Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italië

Kiwiny: biologisch, eenvoudig en jong

"We zijn weer begonnen met de oogst van biologische gele Soreli en groene Hayward kiwi's. Dit jaar zijn we ongeveer twee weken vroeger van start gegaan dan vorig jaar. Dat is een voordeel, maar ook een nadeel, want de markt is nog steeds verzadigd met Nieuw-Zeelands fruit", vertelt Philipp Breitenberger van het Italiaanse Kiwiny. De drie woorden die Kiwiny beschrijven zijn: biologisch, eenvoudig en jong.


Philipp Breitenberger op de voorbije Fruit Attraction

"We hebben trouwe klanten in de biologische sector in Europa en we zijn al begonnen met de afzet. De Brix-waarde is voldoende en de kwaliteit is goed, dus we zijn tevreden. Het fruit is van een gemiddelde maatsortering: 30/27. Voor een biologisch product is dit heel groot."

"Het valt nog te bezien hoe de economie gaat evolueren. We maken ons een beetje zorgen over de daling van de consumptie, die de komende maanden een obstakel zou kunnen vormen. De consumptie is de sleutel tot het succes of het falen van een seizoen. Als de consumptie laag blijft en de prijzen hoog, kunnen we tijdens 2024/25 voor verrassingen komen te staan en zouden we gedwongen zijn om onze koers drastisch bij te stellen."

Breitenberger vertelt dat ze altijd een biologisch bedrijf zijn geweest, met een netwerk van telers in heel Italië, van Calabrië tot Veneto, en ook in Griekenland. "We werken in een netwerk en leveren biologische nicheproducten in heel Europa, dus er is geen probleem van directe concurrentie met andere spelers. Ik ben van mening dat dialoog en dagelijks overleg met concurrenten belangrijk is om de markt en de prijzen op een bepaald niveau te houden."

"Als bedrijf groeien we elk jaar. Vanaf dit seizoen hebben we een interessant overzees programma voor biologische kiwi's. Dit maakt ons optimistisch", besluit Breitenberger.

Voor meer informatie:
Philipp Breitenberger
Tel: +39 340 2696337
Società Agricola F.lli Breitenberger - Kiwiny
Via Caramini, 21
31040 Giavera del Montello (Treviso) – Italië
Tel: +39 (0)422 774374
www.kiwiny.com

Publicatiedatum: