Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar om criminelen van het erf te houden in het buitengebied

Het platteland is een aantrekkelijke omgeving voor criminelen. De agrarische belangenorganisaties maken zich sterk voor een veilig buitengebied en willen voorkomen dat drugsbendes en andere criminelen de veiligheid van bewoners op het platteland in het gedrang brengen. Voor alle (agrarische) ondernemers en inwoners van het buitengebied presenteert LTO Noord op 5 november 2024 om 20:00 uur het webinar 'Houd criminelen van je erf'.

Tijdens het webinar gaan vier tafelgasten in gesprek over veiligheid in het buitengebied en geven zij kijkers praktische tips om hun erf te beschermen tegen diefstal, inbraak en drugscriminaliteit. Kijkers leren de signalen van drugscriminaliteit herkennen en krijgen tips voor het veilig verhuren van panden zonder het risico op foute huurders. Het webinar is kosteloos te volgen en is interessant voor alle inwoners, agrariƫrs en andere ondernemers die ergens in Nederland in het buitengebied wonen en werken.

Tafelgasten
Aan tafel zitten Gaby de Ruiter, vertrouwenspersoon veilig buitengebied bij LTO Noord, Linda Nootebos-Hendriks, Operationeel Expert Ondermijningteam Oost Utrecht bij Politie Nederland, Kees van Rooij, burgemeester van gemeente Meierijstad en agrariƫr Arjen Bevelander die als afdelingsvoorzitter te maken kreeg met opgerolde drugslabs in zijn buurt.

Noodzaak
De uitkomsten van ledenonderzoek van de LTO-organisaties laten helaas zien dat veel boeren en tuinders te maken krijgen met inbraak, diefstal en drugscriminaliteit. Om plattelandsbewoners te helpen, begeleiden en adviseren hebben ZLTO, LLTB en LTO Noord sinds enige tijd vertrouwenspersonen in dienst met landelijke dekking. 'De eerste signalen herkennen, daar gaat het om. Want zit je er eenmaal in, dan is het heel lastig om je uit een criminele constructie terug te trekken," zegt Gaby de Ruiter, vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied bij LTO Noord.

Door actief samen te werken met gemeenten, politie en andere overheidsorganisaties maken de agrarische ondernemersverenigingen zich samen sterk voor een veilig buitengebied.

Aanmelden
LTO Noord organiseert het webinar in samenwerking met ZLTO en LLTB. Het webinar begint op dinsdag 5 november om 20.00 uur en duurt uiterlijk tot 21.00 uur. Aanmelden kan hier. Iedereen die zich aangemeld heeft, krijgt een terugkijklink.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: