn in je aanbod, raad ik aan om meer schapruimte voor zeewierproducten vrij te maken."
De wakame, met de wetenschappelijke naam Undaria pinnatifida, is onder andere bekend uit de Japanse keuken en wordt in de Zeeuwse Oosterschelde gekweekt door de Dutch Seaweed Group. Daar groeien, op een zeewierboerderij van 6 hectare, aan lange lijnen de zeewier soorten royal kombu en wakame. Het zeewier zaad (de 'sporen') worden opgekweekt in een professioneel laboratorium in Vrouwenpolder. Het wassen en drogen van het geoogste zeewier gebeurt in een geautomatiseerd proces in Yerseke. De hele verwerking is behalve biologisch ook volledig 'food' gecertificeerd.
Voor meer informatie:
Kees Boender
Your Well
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
Tel.: 0181 375108
Mob.: 06 31165249
[email protected]
www.yourwell.nl