Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Boekweit Coöperatie is opgericht

Op donderdag 17 oktober is De Boekweit Coöperatie opgericht. Na enkele jaren als project te hebben gedraaid zien de oprichters nu de kans om een solide en betrouwbare coöperatie op te richten. Het doel van de coöperatie is om de in Nederland geconsumeerde boekweit ook in Nederland te telen door onze leden.

Dit door een aan- en verkoop coöperatie op te zetten die de teelt kan begeleiden en aan de andere kant boekweit kan leveren op de wijze die de afnemer vraagt: gangbaar, biologisch, geschoond, gepeld, gries, meel of doppen. Met de gewenste kwaliteit en hoeveelheid op het gevraagde moment. Alles van Nederlandse bodem.

De oprichters, Kees Sijbenga, Berend Steenbergen, Frank ter Beke, Poppe Braam, Peter Brul en Nimda Schelhaas kwamen donderdagmorgen bij elkaar bij de notaris in Assen om samen de oprichtingsakte te tekenen. Dit moment willen ze graag delen om te laten zien dat De Boekweit Coöperatie nu een feit is en dat ze duidelijk een kans zien om deze teelt terug te krijgen in Nederland. "Boekweit is een pseudograan uit de duizendknoop familie. Geschikt om glutenvrij mee te koken en te bakken, in salades of als risotto, in de pannenkoek of in een toetje en wordt weer populairder in de keuken. Buiten de keuken is boekweit vooral populair bij de insecten door haar uitbundige bloei van 8 tot 10 weken in juli en augustus en is daardoor een grote bijdrage voor de biodiversiteit."

De Boekweit Coöperatie weet zich gesteund door provinciale overheden en door natuur en milieu organisaties en staat open voor particuliere sympathisanten die de boekweitteelt in Nederland een warm hart toedragen.

Voor meer informatie:
De Boekweit Cooperatie
06 57933452
[email protected]

Publicatiedatum: