Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Allereerste biofabriek in de wereld''

Avantium viert officiële opening van Bioplastic fabriek

Avantium NV, een bedrijf in hernieuwbare en circulaire polymeren, vierde gisteren de officiële openingsceremonie van haar FDCA Flagship Plant in Delfzijl, Nederland. De opening van de fabriek werd verricht door Hare Majesteit koningin Máxima van Nederland, in aanwezigheid van (inter)nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders, partners en Avantium-medewerkers.

Als eerste ter wereld
De officiële opening van Avantium's FDCA Flagship door Hare Majesteit Koningin Máxima markeert een belangrijke mijlpaal voor Avantium. In 's werelds eerste commerciële fabriek zal Avantium 5 kiloton FDCA (furandicarbonzuur) produceren, de essentiële bouwsteen voor 100% op planten gebaseerd en circulair plastic PEF (polyethyleenfuranoaat), bekend onder de merknaam Releaf. Avantium's Releaf is een revolutionair materiaal dat de kunststofindustrie zal transformeren, met veelzijdige toepassingen zoals flessen, verpakkingen, films en textiel.

Avantium CEO Tom van Aken: "Vandaag markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Avantium en de toekomst van duurzame kunststoffen. Onze nieuwe FDCA-fabriek belichaamt onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid. We zijn verheugd om voorop te lopen in de productie van Releaf, een materiaal dat een levensvatbaar alternatief biedt voor traditionele op aardolie gebaseerde kunststoffen. Deze fabriek is niet alleen een bewijs van onze technologische vooruitgang, maar ook van onze toewijding om op de lange termijn duurzame waarde te creëren voor al onze stakeholders. We zullen nu beginnen met de opstart van de FDCA Flagship Plant, Releaf-producten op de markt introduceren en de uitrol van onze FDCA/PEF-licentiestrategie versnellen."

Het openingsevenement naast de FDCA-fabriek werd bijgewoond door ongeveer 300 gasten uit binnen- en buitenland. Het programma begon met toespraken van Avantium CEO Tom van
Aken, Minister van Klimaat en Groene Groei Sophie Hermans, en John Bell, de 'Healthy Planet' Directeur van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie. Het evenement werd gepresenteerd door Shirma Rouse, entertainer en chemicus.

De Opening
Hare Majesteit koningin Máxima verrichtte de openingsceremonie door een klep open te draaien, waarmee de FDCA Flagship Plant werd onthuld terwijl een groot doek viel. Binnen in de fabriek waren de Flagship Plant-medewerkers aanwezig om getuige te zijn van de gedenkwaardige gebeurtenis. Na de ceremonie kreeg koningin Máxima een rondleiding door de faciliteit. Vervolgens ging ze in gesprek met belanghebbenden van Avantium over de markt voor Releaf, circulariteit en de overgang van fossiele grondstoffen naar biobased grondstoffen. De koningin kreeg een uitgebreide uitleg over de verschillende toepassingen van Releaf. Na de rondleiding van koningin Máxima kregen de gasten ook de gelegenheid om de faciliteit te verkennen. In de historische Heveskeskerk konden de gasten een tentoonstelling bezoeken over de grondstof en verschillende toepassingen van Releaf.

Meer informatie:
Caroline van Reedt Dortland
Amsterdam-Avantium NV
Tel.: +31 (0)6 13400179
[email protected]
www.avantium.com

Publicatiedatum: