Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet Hilarides nieuwe CEO Royal Agrifirm Group

Per 1 december aanstaande zal Piet Hilarides aantreden als nieuwe CEO van Royal Agrifirm Group. Piet zal Dick Hordijk opvolgen die, zoals eerder gecommuniceerd, na een periode van 8 jaar per 1 januari 2025 als CEO van Royal Agrifirm Group zal aftreden.

Nieuwe CEO Royal Agrifirm Group
Als Raad van Commissarissen zijn wij blij met de komst van Piet die met zijn meer dan 20 jaar (inter)nationale ervaring in coöperatieve en niet-coöperatieve omgevingen in de Agro en Food industrie een rijke en doorgewinterde achtergrond meebrengt. Deze achtergrond maakt dat hij een geschikte CEO is om leiding te geven aan Royal Agrifirm Group in de komende strategische periode.

Gezien de dynamiek in de sector, nationaal maar ook internationaal, ligt er een periode voor ons met de nodige veranderingen. Het is van belang dat Royal Agrifirm Group hier proactief op inspeelt om zo de positie die wij hebben in Nederland maar ook daarbuiten te versterken en de Group nog toekomstbestendiger te maken.

Piet zal samen met CFO Stefan Bulthuis, de leden van het Global Leadership team en alle medewerkers invulling blijven geven aan het bouwen van een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Met de coöperatieve ervaring die Piet heeft zijn wij ervan overtuigd dat hij dit in de juiste verbinding met onze leden en klanten zal doen en hierbij het perspectief van de boeren en sector voorop zal zetten.

Wij willen Dick nogmaals bedanken voor zijn werk en bijdrage de afgelopen 8 jaar en willen Piet heel veel succes toewensen bij zijn start als nieuwe CEO per 1 december 2024.

Achtergrond Piet Hilarides
Piet startte zijn loopbaan na zijn studies Business Administration en Business Economie als Account Manager bij PepsiCo. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan binnen FrieslandCampina waar hij 23 jaar actief was in allereerst commerciële rollen binnen diverse onderdelen van destijds Campina en later algemene functies zoals Business Group Director van Kaas, Boter en Melkpoeder divisie. Na de fusie van Campina met Friesland Foods was hij de laatste tien jaar bij Royal FrieslandCampina verantwoordelijk voor twee grote businesses namelijk Kaas, Boter en Melkpoeder Group en later in Singapore voor de Business Group Azië. Ook maakte hij onderdeel uit van de Executive Board van Royal FrieslandCampina gedurende die periodes.

Na een korte periode als Senior Adviseur voor Accenture te hebben gewerkt was Piet vanuit Singapore verantwoordelijk voor de Aziatische Business Group van PerfettivanMelle als President APAC. Zijn meest recente functie was als CEO van Baladna (een beursgenoteerde zuivelonderneming) in Qatar.

Voor meer informatie:
Agrifirm
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
088 4881000
[email protected]
www.agrifirm.com

Publicatiedatum: