Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-boer Gerdien Keuper uit ontvangt Gelderse Waarde-Ring

Ulft-De Megchelse bioboer Gerdien Keuper heeft de Gelderse Waarde-Ring gewonnen in de categorie extensivering. Extensivering betekent minder dieren houden en of meer grond gebruiken. De prijs is een onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten om burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen. Keuper zag de winst niet aankomen.

Gerdien en Tom zijn al de vijfde generatie Keuper die boert op het erf in Megchelen. In 2019 besloten ze de boel om te gooien naar biologisch. Stapsgewijs gingen ze steeds bedachtzamer boeren om zo een biologische boerderij te worden.

Foto Regio8

Eigen winkel
Alles wat groeit, bloeit en leeft rond de monumentale boerderij wordt gebruikt en verkocht in de eigen winkel om de omgeving bij de boerderij te betrekken. Van hun melk wordt ijs en kaas gemaakt, ook verkopen ze het fruit en de jam uit de boomgaard. De familie heeft een melktap voor rauwe melk die 24 uur per dag open is. Daarnaast hebben ze eigen honing en slachten ze af en toe een koe. Daar wordt ook alles van gebruikt tot de botten aan toe.

Verder uitbreiden
Er zijn plannen om mensen nog meer te verwelkomen op het erf. Wel alles stapsgewijs. Het rustig tempo waarop veranderingen worden aangebracht werd dan ook geroemd door de jury van de Waarde-Ring. De familie Keuper heeft de afgelopen jaar al drie kilometer aan voederhaag gepland voor de dieren en omdat ze het landschappelijk mooi vinden. Daarnaast leggen ze een wandelpad aan om het erf heen. Op den duur worden er ook nog twee recreatiewoningen op het erf gebouwd waar mensen kunnen overnachten.

Voor meer informatie:
Bio Boerderij Keuper
Nieuweweg 14
7078 AC Megchelen
06 20078234 (Gerdien)
06 12630624 (Tom)
[email protected]
www.bioboerderijkeuper.nl

Bron: Regio 8

Publicatiedatum: