Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 20 november in Hilvarenbeek:

Brabantse Bioboerendag 'Biologisch en markt'

De kerngroep Bioboeren Brabant nodigt alle biologische boeren in Brabant uit voor een bijeenkomst met als thema 'Biologisch en markt' in samenwerking met Provincie Noord – Brabant, ZLTO en LIB. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 20 november 2024 in Hilvarenbeek (bij Bioboerderij 't Schop).

Marktontwikkeling is essentieel voor de biologische sector. In een aantal sectoren zijn vraag en aanbod al enkele jaren niet meer goed in balans; en voor een verdere groei van de sector is het nodig dat eerst de afzet groeit.

Op deze dag bespreken worden de plannen van het ministerie van LVVN om 'Bioregio's' te ondersteunen om de lokale afzet van biologische producten te bevorderen besproken. Ook gaan de aanwezigen met een aantal voor Brabant relevante ketenpartijen in gesprek over hun plannen en ideeën om de verkoop van biologisch te bevorderen.

Gedeputeerde Marc Oudenhoven zal deelnemen aan het middagprogramma. "En verder willen we natuurlijk gewoon een gezellige bijeenkomst waarbij biologische boeren uit heel Brabant en uit alle sectoren weer eens kunnen bijpraten", aldus Jan van den Broek namens Bioboerderij 't Schop.

Programma:

15.00 uur: Ontvangst met koffie en thee.

15.30 uur: Welkom door Pipie Smits van Oyen, voorzitter Biohuis.

15.45 uur: Toelichting Bioregio's en werksessie voor invulling hiervan vanuit Brabant door Bavo van den Idsert en Michael Wilde. Het Ministerie van LVVN wil in 2025 een subsidieregeling openen voor de ontwikkeling van Bio-regio's die de lokale afzet van biologische producten gaan stimuleren. Provincie Noord-Brabant heeft Bavo en Michaël als kwartiermakers aangesteld om te zorgen dat er goede projectplannen komen richting LVVN.

17.15 uur: Korte reflectie van Gedeputeerde Marc Oudenhoven op de ideeën voor Bio-regio's vanuit Brabant.

17.30 uur: Maaltijd

19.00 uur: Korte presentaties van de ideeën en activiteiten van enkele ketenpartijen om de verkoop van biologisch te bevorderen; vragen en discussie met de zaal:

  • HAK: Joachim Nieuwhoff, Directeur Inkoop
  • De Groene Weg: Allard Bakker, Directeur
  • Vitam (catering): Angelique Wijnen
  • Een supermarkt (onder voorbehoud)

20.30 uur: Afsluiting

De Kerngroep bio-boeren Brabant wordt gevormd door de volgende biologische boeren: Pipie Smits van Oyen, Joost van Alphen, Dyanne Schrauwen, Manon van Balkom, Jan van den Broek, Gerrit Verhoeven, Guus van Roessel, Sjaak Sprangers, Paul Schots, Wilco Verbruggen en Jasper Oomen.

Graag aanmelden via dit formulier. (Let op! Graag aangeven welke onderdelen je aanwezig bent).

Voor meer informatie:
Jan van den Broek
Bioboerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
[email protected]
www.hetschop.nl

Publicatiedatum: