Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Wijnkistje krijgt tweede leven'

De Bromkast: een duurzaam relatiegeschenk

Een duurzaam relatiegeschenk met een verrassend verhaal: de Bromkast. De kerstdagen komen er weer aan. Grote kans dat je dit jaar ook weer een kistje met wijn krijgt of geeft.

Tweede leven
Brisz ontwikkelde de Bromkast. Een wijnkist die een tweede leven krijgt als insectenhotel. Daarmee draag je bij aan een betere biodiversiteit, maar ook aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jacco van Geresteijn is in het dagelijks leven werkzaam in de recycling. Daarnaast is hij de oprichter van Brisz, een start-up in waste-to-productinnovaties. "Geregeld krijg ik een kistje wijn. Wat zonde dat zo'n kistje de kachel ingaat, dacht ik. Daarom besloot ik een duurzaam alternatief te ontwikkelen", vertelt hij enthousiast. " We maken gebruik van Nederlands hout, voornamelijk van beuken en eiken".

Sociale keten
Er zijn veel ondernemers die bewust duurzaam willen ondernemen. Dat mag ook in relatiegeschenken tot uitdrukking komen. Duurzaamheid is in elk aspect van de Bromkast doorgevoerd. De Bromkast wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, van hout met het FSC-keurmerk. Dagbestedingscentra zijn betrokken bij het inpakken, en zij maken doosjes met interieur voor het hotel. Hierin zitten materialen waarmee de Bromkast gevuld wordt. Deze vulmaterialen zijn afkomstig uit het snoeiafval van biologische kwekerijen.

De Bromkast kan door iedereen gemaakt worden zonder gereedschap. Een gebruiksaanwijzing op groeipapier maakt onderdeel uit van het geheel. De website van Bromkast biedt veel achtergrondinformatie over insecten en het belang van goede vulmaterialen. Dit gebeurt in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Ambitie
Bijzonder is dat de Bromkast geleverd wordt met uitsluitend Nederlandse wijnen en biologisch fruitsap. Brisz wil daarmee bijdragen aan het versterken van deze nog relatief jonge sector in Nederland.

Voor meer informatie:
Brisz
Speenkruid 2
3781 SJ Voorthuizen
Jacco van Geresteijn
06 42421985
[email protected]
www.brisz.nl

Publicatiedatum: